Pages:
Author

Topic: Çarpıcı bulgu: Kripto para piyasasındaki işlem hacminin yarısı sahte - page 2. (Read 276 times)

member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
  Bu gerçekten çok çarpıcı bir haber. Eğer gerçekten bu kadar büyük fark varsa bu grafik analizlerini de bozar. Bu kadar büyük manipülasyondan kazanacak bir tek piyasa yapıcı olur. Bu durumda bizim ne işimiz var bu borsalarda..?
sr. member
Activity: 980
Merit: 257
Bunu zaten hepimizi biliyoruz, borsalar ön plana çıkmak için botlarla sahte hacim oluşturuyor. Binance bile bunu yapıyorsa gerisini siz düşünün.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Ben zaten şu bot olayına oldum olası uyuz oluyorum. Alış giriyorsun, üstüne koyuyor satış giriyorsun altına. Tamamen kullanılmaması gereken bir şey bence.
jr. member
Activity: 364
Merit: 5
Bu haftanın başlarında Blockchain Transparency Institute (BTI) tarafından yayınlanan bir raporda, küresel kripto para piyasasının günlük işlem hacminin 6 milyar dolarının olduğu öne sürüldü.

BTI’daki araştırmacılar, en büyük kripto para borsalarının trafiğini ve kullanıcı aktivitesini yansıtılan ticaret hacimleriyle karşılaştırdı.

Araştırmacılar, sipariş defterini analiz etmek ve borsaların doğru hacmi gösterip göstermediğini teyit etmek için kripto para araştırmacısı Sylvain Ribes tarafından kripto para borsaları araştırmasında kullandığı bir yöntem olan Slippage’den yararlandı.

Şu anda CoinMarketCap‘e göre kripto para piyasasının günlük işlem hacmi yaklaşık 13 milyar dolar düzeyinde.

BTI, raporunda günlük işlem hacminin 5 milyar dolarının sahte olduğunu iddia etti. BTI’ya göre bu 6 milyar dolarlık hacmi dijital para borsalarının uyguladığı ‘wash trading’ yöntemi ve bot ticareti stratejileri oluşturuyor.

Araştırmada borsaların web trefiği, hacmi ve etkileşimi Similar Web gibi güvenilir kaynaklardan alıntılandı ve borsaların yüzde 70’inden fazlasının işlem hacimlerini opak ve aldatıcı faaliyetlerle en az üç kat artırdığı ortaya konuldu.

Bununla birlikte BTI; Bittrex, Kucoin, Cryptopia ve Bithumb gibi bazı kripto para borsalarının ziyaretçi sayılarıyla ticaret hacimlerinin orantılı olduğunu belirtti.

Haber linki : https://uzmancoin.com/bitcoin-yarisi-sahte/
Pages:
Jump to: