Pages:
Author

Topic: Cesur Çağrı: Helalleşelim - page 2. (Read 329 times)

copper member
Activity: 1470
Merit: 1096
November 20, 2021, 08:57:11 AM
Helalleşmek, terminolojik olarak önceden hatalar yaptığını kabul etmek anlamına geliyor. "Yani ben bir hata yaptım özür dilerim hakkını helal et."

Siyasi olarak geçmişte tüm yapılanları "hata" hatta hellallik istediklerinin tabiri ile "zulüm" olarak kabul etmiş oluyor.

Bu nasıl bir siyaset iletişimi doğrusu anlamak biraz zor. Eğer samimiyse partisi adına tüm hataları kabullenmiş oluyor. Eğer samimi değilse sadece siyasi bir iletişim ve oy kaygısı için yapıyor. İki türlü de artıları eksileri var bu siyasi kampanyanın. Samimiyse hem iyi hem kötü, samimi değilse hem iyi hem kötü. Ne diyeceğimi bilemedim.

Her halükarda bu bir siyasi açılımdır. CHP'yi kabuğundan kıran bir atılım. Tebrik ederim. Normalde asla siyasi konulara yazmam, fakat alanım gereği teknik manada "siyasi iletişim" yönüyle çok ilgimi çekti bu konu.

Eğer Kemal Kılıçdaroğlu CHP’si söylediklerinde objektif ise ve bu söylemlerin arkasında duruyorlarsa KK partisinde ne kadar terör yandaşlığı yapan varsa ihraç etmelidir.Başta İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu ile başlamalıdır.Çünkü CHP hatanın en büyüğünü terör yandaşçılarını partide iyi yerlere getirerek yaptı.

Atatürk CHP’si ile, KK CHP’si arasında dağlardan fazla fark var.Helalleşmenin terminolojik anlamıyla söylediğine değil, laf olsun diye söylediğine inananlardanım maalesef.

Şu an sadece İYİ parti ilgimi çekiyor.Onun söylemlerini özellikle seçime yakın özellikle takip edeceğim.Umarım KK söylediklerinde samimidir ve düzgün muhalefet yapabilecek bir parti temeli oluşturabilir.
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
November 20, 2021, 05:02:06 AM
Helalleşmek, terminolojik olarak önceden hatalar yaptığını kabul etmek anlamına geliyor. "Yani ben bir hata yaptım özür dilerim hakkını helal et."

Siyasi olarak geçmişte tüm yapılanları "hata" hatta hellallik istediklerinin tabiri ile "zulüm" olarak kabul etmiş oluyor.

Bu nasıl bir siyaset iletişimi doğrusu anlamak biraz zor. Eğer samimiyse partisi adına tüm hataları kabullenmiş oluyor. Eğer samimi değilse sadece siyasi bir iletişim ve oy kaygısı için yapıyor. İki türlü de artıları eksileri var bu siyasi kampanyanın. Samimiyse hem iyi hem kötü, samimi değilse hem iyi hem kötü. Ne diyeceğimi bilemedim.

Her halükarda bu bir siyasi açılımdır. CHP'yi kabuğundan kıran bir atılım. Tebrik ederim. Normalde asla siyasi konulara yazmam, fakat alanım gereği teknik manada "siyasi iletişim" yönüyle çok ilgimi çekti bu konu.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
November 20, 2021, 01:34:10 AM
Bu konuda birşeyin farkına vardım bizim ülkemizde iktidar kanadının destekçileri partilerine toz konduramıyor tam tersi muhalefet ise hatalarını gördüğünde yapıştırabiliyor (https://www.youtube.com/watch?v=xR_xzvZgahw&ab_channel=WorldViralT%C3%BCrkiye) . Kılıçdaroğlu'nun helalleşmesi gereken konulardan bir tanesi şudur ki bu kadar zamandır o koltuğu boşuna işgal edip şu iktidarın ekmeğine bal sürmesindendir. Keza helalleşmenin anlamında:
alışverişte ya da uzun sürecek bir ayrılış sırasında birbirine hakkını helal etmek.
yer alıyor ki artık adam akıllı muhalefet olup iktidardan bizi kurtaracak kişilerin önünü açmasıdır.
full member
Activity: 322
Merit: 101
November 19, 2021, 08:01:18 PM
Mademki chpnin tarihinden utaniyosun orda ne ariyosun.

Mademki orda bisiler ariyosun chpden niye utaniyosun.

Destek de gecikmemis. Hemen gelmis. Cift yumurta gibiler. Cumhuriyet kosaraktan haber yapmis gine.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çağrısına destek verdi. Demirtaş, ''Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını toplumsal uzlaşma ve ülkemizin iç barışı açısından çok önemsiyor ve yürekten destekliyorum'' dedi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/turkiye/demirtastan-kilicdarogluna-helallesme-destegi-1885744
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
November 19, 2021, 04:39:53 PM
Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisinin başına gelmiş en büyük felaketlerden birisi bence. Ülkede siyasi kıtlığı yaşanıyor. Düzgün bir muhalefet, düzgün bir siyasetçi yok.

Katılıyorum Kemal Kılıçlaroğlu bu işi en başından beri doğru yapmıyor yapamadı yapamayacakta. Parti içinden de bu adama ses çıkmamasına şaşırıyorum hepsi aynı şeyin laciverti bir Muharrem ince ses çıkardı sonrasında partiden ayrıldı kendi partisini kurdu onunda hataları var oldu o da iyi bir siyasetci değil benim gözümde. Artık siyasetin daha genç insanların yapması gerekiyor. Milletvekillerinin sadece oturup konuşmacı cıkınca alkış tutmaması gerekiyor calışmaları lazım. Kökten bir değişim lazım Türk siyasetinde. Örnek verilmesi gerekirse Taylan yıldız gibi genç dinamik insanların siyasette daha fazla rol almasını gerektiğini düşünüyorum ayrıca ve ayrıca daha çok kadın siyasetcide olması lazım mecliste.

Ben şuan ki siyasetcilerin hiç biriyle helalleşmiyorum. Ne iktidar ne Muhalefet.
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
November 19, 2021, 04:32:54 PM
Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisinin başına gelmiş en büyük felaketlerden birisi bence. Ülkede siyasi kıtlığı yaşanıyor. Düzgün bir muhalefet, düzgün bir siyasetçi yok.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
November 19, 2021, 04:10:06 PM
arkadaş ülkenin başındakini bırak muhalefeti bile beş para etmiyor.

O koltuklarda bedava mı oturuyorsunuz arkadaş işi beceremeyen helallik istiyor. yapamıyorsan veya bir sorun varsa istifa edersin.

Bok ettik hellaleşek
sıçtık batırdık helalleşek.

valla bende bankalara gidip helaleşelim diyeceğim. yada elemana helalleşek bok ettik bu ay diyelim geçiyormu?
full member
Activity: 545
Merit: 124
Reward: 10M Shen (Approx. 5000 BNB) Bounty
November 19, 2021, 03:24:12 PM
Hepsi aynı şeyin değişik rengi. Ben hiç birisine inanmıyorum. Eğer sağlam bir muhalefet olmuş olsa şimdiye kadar her şey çok farklı olurdu. Helalleşse ne olur helalleşmese ne olur!
member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
November 19, 2021, 02:13:06 PM
Ben aksini düşünüyorum Kemal Kılıçdaroğlu bi gazla gidiyor ama 2023'te Erdoğan'ın karşısına çıkarsa bu hükümete son büyük iyiliğini yapar çünkü seçilme şansı bu zamana kadar gösterdiği siyasi performansla 0 ötesi 0. Helalleşme konusu da gereksiz uzadı zaten iktidarda sürekli sıcak tutmaya çalışıyor ki ekonomi konuşulmasın  Angry
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
November 19, 2021, 02:17:44 AM
Dini terminoloji yerine başka bir şey kullansaydı Sayın Kılıçdaroğlu tam 12'den vuran bi kucaklaşma çağrısı yapacaktı. Olsun bu da misyonunu sergilemeye yetiyor. Halkın böyle çağrılara, kucaklaşmalara çok ihtiyacı var. 72 yaşında, yapacağı çok şey olan bir lider olarak görüyorum kendisini.
Pages:
Jump to: