Pages:
Author

Topic: Çin, resmi dijital parası için uzman arayışında - page 2. (Read 305 times)

sr. member
Activity: 840
Merit: 300
Güzel haberler arkası arkasına gelmeye basladı. Ddvami gelir inşallah. Piyasaya harlı alımlar gelirse boğa koşusu ufaktan da olsa başlar. Zira epey zamandır bir sürü bekleyen insan var. Devamı gelir inşallah...

çin harbiden korkulacak bir ülke. bir kere üretim olarak çok büyük bir ülke. üretim güçleri dünyadaki bir çok ülkeyi içine alacak kadar büyük. 2000 lira yıllarda üretilen her elektronik ürünün %60 ı çinde üretiliyordu. hem alt düzey hem orta düzey hem de üst düzey olmak üzere. bunun yanında bir çok daha sadece çine özgü üretilen elektronik ürünler var. şimdi 2010-2020 arasında da bunlar sadece genel elektronik ürünlerle kalmadı üstüne üstlük çok yüksek teknoloji isteyen elektronik ürünlere de el attılar, bunlardan da hem sayıca hem de kalite olarak çok yüksek kalitede ürünler üretiyorlar.  Telefonları da oldukça kaliteli, eğer bir samsung parası verirsenin onları bile geçiyor.

sadece elektronikle de kalmıyor askeri teknoloji olarak da çok farklı bir konuma yerleştiler. insansız hava araçları olsun, otonom uçan bir birleriyle haberleşen uçaklar olsun bunlarda da çok ileriler.  yeni cephe savaşlarında zaten dronelar çok sık kullanılacak, bu dronelar da çin çok ileri. zaten drone diyince olay çinde başlıyor çinde bitiyor. Gelecek çok farklı olacak ve çin bunun farkında tam gaz teknolojiye yatırım yapıyor, teknoloji üretiyor ve teknoloji satıyorlar. şapka çıkarılacak bir üretim mantığı güdüyorlar.

bu yüzden de kripto paralarla yakından ilgililer, bence kripto para depoluyorlardır. özellikle çin merkez bankasının bitcoin depoladığını düşünüyorum.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
çinden bulurlar bence rahatlıkla, çinde kripto para birimlerine ilgi inanılmaz fazla. ayrıca keşke, türkiyede kendi kripto para birimini çıkartsa. bu tür söylentiler var ama ne kadar gerçek tartışılır.

Çin bulur da böyle blockchain yazarı ve uzmanları ama Türkiyenin işi gerçekten zor. Zaten sürekli ülkemizde beyin göçü yaşanıyor. Bu derece parlak zekalar varsa bile çoktan yurt dışına filan gitmişlerdir. Beyin göçü çok kötü bir şey ülkeler adına. Einstein bile almanyadan amerika'ya göç etmiş bir zeka. Bu göç sonucunda amerikanın kaderi bir anlamda değişti diyebiliriz.

Ülkemizde genç zekalara çok daha fazla değer verilirse ileride blockchain ile ilgili çok daha iyi ve tecrübeli yazılımcılarımız olabilir bizimde.
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
konudan bağımsız ama çok seviniyorum şu an bu duruma. yasaklama kararlarından buralara gelmesi çok iyi.
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
çinden bulurlar bence rahatlıkla, çinde kripto para birimlerine ilgi inanılmaz fazla. ayrıca keşke, türkiyede kendi kripto para birimini çıkartsa. bu tür söylentiler var ama ne kadar gerçek tartışılır. resmi bi açıklama gelmedi sanırım henüz. türkiye bundan önceki teknolojileri kaçırdı fakat artık kripto para devrimini ve blockchain devrimini kaçırma gibi bir lüksü yok, tutup bunlara regülasyon uygulayıp yatırımcıları kaçırma gibi bir lüksü yok, üzgünüm ama durum böyle. yeni para politakasına kripto para birimlerini acilen eklemeli ve ekonomiyi bunun üzerinden şekillendirmeli, en azından ben böyle düşünüyorum.

Kesinlikle dogru düşünüyorsun Kripto paralar geleceginin para birimi buna ne kadar erken girersek Ülke olarak ekonomi olarak karlı cıkarız.Kağıt paralar ve bankalar gün gittikçe güven azaltırıyorlar.2023 de digital para birimimiz cıkıcak diyorlar ben bunun gerçekleşecegini düşünüyorum.Çin bu sene blockchainde baya bi devrim getiricek gibi ayrıyettende.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
çinden bulurlar bence rahatlıkla, çinde kripto para birimlerine ilgi inanılmaz fazla. ayrıca keşke, türkiyede kendi kripto para birimini çıkartsa. bu tür söylentiler var ama ne kadar gerçek tartışılır. resmi bi açıklama gelmedi sanırım henüz. türkiye bundan önceki teknolojileri kaçırdı fakat artık kripto para devrimini ve blockchain devrimini kaçırma gibi bir lüksü yok, tutup bunlara regülasyon uygulayıp yatırımcıları kaçırma gibi bir lüksü yok, üzgünüm ama durum böyle. yeni para politakasına kripto para birimlerini acilen eklemeli ve ekonomiyi bunun üzerinden şekillendirmeli, en azından ben böyle düşünüyorum.
full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Güzel haberler arkası arkasına gelmeye basladı. Ddvami gelir inşallah. Piyasaya harlı alımlar gelirse boğa koşusu ufaktan da olsa başlar. Zira epey zamandır bir sürü bekleyen insan var. Devamı gelir inşallah...
member
Activity: 126
Merit: 53
Haber - Bilgi - Tarih
Çin'in merkez bankası PBoC, yakında piyasaya sürülmesi beklenen resmi dijital para için çeşitli uzmanlar arayışında.
Çin’in merkez bankası PBoC, ülkenin yakında piyasaya sürülmesi beklenen resmi dijital parası için altı uzmanı daha işe alacak.

Bugün yayınlanan ilana göre, Digital Para Araştırma Enstitüsü de dahil olmak üzere PBoC’un çeşitli birimlerinde açık pozisyonlar var.

Özel olarak enstitü, merkez bankası destekli bir dijital paranın araştırma ve geliştirme süreci için bilgi işlem, kriptografi, mikro elektronik ve ekonometri alanlarında uzmanlar arıyor.

Bir banka yetkilisinin daha önce yaptığı açıklamaya göre, PBoC 2014 yılından bu yana dijital paraları araştırıyor ve geliştiriyor. Çin’in dijital parasının bu yılın sonlarında veya gelecek yılın başlarında hazır olacağı söylendi.

https://uzmancoin.com/cin-dijital-para-pboc/
Pages:
Jump to: