Pages:
Author

Topic: çipli kimlik sizin neyinize ? - page 3. (Read 4469 times)

hero member
Activity: 854
Merit: 500
February 05, 2017, 08:51:36 AM
Ben şunu anlamıyorum, yüz binlerce genç öğrenci YGS sınavına girecek ve çoğunun kimliği eski ergenlik zamanında kalma. Yani bu öğrencilerin çipli kimlik alması zorunlu. Nüfus dairelerinin önünde gece 12'den itibaren sıraya giriliyor bu soğukta. Ayıptır ya yıl 2017 olmuş böyle bir plansızlık insafsızlık olabilir mi?

Günde 50-60 kişiye kimlik işlemi yapıyor 1 ilçenin nüfus müdürlüğü yanlış duymadınız. Gerçekten böyle...

Sonra haberlerde bakıyorsun ipini koparan gitmiş kimlik peşinde koşuyor, 80 yaşındaki nineyi bile getirmişler yeni kimlik çıkartmaya. Kadının yürümeyi bırak ayakta durmaya hali yok. Çipli kimlikle işi olmayan herkes orda ne alakaysa. Çok lazım ya. Cidden tuhaf bir ülkeyiz biz.

Uyarıları dinlemezlerse cuma gecesi sıraya girer pazartesi sabah işlem yapmaya çalışırlar bu soğukta....

Geçen gün Kaymakamlıktaydım nüfus müdürlüğünde o arada memurdan bilgi alıyorum yeni çocuğum olacak onun kimlik kartı yeni mi eski mi olacak diye yeni doğan çocukların kimlik kartları yeni kartlardan veriliyormuş onu da öğrendik. Neyse memurun şahsen verdiği bilgiye göre eski kimlik kartları sınav v.s. her yerde kesinlikle geçerli hatta geçerlilik süresinin olmadığını söyledi.

Birde kimliklerini yenileyecek olanlar randevu almadan gitmesin boşa gider.
Bilgi doğru fakat eksik.
Sınava girecek öğrencinin kimliğindeki fotoğraf güncel olmalıdır. Yani mecburen fotoğraf koydukça yada fotoğrafını güncelleyecek kişiler sıraya giriyor önlerde yaşlı teyzeler amcalar biz yasliyiz yer verin diyor amca teyze sen neden gelsin sınava mı gireceksin. Yok diyor ee ne işin var git evinde dinlen. Anlam verilemeyen yer de tam olarak burası sıradan vatandaşları kabul etmeyip acil işi olan kişileri kabul etseler bence daha iyi olur.
Sınava girecek ve kimlik fotoğrafı değişmek zorunda olan kişiler için.
sr. member
Activity: 506
Merit: 251
February 05, 2017, 04:55:15 AM
Ben şunu anlamıyorum, yüz binlerce genç öğrenci YGS sınavına girecek ve çoğunun kimliği eski ergenlik zamanında kalma. Yani bu öğrencilerin çipli kimlik alması zorunlu. Nüfus dairelerinin önünde gece 12'den itibaren sıraya giriliyor bu soğukta. Ayıptır ya yıl 2017 olmuş böyle bir plansızlık insafsızlık olabilir mi?

Günde 50-60 kişiye kimlik işlemi yapıyor 1 ilçenin nüfus müdürlüğü yanlış duymadınız. Gerçekten böyle...

Sonra haberlerde bakıyorsun ipini koparan gitmiş kimlik peşinde koşuyor, 80 yaşındaki nineyi bile getirmişler yeni kimlik çıkartmaya. Kadının yürümeyi bırak ayakta durmaya hali yok. Çipli kimlikle işi olmayan herkes orda ne alakaysa. Çok lazım ya. Cidden tuhaf bir ülkeyiz biz.

Uyarıları dinlemezlerse cuma gecesi sıraya girer pazartesi sabah işlem yapmaya çalışırlar bu soğukta....

Geçen gün Kaymakamlıktaydım nüfus müdürlüğünde o arada memurdan bilgi alıyorum yeni çocuğum olacak onun kimlik kartı yeni mi eski mi olacak diye yeni doğan çocukların kimlik kartları yeni kartlardan veriliyormuş onu da öğrendik. Neyse memurun şahsen verdiği bilgiye göre eski kimlik kartları sınav v.s. her yerde kesinlikle geçerli hatta geçerlilik süresinin olmadığını söyledi.

Birde kimliklerini yenileyecek olanlar randevu almadan gitmesin boşa gider.
sr. member
Activity: 462
Merit: 250
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
February 05, 2017, 04:09:27 AM
sistem hala entegre değil o yüzden aceleniz yoksa bekleyin.,70 milyon nüfusa nasil sistem yaptilarsa ha bire çöküyor. abd lisi, cinlisi, hindistanlisi bu isleri hangi altyapiyla hallediyor merak ediyorum.

sr. member
Activity: 644
Merit: 271
February 04, 2017, 09:00:58 PM

hero member
Activity: 714
Merit: 503
www.mesutcandemir.com.tr
February 04, 2017, 05:14:28 PM
Eski kimliğiniz sizde kalıyor resmi yerlerde bununla islem yapabilirsiniz . Ayrıca yeni kimliklere şuan her yerde geçiyor en son noterde denedik
newbie
Activity: 5
Merit: 0
February 04, 2017, 05:09:38 PM
Türkiye'de bir şey ilk çıkar çıkmaz yapılmaz bekleyin biraz şimdi heyecanlı olanlar bir alsınlar aceleniz ne boşverin eski kimlikler hala geçerli nasıl olsa.
sr. member
Activity: 506
Merit: 251
February 04, 2017, 04:31:45 PM
Çipli kimlik kartlarını almak için acele etmeyin.

Normal kimlik kartlarının arka kısmında bulunan bilgilerin tamamı yeni kartların arkasında bulunmadığı için gerektiği yerde işlem yapmanız zorlaşıyor, zira eski kimlik kartlarının arka yüzünde olup yeni kartların arka yüzünde olmayan bilgiler çip içerisinde bulunuyor, çipleri okumak için ise kartlara uygun olarak geliştirilmiş kart okuyucu gerekiyor. Bu kart okuyucu şuan tüm devlet dairelerinde ve gerekli yerlerde bulunmadığı için bir çok resmi işlemde sorun yaşamanız muhtemeldir.

Bir kaç ay geçsin acele etmeyin...
sr. member
Activity: 490
Merit: 250
February 04, 2017, 03:27:19 PM
Önce ekimlikrandevu....    diye bir site açtılar, başvuru yapamadık, bug doluydu, sonra başvurduk 1 ay çoktan geçti hala kimlik gelmedi, hangi aşamada olduğunu göremiyoruz üstelik, her şeyi elinize gözünüze bulaştırmak mecburiyetinde misiniz?
Başvuran eline ulaşan varmı?
Pages:
Jump to: