Sevgili @bobita, who is den başka bir numaran yok mu senin? Hangi sayfayı açsam who is sorgusu deyip saçmalamaya başlamışsın. Who is sorgusunda Michael Jordan yazsa nolur, yazmasa nolur. Adam zaten borsa açmış, ünvan verecektir bir yerlerde, bi zahmet aç bul, belliki işsizsin zamanın var. Vergi numarasını sorgula ne işin var who is ile. Oraya Mardin yazsa ne, İstanbul yazsa ne? Abdullah Çelik yazsa mesela ne sonuç çıkaracaksın? Ya da Koç Holding yazsa, ki yazabilir, hiçbir kontrol yok bunun için. Kontrolü olmayan bir who is sorgusunu ne kadar da ciddiye almışsın. Adam sana cevap vermiş, bozulup oturacağına bıtbıtbıt yazmışsın. Biraz terbiye, biraz da saygı lazım bu yazar arkadaşlarımıza. Arkadaşları ile karşılıklı meritleşerek kendilerini bişey sanıyorlar.
Sana tavsiye.. diğer borsa açıldı başlığının altlarında birisi liste yazmış, who is, SSL, ticaret sicil, sermaye, vergi no....sitye üye olup, TL, coin yatırma çekme testi. Yap bu testleri, de ki sıkıntınız var kardeşim. Ama boş boş who is muis sorgulayıp ekrana yapıştırınca hiçbir şey ifade etmiyor.
coinbaba'ya gelince...fikir güzel, API bağlantısı vs. Ancak uygulayabilecek misiniz bana net olarak cevabını verin. uygulayabilmeniz için açık konuşayım para lazım bu fikir için. Türkiye'de 20 den fazla borsa kuruldu, büyük sayılır dediklerimiz kendi yağında kavruluyor ite kaka, ama küçükler hacimsizlikten kapanır yakında. Sizin bu API fikriniz için paranızın (sadece sermayeden bahsetmiyorum) yeterli olması lazım en azından start alabilmeniz için en kötü 50-60 BTC lik hacmi sizin karşılıyor olabilmeniz lazım. Karşılayamıyorsanız fikir güzel olsa da, bu iş çöp olur söyleyeyim. Karşılayabiliyorsanız eğer, yerli borsalardaki fiyat tepkisizliğine ya da aşırı tepki ile aşırı fiyat yükselmelerine isyan olarak doğarsınız.
Yayına ne zaman başlıyorsunuz bir de? Yayında diye yazmışsınız ancak sayfanızda son testler yazıyor.
Coinbaba ismi, bir borsa açılacağı zaman akla gelen isimlerden olur bence, çoğunun da aklına gelmiştir. Ama önce davranan kapar. Coin ile ilgili dünya üzerinde hiçbir domain kalmamışken, coinbaba.net domainini iyi almışsınız. IBM server da başarılı ayrıca. Ama işin başındasınız. PAra önemli.
O aşamalara hiç gerek yok, daha merdivenlerin önündeki tahta çatırdıyor diyorum, sen basamakları kontrol et diyorsun, almayayım sağol. Ayrıca bu kadar basit (bulduğunuz) bir şeye niye 4 koldan atar yapıyorsunuz, uzun uzun eleştiriyorsunuz? "Bence saçma, anlamsız" de geç, korkmayın yahu, borsaların açılışı için kimse benim imzamı istemiyor, açan açar, kullanan da kullanır.
Üstelik daha bu aşama farklı sese tahammülü olmamak da işin başka bir endişe verici boyutu (benim için değil elbette, gökten bitcoin yağsa 1 sat bile yatırmam, dolayısıyla şahsi endişem yok).