Pages:
Author

Topic: çok para mı kariyer mi - page 3. (Read 13132 times)

newbie
Activity: 182
Merit: 0
March 23, 2018, 01:31:51 AM
para-kariyer aynı kulvarda iş hayatı sonuçta her ikisi de tam mutluluğu sağlayamaz benim görüşüm bu. her gün para içinde yüzersin ama evli değilsin, çoluk-çocuğa karışmamışsındır. yani iş hayatı ile evlilik bu ikisi ne kadar dengeli ise o kadar mutlusundur.
newbie
Activity: 35
March 23, 2018, 01:22:01 AM
Aslında para önemli değil çok para önemli Smiley
sr. member
Activity: 616
Merit: 281
March 22, 2018, 10:42:04 PM
Tabiki para. Kariyer nedir arkadaş ? En kariyerli insanlar bile en paralı insanların altın da çalışıyorlar.

Bu ara da saygın olmak için illa ki zengin olmaya gerek yok. Saygın : sayılan, sevilen, sayan, seven gibi kökü saygı dan geliyor. Saygı için zenginliğe hiç gerek yok. Hatta zengin olup saygın olmayan, saygı duyulmayan, sevilmeyen insanlar da vardır.
hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
March 22, 2018, 07:10:48 PM
bir tane hayat var parada kariyerde boş işler.
member
Activity: 714
Merit: 82
March 19, 2018, 07:20:59 PM
1 milyon tl paradan fazla para istemem. bu seviyeden sonra kariyeri daha çok severim. bir şeyler başarmış olmak daha çok mutlu eder beni.
full member
Activity: 545
Merit: 124
Reward: 10M Shen (Approx. 5000 BNB) Bounty
March 19, 2018, 04:29:29 AM
s.kmişim kariyerini, istersen genel müdür ol aldığın maaş belli. hayallerimi gerçekleştiremedikten sonra kariyerim olmuş neme lazım. çok param olsa ülke ülke gezer, bütün ekstrem sporları yapardım. kendime ufak 4-5 kişilik bir planör uçak alırdım. kendim kullanıp çiğ köfte yemeye adıyamana, baklavaya antep'e, otlu peynire van'a, künefe yemeye hatay'a giderim. velhasıl az da olsa tahsil (görgü kuralı,eğitim bv) yeterli, ama çok param olsa sıradışı bir hayatım olurdu.
not: Bunların az da olsa bir kısmını bu kısıtlı bütçe ile bile yapmaya çalışıyorum bi de param olsa gerisini siz düşünün  Wink
member
Activity: 336
Merit: 11
March 19, 2018, 04:07:06 AM
Ikisinden de biraz istiyor insan. Maalesef bir tanesi digerini getirir diyemiyoruz. Bu yuzden herkesin ikisininde varligina ihtiyaci var diye dusunuyorum.
jr. member
Activity: 252
Merit: 2
March 18, 2018, 05:57:16 AM
Kariyer parayı getirir ama para kariyeri getirmez.

nicola tesla bilim aleminde en kariyerli insanlardan birisi. para getirdi mi?
edison yine o dönemde bilim sayesinde en fazla kazanç sağlayanlardan birisiydi kariyer getirmedi mi?

bu konuda genelleme yapmak istemesem de olayı Türkiye'ye indirgersek Türkiyede işler hakedene verilmez. Kariyerin pek önemi yoktur o yüzden.

Milli eğitim bakanımız kim?
Tubitak'ın TRT'nin başında kim var?
newbie
Activity: 71
March 18, 2018, 05:51:25 AM
Para eğer istersen kariyeri getirebilir ama kariyer her zaman parayı getirmez.
member
Activity: 560
Merit: 57
March 17, 2018, 05:20:35 PM
Kariyer parayı getirir ama para kariyeri getirmez.
newbie
Activity: 69
March 16, 2018, 05:02:53 PM
iyi bir kariyer saygın olmak anlamına gelmiyor her zaman. Genelde iyi bir kariyer için kendini her manada satan insanların olduğu yerde benim için bir anlam ifade etmiyor çoğu. O yüzden çok para kazan geç. kimse genel müdür oldun diye saygı duymuyor. ağzının içine düşünelr emekli oluna yolda görse selam vermiyor...
member
Activity: 252
Merit: 10
March 16, 2018, 04:43:25 PM
kariyer para getirir diyen pollyannalara selam olsun. burası türkiye. teker teker örnek vermeye gerek yok. şu adam şu bilim adamı şu araştırmacı şu doçent diye. ben olayları anlatayım onunla alakalı üçer beşer tane isim çıkar zaten.

beyin göçü? bu göçen adamlar kariyerli değil mi? ha türkiyede adam yerine bile koymuyorlar.
kaç üniversite de doktora yapmış "A" isimli profesör. torpili yoksa girsin bakalım bizim bir üniversitemize. aranızda doçentlik ilanlarını okuyan oldumu. özel olarak çalışma yapılan bir konu yazar orada. neden? alınacak kişi belli. diğerleri baştan elensin diye.
harvard mıydı neydi orada doktorasını yapan birisi üst düzey bir şirkette baya taşşaklı bir görevi vardı. türkiyeye geldim bekliyorum bir üniversite davet etsin de seminer vereyim diye. arayan olmadı. sonra ben başladım aramaya teker teker görüştüm üniversitelerle en son zor bela dandik bir üniversiteyi ikna edebilmiş. Ha bunun da ismi "B" olsun.
daha örnek vermeye gerek var mı? bence yok.
kariyer neyin kariyeri. kim siker kariyeri.

nasrettin hocanın "ye kürküm ye" hikayesini bilirsiniz herhalde.
newbie
Activity: 33
March 16, 2018, 04:28:43 PM
Köye gittiğim zaman herkesin dedemin peşinden koşuşturduğunu görünce çok hoşuma gidiyodu zamanla köyün nerdeyse tamamen olduğunu öğrendim ve dedem vefaat ettikten sonra aynı şekilde babam ve amcamlara yöneldiler para olmasa bukadar pervane olucaklarını sanmıyorum. diyeceğim oki saygınlığı parayla çok kolay biçimde elde ediyorsunuz Smiley
newbie
Activity: 182
March 15, 2018, 12:34:45 AM
ikisi birbirine derin bir şekilde bağlı. Çok paran varsa kariyerinde oluyor kariyerin varsa paranda oluyor. yani bizde bu durumda ikiside yok  Grin Grin Grin
newbie
Activity: 4
March 13, 2018, 08:47:56 AM
Her zaman demişimdir çok para hayat kurtarır Smiley
newbie
Activity: 37
March 12, 2018, 06:01:49 AM
Cok para
jr. member
Activity: 95
Merit: 1
March 11, 2018, 03:17:36 PM
getirir tabi ama saygın olmak ayrı bir şey tabi ki, parası olup adam olmayan çok var kuşkusuz
newbie
Activity: 40
March 11, 2018, 03:08:39 PM
Çok parayı kalıcı olarak güzel bir kariyer getirir diye düşünüyorum.
jr. member
Activity: 95
Merit: 1
March 11, 2018, 02:58:21 PM
Saygın bir iş genelde parayı da beraberinde getirir. Ama haysiyetsiz bir zengin olmak yerine onurlu biri olmayı tercih ederim tabi ki.
sr. member
Activity: 700
Merit: 270
March 11, 2018, 02:51:01 PM
Kariyerin olup adam olamamakta var. Kariyerin olduktan sonra paran da olur sonuçta.
Pages:
Jump to: