Pages:
Author

Topic: COİNMİYİM? TOKENMİYİM? - page 2. (Read 334 times)

hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
April 14, 2018, 09:36:14 PM
Çokta mühim değil artık aslında, kendine ait blok zinciri olanlara coin, başka bir coinin blok zinciri üzerinden üretilenlere de token deniyor ama başka bir  zinciri kullanması projenin kötü veya eksik olduğu anlamına da gelmez.

sr. member
Activity: 742
Merit: 260
April 14, 2018, 06:42:07 PM
tokenler belli coinlerin (neo, omni ve ethereum) alt yapısıyla çıkarılan şeylerdir, coinlerin ise kendi blockchain alt yapıları ve block explorerları vardır diye biliyorum ben
member
Activity: 448
Merit: 10
April 14, 2018, 06:23:43 PM
İşine göre değişir bakarsın token gelir çok sağlam projeli kendi blockchainine ihtiyaç duyaz yaptıkları iş olur bakarsın coin olur projeler önemli genelde
member
Activity: 1106
Merit: 25
April 14, 2018, 06:13:22 PM
daha önce böyle bir başlık açıldı mı bilmiyorum ama bilen bir arkadaş bana token ile coin arasında ne fark var anlatabilir mi? tek bildiğim tokenlerin eth waves ya da neo tabanlı olduğu. hangi özelliği ile ayrılıyorlar? hani sormuşlar ya devemisin kuşmu diye aklıma o geldi ve bu başlığı açmama vesile oldu. bilgi paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

ilgilenip cevap veren bütün arkadaşlardan Allah razı olsun. hepinize bereketli bol kazançlar diliyorum...
sr. member
Activity: 854
Merit: 267
April 14, 2018, 06:08:56 PM
Forumda herşeye coin dedikleri için birzamanlar bende karıştırıyordum. Coin kendi blokzinciri olan wallet'ı olan kripto paradır. Token ise örneğin etherum ağını kullanan başka bir kripto paradır. Örneğin UTK
newbie
Activity: 196
Merit: 0
April 14, 2018, 06:07:35 PM
Kendine ait blokzinciri olanlara coin, başka bir coinin blokzinciri üzerinden üretilen ve o coinlere bağlı olan kripto paralara token deniyor diyebiliriz kısaca. Yani coinler üzerinde çok emek harcanmış, herkesin yapamayacağı dijital varlıklar.
Hocam yanlışım varsa affolo ancak bu birazcık eksik bir açıklama değil mi yav. Tokenler de emek harcanıyor coinleri de uğraşan coğu insan çıkarabiliyor günümüzde.

tokenin kendisine ait bir zinciri olmadığı için token oluşturmak sıkıntı değil. önemli olan tokenin altında yatan projenin değeri. İnsanlar asıl proje için uğraşıyorlar zaten. 3 4 ay önceye kadar milyon tane airdrop tokeni çıkmıştı herhangi bir proje yok ve smart contrattan istediğin kadar üretebiliyorsun.
member
Activity: 196
Merit: 10
April 14, 2018, 04:56:23 PM
Kendine ait blokzinciri olanlara coin, başka bir coinin blokzinciri üzerinden üretilen ve o coinlere bağlı olan kripto paralara token deniyor diyebiliriz kısaca. Yani coinler üzerinde çok emek harcanmış, herkesin yapamayacağı dijital varlıklar.
Hocam yanlışım varsa affolo ancak bu birazcık eksik bir açıklama değil mi yav. Tokenler de emek harcanıyor coinleri de uğraşan coğu insan çıkarabiliyor günümüzde.
full member
Activity: 420
Merit: 100
April 14, 2018, 04:27:31 PM
Aslında çok basit forumda gezerek rahatça öğrenebilirdin ama anlatayım yinede.
Coin : Kendine ait blockchaini olan ve işlemler/transferleri bu chain üzerinde gerçekleştirenlerdir
Token : Kendine ait chaini olmayan ama diğer platform coinleri üzerinde geliştirilen projelerdir.Bunların transferleri altyapısını kullandığı blockchainde gerçekleşir.
Yani ethereum tokenleri eth adreslerine transfer edilirken, wavesi kullanan tokenler waves adreslerine transfer edilebilir,neo kullananda neo adreslerine gönderilir vs.
Umarım faydalı olmuştur
full member
Activity: 308
Merit: 100
April 14, 2018, 04:26:01 PM
hocam coin belli başlı bir projenin harcana bilir birimi oluyor, dolaşımda olan, 

token ise genellikle icolarda kullanılıyor yani proje yapılıyor size token dağıtılıyor, bunu alıp satabiliyorsunuz, dolaşımda oluyor, bu tokenlar hisse senedine daha yakınlar.
member
Activity: 1106
Merit: 25
April 14, 2018, 03:37:55 PM
daha önce böyle bir başlık açıldı mı bilmiyorum ama bilen bir arkadaş bana token ile coin arasında ne fark var anlatabilir mi? tek bildiğim tokenlerin eth waves ya da neo tabanlı olduğu. hangi özelliği ile ayrılıyorlar? hani sormuşlar ya devemisin kuşmu diye aklıma o geldi ve bu başlığı açmama vesile oldu. bilgi paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Pages:
Jump to: