Normalleşme sürecinden sonra vaka sayılarında artışlar olmaya başladı. Çoğu zaman maskesiz gezenler eskiye göre yaşayan insanları çok görüyorum. Daha dün bir arkadaşım geldi yanıma sarılmaya falan çalıştı dur lan ne yapıyorsun dedim hemen
Bu malum virüs umarım bir an önce biter yoksa gerçekten içinden çıkılmaz bir hal almaya başlayacak.
Yıllardır bilinçli ve organize bir şekilde beyni poğaça hamuruna çevirilen ve zaten cehalet konusunda geçmişten beri premier ligde yer alan kitlenin yazdığın ilk cümleyle neyi kastettiğini anlayabilmesi çok iyimser bir beklenti. Bunun olması için mesela dün vaka binbeşyüzdü, bugün otuzsekizbin oldu gibi bir fark olması lazım, o nedenle boşuna çaba.
Abartısız oran yazıyorum, %30-35 maske ağzında, burnu açıkta geziyor, haydi önceden bilmiyordu, ama aylardır uzmanlar her türlü platformda maskenin nasıl takılması gerektiğini anlatmak için çırpınıyorlar, ona rağmen geldiğimiz nokta bu. Şimdi bu sığırları nasıl eğiteceksin, doğru yapmalarını nasıl sağlayacaksın, öyle bir dünya yok malesef, Hindistan polisinin taktiğini uygulamak lazım, yolda gördüğüne basacaksın sopayı.