Pages:
Author

Topic: Corona Virüsünden Korunma Yöntemleri - page 2. (Read 335 times)

sr. member
Activity: 1134
Merit: 342
February 03, 2020, 08:47:15 AM
Az önce Twitter'da gördüm, bir sürü şey yazılıydı korunma hakkında ve adam üstüne şunu yazmıştı. Ve bence sonuna kadar haklı;

Özet: Ellerinizi iyi yıkayın...
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
February 03, 2020, 06:10:21 AM
Bu maske konusunda sürekli kafam karışık. Tanesi en az 30-60 lira olan bu maskeler bana çok pahalı geliyor. Aile en az 6 kişilik. Ortalama 5 günde bir maske değiştirmek gerekecek. 1 ayda 6 maske demek. 6*6: 36 maske harcamak demek. 36*30: 1080 tl. Peki bu harcamaya değer mi, gerçekten koruyacak mı bizi muallak bir konu.

Aslında @2run'ın daha önce paylaştığı "haylayf" gaz maskelerinden alıp sürekli kullanmak daha mantıklı bir yatırım gibi. En azından sürekli değiştirmek zorunda kalmayız (herhalde).

Neyse konu açılmışken 3m Tek Kullanımlık maskelerin nasıl kullanıldığını anlatan bir video anlatımı paylaşmak istiyorum:
https://www.youtube.com/watch?v=BNxMr4SRZVA

Ayrıca Johnson Controls'te çalışan bir arkadaştan gelen hastalıktan korunma yöntemleri isimli genelgeyi de ekleyeyim:

legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
February 03, 2020, 01:50:06 AM
çinlilerin öle pet şişeyle gezmesinin sebebi ulkede maske kalmadı. Maske satan yerlerden maske alabilmek icin hemen hemen 5-6 saat beklemek gerekiyormus minimum. bu sürede maskeye ihtiyacınız var. dolayısıyla maske almaya sadece maskesi olanlar gidebiliyor. maskeleri 1 tane al 1 yıl kullan gibi dusunmeyin 1 gunde minimum 2-3 maske atıyorsunuz
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
February 03, 2020, 01:20:27 AM
[I MG]https://s19.directupload.net/images/200202/jcwb66zu.jpg[/img]

Çinde millet ambalajlanmış halde geziyormuş son habere göre.
Bu Çin'liler enteresan insanlar vesselam. Hale bak...
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
February 02, 2020, 02:55:47 PM
corona'yı açıklamaya gerek yok. korunma yöntemi olarak internette "hep şunu yap bunu yapma" türü yazılar var. hatta birkaç tanesini ben de buraya ekleyeyim:

- kişisel hijyene dikkat:

bu hem bizim hem de çevremizdeki insanlar için en önemli konu. maalesef bu kişisel hijyen konusuna fazla dikkat göstermiyoruz. el, ayak yıkama olaylarından ziyade size bir tavsiye dışarıda yemek yediğiniz yerlere dikkat edin. corona ile alakası yok sadece dikkat edin. neyse el, ayak, burun, kulak her yerinizi yıkayın. tuvaletten sonra elini yıkamayanı sopayla dövün.

- bağışıklık sisteminizi güçlendirin:

c vitamini hayatımızı kurtarıyor. abanın portakala. pazardan 10 kg portakal alıp 1 günde tüketin ama önemli bir nokta var: portakkaları yıkayın!
yediklerinize bu süreçte dikkat edin. nezle, grip gibi hastalıklara yakalanma riskiniz de azalır. aslında sigara ve alkol tüketimine de biraz ara vermek gerekiyor gibi.

- hapşıran, tıksıran, öksürenleri uyarın:

gitsinler evlerinde tıksırsın it herifler!

böyle ağzını açıp öhöhöhöhöh yapanın ağzına kürekle vurun. ciddiyim lan! daha önce birkaç kere markette bu tip insanları uyarmak zorunda kalmıştım. git ötede öksür!

- maske takın:

maske konusunda @2run son derece tecrübeli. onun önerdiği maskeleri takın.

şimdilik takmaya gerek yok gibi ama özellikle kalabalık alanlara girdiğiniz zaman takmaya çalışın. ben mesela utanıp takamam ama durum ona gelirse kafama bile galoş geçirip sokağa çıkarım.

wuhanlanmadan yaşamak ümidiyle.

Hocam en son bir yerde okumuştum bu virus çok yakın temas ile bulaşıyormuş. Yani aynı ortamda bulunarak bulaşma şansı az diyorlar. Ancak hapşurma, yüksek gülme sırasında, tokalaşma sırasında yakınlaşma vs. gibi.
Herkes hapşururken, tıksırırken ağzını kapatma nezaketi gösterirse ve gereksiz şekilde tokalaşıp, öpüşmezsek (ki severiz) çok da korkmaya gerek yok.
Allahtan kurban zamanı falan değil. 45 dakika süren pazarlık sırasında yakınlaşmalar, gülmeler falan allah korusun...
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
February 02, 2020, 02:12:02 PM
Eğlenceli bir yazı olmuş valla, okurken güldüm bazı kısımlarına Smiley
Ben de ek olarak şunu söyleyebilirim: Özellikle toplu taşıma araçlarındaki tutunma alanlarını (demir çubuklar ya da tutunma askıları) eldiven takarak tutmak daha mantıklı gibi görünüyor. Hazır kış ayındayken bunu yapabiliriz. Sonuçta her gün binlerce insan dokunuyor buralara. Ben birkaç gündür eldiven alıyorum yanıma.
full member
Activity: 772
Merit: 135
BiTCOiN
February 02, 2020, 11:35:59 AM

Çinde millet ambalajlanmış halde geziyormuş son habere göre.
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518
February 02, 2020, 10:40:34 AM
valla konu güzel ilk meriti ben vereyim ancak bu virüslerden korunma konusunda gördüğüm tek şey varsa o da şu temizlenmek hijyen. hijyen çok önemli.

buradan da izleyebilirsiniz. doktor bu arkadaş.

https://www.youtube.com/watch?v=blwj6FIkNnU
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
February 02, 2020, 10:27:33 AM
corona'yı açıklamaya gerek yok. korunma yöntemi olarak internette "hep şunu yap bunu yapma" türü yazılar var. hatta birkaç tanesini ben de buraya ekleyeyim:

- kişisel hijyene dikkat:

bu hem bizim hem de çevremizdeki insanlar için en önemli konu. maalesef bu kişisel hijyen konusuna fazla dikkat göstermiyoruz. el, ayak yıkama olaylarından ziyade size bir tavsiye dışarıda yemek yediğiniz yerlere dikkat edin. corona ile alakası yok sadece dikkat edin. neyse el, ayak, burun, kulak her yerinizi yıkayın. tuvaletten sonra elini yıkamayanı sopayla dövün.

- bağışıklık sisteminizi güçlendirin:

c vitamini hayatımızı kurtarıyor. abanın portakala. pazardan 10 kg portakal alıp 1 günde tüketin ama önemli bir nokta var: portakkaları yıkayın!
yediklerinize bu süreçte dikkat edin. nezle, grip gibi hastalıklara yakalanma riskiniz de azalır. aslında sigara ve alkol tüketimine de biraz ara vermek gerekiyor gibi.

- hapşıran, tıksıran, öksürenleri uyarın:

gitsinler evlerinde tıksırsın it herifler!

böyle ağzını açıp öhöhöhöhöh yapanın ağzına kürekle vurun. ciddiyim lan! daha önce birkaç kere markette bu tip insanları uyarmak zorunda kalmıştım. git ötede öksür!

- maske takın:

maske konusunda @2run son derece tecrübeli. onun önerdiği maskeleri takın.

şimdilik takmaya gerek yok gibi ama özellikle kalabalık alanlara girdiğiniz zaman takmaya çalışın. ben mesela utanıp takamam ama durum ona gelirse kafama bile galoş geçirip sokağa çıkarım.

wuhanlanmadan yaşamak ümidiyle.
Pages:
Jump to: