Author

Topic: Covid-19 Genel - page 117. (Read 21449 times)

hero member
Activity: 1330
Merit: 645
March 24, 2021, 01:16:26 AM
Aşı ile ilgili gelen var mı cevap veren yok. Gelip kaybolan aşı var mı ona da cevap veren yok. Son aşı aralığı 60 65 arası ve 2 doz aşı ile ilgili olarak kimse bir şey söylemiyor. Mesafeyi koruyun deyince aşıların gelişinin arasındaki mesafe açıldı.
hero member
Activity: 1498
Merit: 936
March 24, 2021, 12:53:48 AM
Son günlerde vaka sayıları oldukça yükseldi böyle giderse 50-60 bin vaka sayılarını göreceğiz. Hâlâ daha için ciddiyetinde olmayan insanlar var. Her zamankinden daha fazla dikkatli davranmamız gerekiyor hijyen mesafeye kalabalığa çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. kendi çemberimizi daraltmamız gerek. Zorunlu haller dışında pek dışarıya çıkmıyorum kalabalık ortamlardan kaçınıyorum. Cumarteside dışarıya çıkarsam eğer açık hava orman gibi kimselerin olmadığı alanda dolaşıyorum.
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
March 23, 2021, 05:35:01 PM
Bugün haberlerde konyadaki kapalı olan esnaflar toplanmışlar ve çok güzel bir sordular adam diyorki istanbul ile virüs oranımız aynı orası açık burası kapalı iki farklı ülkede mi yaşıyoruz?

Okulların kapatılacağı söylentisi başladı bakalım gerçekleşecekmi?

Virüs her yerde var her ilde her ilçede ve büyük ihtimalle olmadığı sokak uğramadığı ev yok yani. Kapat kardeşim illeri ver seyahat yasağı geçen seneki gibi yap adam akıllı anlaşmanı aşı için olmadı kendi aşı çalışmana ağırlık ver. Böyle kıçıkırık bir taraf serbest diğer taraf kısıtlamada olursa anca rüyamızda koronasız günler gelir diyeceğimde ulan rüyamda bile adamları maskeli görmeye başladım be!
hero member
March 23, 2021, 04:03:09 PM
Bu kapatma mevzusu yine eskisi gibi tüm yurdu kapsayacak şekilde olacağa benziyor. Şimdi yetkiler valilerde ama adamlar korkudan karar alamıyorlar. Geldiğimiz noktada otur yada kalk diye emir vermek lazım. Bunun dışında kendi kafalarına göre iş yapmazlar.
legendary
Activity: 2170
Merit: 1526
March 23, 2021, 03:18:57 PM
Bugün haberlerde konyadaki kapalı olan esnaflar toplanmışlar ve çok güzel bir sordular adam diyorki istanbul ile virüs oranımız aynı orası açık burası kapalı iki farklı ülkede mi yaşıyoruz?

Okulların kapatılacağı söylentisi başladı bakalım gerçekleşecekmi?
sr. member
Activity: 2268
Merit: 469
March 23, 2021, 02:24:56 PM
Günlük vaka sayısı 26k'ya çıkmış. Vefat eden kişi sayısı da 138 olmuş. 1 aylık bir gevşemeyle bu hâle geldik. Hâlâ pick yapmadık bence. Önümüzdeki günlerde daha da artacak gibi.
full member
Activity: 854
Merit: 113
March 23, 2021, 01:57:17 PM
Bu tarz durumlarda devletin vatandaşına destek olabilmesi için çok daha önceden hazırlığını yapmış olması gerekirdi.Hazırlık derken şunu demek istiyorum bu tür felaket durumları(pandemi deprem v.b)bize ne kadar uzak gelse de her an yaşanabilecek durumlar yedekte paramız olsaydı vatandaşımıza daha iyi destek olabilirdik ama biz pandemiye krizdeyken yakalandık.
legendary
Activity: 1624
Merit: 1436
VPN Friendly & Exclusive Bonuses!
March 23, 2021, 10:23:44 AM
Herşeyin böyle olacağı başından belliydi zaten.Yasağa kimsenin uyduğu yok.Tamam mizahını yapıyoruz da harbiden futbol maçı yapmak için il dışı seyahat edenler var mavi illere böyle giderse çok zor bizim koronavirüsü bitirmemiz.Aşılama desen zaten yavaşladı.2022'ye belki biter belki bitmez bir an önce sert kararların tekrardan alınması lazım bana kalırsa.
legendary
Activity: 2170
Merit: 1526
March 23, 2021, 09:50:28 AM
@Distraction esnafı düşünenmi var anca kendi cepleri.

Geçen bir arkadaşım ile sohbetim oldu ve o arkadaşı artık tamamen hayatımdan çıkartma kararı aldım.

Dedimki beni kapatıyorsan benim geçimimi sağlamak devleting görevi oda diyorki devlet bakamaz.

Arkadaş bu kişi devlet memuru ve memurların bir çoğu bir süre işe gitmedi bu sürede işe gitmiyorken devlet sigortalarını, maaşını yatırdı ozaman sorun yok ancak iş esnafa gelince devletin vatandaşa verecek parası yokmuş. Yemin ediyorum cahillik başa bela.
sr. member
March 23, 2021, 05:27:47 AM
100binde 100 vaka eskiden kırmızıyı gösteriyordu. Son zamanlarda güncellenmedi harita. Şimdi 200 vaka kırmızıyı gösterecek diye bir şeyler duydum. Yasaklar yeniden gelmesin diye ellerinden geleni yapacaklar. Ekonomi zaten kötü. Yasaklar da gelirse esnaf tamamen batar.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
March 23, 2021, 05:20:17 AM
Nasıl ki görünen köy klavuz istemezse görünen krizde ahanda buradayım der yasaklar geri dönecek artık hafta sonları değil haftaiçlerinden birer gün daha eklenmeli sokağa çıkma yasağına.

Ramazan ayında bekliyorum böyle bir yasak hareketi harita kıpkırmızı bir de bayram ziyaretleri iftar yemekleri sahur programları dersek risk daha da artacak o yüzden Ramazan ayında genel yasaklar başlayabilir bence
full member
Activity: 546
Merit: 154
March 23, 2021, 05:16:59 AM
Heryer kıpkırmızı olmuş ki böyle olacağı zaten bilinen bir sondu . Bu kez açılan isletmelerin yani sıra şehirler arası geçişlerin de kapanmasını bekliyorum ben ki bu olmazsa zaten  bir sonuç elde edilemiyor . En baştan beri şehirlerarası geçişler kapansaydi belki şimdi çok daha rahat bir pozisyona gelirdi bu illet.
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
March 23, 2021, 04:53:50 AM
Nasıl ki görünen köy klavuz istemezse görünen krizde ahanda buradayım der yasaklar geri dönecek artık hafta sonları değil haftaiçlerinden birer gün daha eklenmeli sokağa çıkma yasağına.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
March 23, 2021, 04:13:50 AM
Yeni kırmızılarımız hayırlı olsun, şaşırmadık bu tabloyu görünce. Muhtemelen önümüzdeki hafta mekanları kapatmaya başlarlar, insanlar sıkıldık diye düşünüp eşiyle dostuyla kahve içmeye çıkmaya başladı. Tabi ne mesafe var ne maske, 5 kişilik masada 1 kişi bile taşıyıcı olsa önce o diğer 4 kişiye sonra da onların ailelerine ve çevrelerine bulaştığı için hızla artıyor vaka sayısı.
Tabi bu bir de bize söylenen kısmı, bundan çok daha kötü manzaraların içinde olabiliriz Smiley
hero member
March 22, 2021, 07:19:42 AM
İllerin renkleri değişiyor turuncudan kırmızıya. Her il kendini ayrı ayrı korumaya almaz ise yine toplu kapatmalar gelebilir deniyor. Çalıştığım kurumda asansörler 4 kişi olmuştu yeniden üç kişiye indirildi. Bu hafta da geçer belki öbür hafta sonu yemekhane yeniden paket vermeye başlar. Şimdilik üç saat süren parçalı yemek saati uygulaması var.
sr. member
Activity: 1890
Merit: 333
March 21, 2021, 04:44:45 AM
1.5 milyon doz Biontech aşısının geldiği ama haberinin bile verilmediği yönünde birtakım şeyler duymuştum. Umarım gerçek değildir. Çünkü bir sürü insan sırasını bekliyor ve gerçek olduğu ortaya çıkarsa çok büyük bir tepki alacaktır.
sr. member
March 21, 2021, 04:05:51 AM
Aşı stoğunda sıkıntı var. Bugün bir tanıdığımın ikinci doz aşısı vardı. Ayın 5'ine ertelenmiş. Birinci dozlarda sıkıntı olmasını normal karşılardım da 2. Dozlarda sıkıntı çıkması hiç beklediğim bir şey değildi.
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
March 21, 2021, 03:52:13 AM
Tekrardan 30-40k lar kapının eşiğinde hatta fazlasını bile görebiliriz. Fahrettin koca liyakatli ve ülkesini seven bir insan bence bu duruma daha fazla kayıtsız kalmayıp tüm baskıya rağmen yasakları geri isteyecektir.
sr. member
Activity: 1834
Merit: 402
March 21, 2021, 03:27:48 AM
İsrail 18 yaş üstü nüfusunun büyük çoğunluğunu aşılamış. Amerika da 3te1'ini aşılamış. Vaka sayılarında ciddi düşüş var. Yasakları kaldırmışlar. Salgını bitirecekler gibi duruyor.
legendary
Activity: 1624
Merit: 1436
VPN Friendly & Exclusive Bonuses!
March 20, 2021, 04:49:20 PM
Cumartesi yasağın kalkmasını herkes bekliyormuş heralde.Herkes sokaktaydı bugün ben anlamadım yani bu şekilde virüs nasıl bitecek çok merak ediyorum.Haftaiçinden bir farkı yoktu cumartesinin.Acayip bir yoğunluk vardı.Hemen yasakları gevşetmeye gelmiyor yani bu çıkıyor buradan.
Jump to: