Bence ilköğretim okullarında yüz yüze eğitime geçilmesi gündeme gelir ama üniversiteler için böyle bir şey şuan için söz konusu değil belki aşılamanın ilerleme seviyesine göre nisan ayından sonra böyle bir şey tüm öğrenciler açısından gündeme gelebilir.
bu sene için üniversitelerin açılmasına imkansız gözüyle bakıyorum. birçok özel yurt iflas etmemek için mobilya vs sattı. öğrenciler evlerini boşalttı. ev sahipleri ve yurtlar tadilata girdi. yeni kazanan öğrenciler herhangi bir kalacak yer hazırlığı yapmadılar. bu ortamda açarlarsa çok büyük karmaşa olur.
Şuan için hiçbir üniversite sosyal mesafe kurallarını binalarına adapte etmediki açmaları resmen pandemi 3.0 a kurban kesmektir
Sınıflar ve anfilerdeki sıralar yetersiz durumda + Kafeterya ve fotokopi yoğunluğundan bahsetmeme gerek yok keza ulaşım olaylarını birşekilde belediye hazırladı de yine benim aklıma gelmeyen bir sürü konu vardır üniversite binalarında yoğunluğa dair ve alınmayan önlemlere yani kısacası temelli olarak bu pandemiyi kontrole almadan eğitim uzaktan olacaktır.
Vakıf üniversiteleri ve bazı devlet üniversitelerinin bu konuda imkanları daha geniş olduğu için yüz yüze eğitim konusu belki üniversitelerin kendi kararına bırakılabilir.Hibrit sistem bence uygulanabilir.
Hibrit sistem mantıklı kalıyor lakin bunu da uygulamak birçok sorunu beraberinde getiriyor. Üniversitelerin kendi kararına bırakılması yüzyüze isteyen ve öğrenci avcısı ev sahiplerinin saçma bahaneleriyle ve çırpınışlarıyla gündeme çıkmasını meydana getirecektir. Şuan 3.sınıftayım ve diyorum ki sağlık ön planda tutulursa ben uzaktan eğitimle mezun olacağım. Aksi durum sıkıntı yani.
Her şeye çare bulundu. Online eğitimde bu kadar kötü olmamızı anlamıyorum. Herkes alıştı artık online eğitimle bir şeyler öğretilmesi lazım lakin hala çocuklar bir şey öğrenemiyor. Bunda sorunlar altyapı artık bitmeli. 1 yıl olacak hala ortada düzgün sistem yok ya.
Altyapı sorunları kadar geri dönütlerin alınmaması bilenle bilmeyeni ayırt ettirmiyor şişirilmiş notlar ile dönemi tamamlıyorlar. Sadece şuanki online eğitimle günü kurtaralım düşüncesi var. Örnek veriyorum ödev veriyorlar neye göre not verdiler bilinmiyor ucu açık soru soruyorlar neye göre puan veriliyor yok. Öğrenciler dersi açıyor arka planda ya uyuyor ya da başka işlerle meşgul oluyorlar. Şeffaf bir sistem gerekiyor buna şöyle bir çözüm getirilebilir.
Kabataslak bir dönem 14 haftalık bir süreci kapsıyor. Her öğrenci aldığı her dersin haftalık özetini sisteme yüklemeli ve geçme notunun %5'i ni bu haftalık özetler belirlemeli. Yani 14X5=70 %70lık bu devam niteliğindeki özetler belirlemeli. Bir ara sınav geçme notunun %10'unu etkilemeli ve final sınavı %20'u nu etkilemeli. Online sınavlarda herşekilde kopya çekilebilir keza bu pandemi sürecinde öğrenciler eğitimden geri kalınmasın isteniyorsa böyle bir sistem en mantıklısı olacaktır. İsterse o ders saatinde girmesin veya altyapıdan ötürü giremesin ama o özeti ekleme zorunluluğuyla ders kaydından izleyecek ve hiçyoktan öğrenecek kadar bir özet çıkaracaktır. Anlamadı mı öğretmenine mail atar öğretmende bir sonraki haftada bu konuya değinebilir ya da mail yoluyla öğrenciyi bilgilendirebilir. Ancak şuda unutulmamalı verilen notlar neye göre verildi buda bilgilendirilmeli tamamen şeffaf açık olunmalı ve devamlılığın doğru birşekilde sağlanması gerekir.