Ben umudumu çoktan yitirdim ptt de çalışan görevli bayanı defalarca şikayet ettim değişen birşey yok. İşini hak etmeyenler her yerde lan sen örnek olmalısın işin kötüsü şikayet etmekten de nefret etmeye başladım.
Valla hocam bende daha önceden yazdım diye hatırlıyorum ama PTT'nin şikayetlerini takmayacağını düşünmüştüm ama yinede şikayet etmiştim kargo elemanını. Binada kamera var geliyor zile basmadan bi yukarı bakıp fiş yapıştırıp gidiyor diye. Gidip şikayet ettiğimde görüntüleri istemişlerdi göndermiştim sonra başka açı var mı diye iki gün sonra istediler onuda aldım gönderdim. Birkaç gün sonra şikayet ettiğim kişi müdürdü kadın daha gelip adreste kontrol yaptı zil çalışıyor mu diye. Bizim buradaki ptt baya takıyor açıkçası tam olarak kime şikayet ettiniz bilmiyorum hocam ama direk müdüre alacaklı gibi gidin açıklayın durumu.
Haa böyle tek tekte olmuyor şikayet et et nereye kadar! Bu sorumsuz zihniyet yüzünden bu kadar uzadı ya bu illet.
Böyle tek tek deyince aklıma bir fıkra geldi.
Bir hapishane koğuşunda çok ama çok sevilen bir koğuş ağası varmış senelerdir o koğuştaymış. Gel zaman git zaman bu ağanın tahliye zamanı gelmiş. Herkesin gözleri yaşlı tabi çok seviyorlar ya ağalarını. Ağa dönüp bunlara demiş ki " Merak etmeyin de özlemeyin de dışarıda birkaç kahpe vardı onları vurur dönerim yine yanınıza". Neyse ağa çıkmış dışarı gel zamannn git zaman aradan 1 ay geçmiş ağa yok; 2 ay geçmiş ağa yok, 3-4-5 ay 1 sene 2 sene derken ağadan haber yok.
Neyse o koğuştan birisinin de tahliyesi gelmiş çıkmış dışarı. Biraz zaman geçmiş bi bakmış karşıdan çok sevdiği koğuş ağası geliyor. Hemen elini öpmüş el pençe divan durmuş. Sarılmışlar hasret gidermişler. Sonra adam ağaya sormuş " ağam merak etmeyin bir kaç kahpe vardı onları vurup dönecem dediydin seni çok bekledik ama gelmedin!"
Ağa da demiş ki: "Ben içeri girdiğimde birkaç kahpe vardı dışarı bi çıktım alem kahpe olmuş vur vur bitmiyor hımmmmınaa
"
O hesap bugün pttdeki çalışan, yarın adliyedeki bekçi, sonraki gün marketteki kasiyer diye gidiyor şikayet et et nereye kadar!