Super su ovakve stvari za popularizaciju. Ali ne mogu ne primijetiti da kad god se priča o kripto valutama, kod mainstream novinara (tu prvenstveno mislim na voditelje vijesti poput Mojmire Pastorčić, ne na novinare specijalizirane za IT), uvijek to rade s nekim podsmjehom kao i u ovom slučaju. Nekako imam dojam da je to njima i dalje nekakva igra gdje si klinci prebacuju neke nevidljive novce. Možda sam u krivu, ali dobio sam upravo takav osjećaj na kraju ovog priloga gdje voditeljica govori kako se plaća s Bitcoinom uz prilično primjetan podsmjeh. Kao da je bio prilog iz neke škole gdje je dijete nešto objašnjavalo.
tocno sam tako i ja dozivio prilog, teski podsmijeh
bitno da smo mi ti koji cemo se nasljadje nasmijati na kraju balade
Baš to, vjerojatno je tim novinarima tlaka pričati o tamo nekom izmišljenom Bitcoinu i to shvaćaju kao onaj negativni dio posla koji moraš odradit i gotovo. Šteta što smo mala zemlja pa nemamo specijalizirane novinare za određene teme. Ne možeš javnosti predstavljati nešto što te osobno ne interesira osim ako se stvarno nisi dobro pripremio za to.
Upravo tako! Novinari bi trebali objektivno javnosti predstaviti temu o kojoj izvještavaju. Istina, nekad je fora slušati Šprajca kad daje svoj komentar na nešto ali stvarno je neprofesionalno smijuljiti se na kraju priloga o kripto valutama samo zato jer ti misliš da je to "monopoly money".
Totalni oftopic ali evo jedan primjer kada su to dobro odradili. Sjećate se kada je Mila Horvat uletila u sportski program za vrijeme onog nekog prvenstva? Očekivao sam samo još jednu žensku koju su postavili reda radi da dobro izgleda na pozornici a kad ono žena kuži nogomet i postavlja sva pitanja na mjestu čak i kada treba improvizirati. Ne možeš tako nešto isforsirat.
A dobro, Mila se baš kužila u nogomet. Najjače mi je bilo kad ju HRT nije htio poslati da prati repku u Brazilu na prvenstvu, a ona im je rekla tko vas jebe, ja ću si sama platiti put u Brazil
Ne znam jesu li ju na kraju poslali, ali kaj se tiče nogometa bila je stvarno osvježenje u odnosu na ostale novinarke koje su pričale o nogometu.
Sad ulazimo u totalni off topic ali moram spomenuti... Kad je bila olimpijada (ne sjećam se točno gdje) neke dvije cure koje se kuže u jedrenje su toliko dobro komentirale prijenos jedrenja da smo stari i ja napeto pratili. E, jebeno jedrenje smo pratili kao da se radi o finalu svjetskog u nogometu!