Pages:
Author

Topic: Crypto Piyasasında Dönen Reel Para Ne Kadar? - page 2. (Read 247 times)

sr. member
Activity: 454
Merit: 252
Kripto para piyasasında dönen gerçek para miktarını bilmek neredeyse imkansız gibi. Piyasadaki coinlerin varlık değerini biliyoruz ama içeride dönen paranın miktarını anlamak çok zor. Binance konusundaki tespitine ise katılıyorum şu an tek başına piyasayı oynatabilecek güce sahip diyebiliriz. Buna benzer birkaç cüzdan biliyorum sağlam miktarlar bulunduruyorlar ellerinde istedikleri zaman bir hareketlenme yapabilirler herhangi bir coinde.
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
Ben büyük borsaların zaten piyasaya yön verdiğini düşünüyorum hatta eminim. Yıl içindeki toplu yükselişler dışında pek bir şey olmuyor demişsiniz ama dolar bazında hep bir önceki senenin üzerinde bir fiyata sahip oluyor coinler. Toplam dolaşımdaki nakit paraya gelirsek bunu bir ara araştırmıştım ama maalesef tatmin edici bir sonuca ulaşamadım şu anda bilmenin bir yolu yok sanırım.
sr. member
Activity: 756
Merit: 290
merhaba, uzun zamandır kafamın bir kıyısında olan cevabını bulamadığım yorum yapamadığım bir konu bu. coinlerin toplam değerleri piyasada dolanan sıcak paranın, likidin kaç katı sizce? veya bunu görebilmenin bir yolu yordamı var mı?
toplam Market Cap: $249.446.717.241 bu değer tüm coinlerin varlık değeri fakat piyasada bulunan para bunun kaçta kaçı acaba? hadi tether için tamam bitfinex bittrex binance huobi falan tether için bankaya karşılığını yatırıyor da tether deki bakiye coinlerin değerinin ancak %1 tether cap: $2.709.576.772 USD

opsiyon işlemler, kaldıraçlı margin işlemleri dump pump derken coinlerin değerinin bugün geldiği nokta bu.. piyasaya güven eksikliği olmasa uçacak kaçacak ama malesef belirli periyodlarda yaşanan toplu yükselişler dışında bir istikrar yakalanamıyor.
toplam günlük işlem hacmi grafiği mesela ne kadar bir fikir verebiliyor bize?

bir de 2017 deki anormal yukseliste binance in etkisi dikkatimi cekti, binance 2017 de piyasaya giriyor ve gerek borsa bazinda islem hacimlerine baktiginizda gerekse de ~800milyon tetherdeki dolarlik cuzdani ile sanki suan tek basina piyasaya yon verebilecek likide sahip bir durumda.

Pages:
Jump to: