@billygarrison - Cat de casual! Ati auzit oameni buni? E foarte simplu. Treceti strada pana in Indonezia si rezolvati problema
. Serios acum, inteleg ca probabil ai dorit sa faci reclama la acel site, dar exista sute de alte metode de a retrage crypto. Probabil asta cu Indonezia ar fi ultima pe lista.
@MadrugadaX - In teorie, poti face asta. Insa te rog sa tii cont ca toate aceste site-uri iti verifica identitatea si dovada adresei. Daca doresti sume relativ mici (sub 10k euro pe an) este in regula, insa la sume mai mari exista o sansa sa fii raportat la organul fiscal. Nu vreau sa vb prostii, dar este o posibilitate. Cele care au sediul in UE cel mai probabil au acorduri AML unde sunt obligati sa raporteze sumele si sa ceara explicatii. La fel, nu este o problema atata timp cat provin din activitati legale si ai dovada achizitionarii crypto. Am testat toate cele enumerate, in afara Payoneer. Si cardurile Payoneer merg in RO si avantajul este ca sunt offshore, dar nu am gasit o metoda sa dau cashout pe aceste carduri. (In principiu, ele sunt folosite pt veniturile din videochat)
Daca ai investitii considerabile pe care le vei retrage si vrei sa fii legal in totalitate , ii poti retrage in contul tau bancar local in lei sau valuta, cu conditia sa iti platesti impozitul. Cred ca este undeva la 10% din profit (acum, cu noile reglementari pt fonduri din activitati independente). Totusi , in acest caz cel mai bine discuti cu un contabil care are experienta in domeniu si te va indruma pas cu pas.
Personal, daca as inregistra profituri considerabile, as prefera sa fiu in legalitate ca sa nu apara surprize. 10% nu e tocmai un procent urias, mai ales ca vorbim de crypto. Ma gandesc ca daca as vrea sa folosesc acei bani pt bunuri de valoare (masini,apartamente etc) pot dormi linistit noaptea ca am declarat totul
.