Pages:
Author

Topic: Cüzdana Gelen Fazla Coinin Hukuksal Boyutu ( Art Niyet İçermez ) - page 2. (Read 246 times)

newbie
Activity: 42
Merit: 0
Avukat değilim ama avukat kadar bilgim vardır fazla değil 9-10 icra dosyası ile 2000 senesinde  boğuştum. Cry
Kısaca sana verilen yazıda şu ibare varmı yokmu ona bak...

kendi rızamla feragat ediyorum-kendi rızamızla feragat ediyoruz gibi.

bu varsa icrada açsalar alamazlar çünkü alacağımdan feragat ettim demiş oluyor.o yazıda feragat ediyorum yazısı yoksa artık ilerisini bilemem...

hukuktaki terim feragat etmek demek kendi rızamla alacağımdan vazgeçiyorum demektir diye biliyorum ve icradaki dosyada olsun yada ibraname yazısı alırken feragat ediyorum yazılması gerekirki alacaklının alacak hakkı bitsin...

https://www.google.ca/search?q=feragat+etmek+ne+demek&oq=feragat+&aqs=chrome.3.69i57j0l5.5387j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

araştır göreceksin zaten. Cool

https://www.milliyetemlak.com/dergi/feragat-nedir/

"Borsadaki bu problemi bizi bildirmeniz karşılığında, en fazla 10 000 sayısının altında olmak üzere çekim yaptığınız tüm ........ coinleri size ödül olarak vermeyi kabul edip ONAYLIYORUZ" 

Bu şekilde de feragat etmiş olmazlar mı ?
member
Activity: 406
Merit: 12
O zaman bunu onaylayıp şimdi geri istemelerinin sebebi nedir acaba? Bu söz konusu borsa için olsa olsa kötü bir reklam olur. Yeterli hukuk bilgisine sahip değilim ama muhtemelen o ekran görüntülerini kabul etmeyip dava açacaklardır. Uğraşırsınız gibi duruyor.
newbie
Activity: 179
Normalde ülkemizin mevzuatına gore birine sehven birşey ödendiğinde sebepsiz zenginleşme kapsaminda geri alinabiliniyor. Ama crypto piyasasinda halen ulusal ve uluslararasi alanda ciddi bir düzenleme bulunmadığı için hukuksal olarak alinabilmesi imkansiz gibi görünüyor. bu işin hukukî boyutu. işin ahlaki veya insani boyutu ise tartismaya acik.
full member
Activity: 1050
Merit: 210
Crypto Trader
Avukat değilim ama avukat kadar bilgim vardır fazla değil 9-10 icra dosyası ile 2000 senesinde  boğuştum. Cry
Kısaca sana verilen yazıda şu ibare varmı yokmu ona bak...

kendi rızamla feragat ediyorum-kendi rızamızla feragat ediyoruz gibi.

bu varsa icrada açsalar alamazlar çünkü alacağımdan feragat ettim demiş oluyor.o yazıda feragat ediyorum yazısı yoksa artık ilerisini bilemem...

hukuktaki terim feragat etmek demek kendi rızamla alacağımdan vazgeçiyorum demektir diye biliyorum ve icradaki dosyada olsun yada ibraname yazısı alırken feragat ediyorum yazılması gerekirki alacaklının alacak hakkı bitsin...

https://www.google.ca/search?q=feragat+etmek+ne+demek&oq=feragat+&aqs=chrome.3.69i57j0l5.5387j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

araştır göreceksin zaten. Cool

https://www.milliyetemlak.com/dergi/feragat-nedir/
newbie
Bütün yazışma belgelerini sakladım Böyle bir sıkıntı yaşayacağımı tahmin edebiliyordum
jr. member
Activity: 252
Merit: 1
Yazıcı çıktısı dışında ekran görüntüleri var mı? Destek kısmındaki Ticket duruyorsa o halini de alıp saklayın.
newbie
Türkiye ' de faliyette bulunan borsanın birine coin yatırımı yapıp gün içerisinde tekrar çekim yapmak suretiyle cüzdanı sıfırlamıştım. Ertesi gün cüzdanıma baktığımda ertesi gün yaptığım coin miktarı + mnode ödülü miktarı kadar cüzdanımda aynı coin oluştuğunun ve txid koduna baktığım zamanda hesabıma gelen coinlerin kendi cüzdanımda geldiğini fark ettim yani  gönderici ve alıcı aynı cüzdandı Örneklerse 2000 deposit yaptım ve çekip sıfırladım sonra ertesi gün 2000 + mnode ödül kadar coin oluşmuştu cüzdanımda.

Bunu sindiremedim ve bunun borsa için bir açık olduğunu düşünerek, bana fazladan gelen coinleri ilgili borsaya bildirdim Bildirmeden önce sisteminizde açık olduğunu bunu söylemem karşılığında fazladan gelenleri ödül olarak talep ettim.

Onlarda hem dini açıdan helal ettiler ayrıca kendilerinden şu yazıyı yazmalarını talep ettim "Borsadaki bu problemi bizi bildirmeniz karşılığında, en fazla 10 000 sayısının altında olmak üzere çekim yaptığınız tüm ........ coinleri size ödül olarak vermeyi kabul edip ONAYLIYORUZ"

Bu yazıyı onlara yazdırdıktan sonra pdf çıktısını aldım ve sakladım her ihtimale karşı.

Onlara durumu bildirdiğimde sıkıntının kendilerinden kaynaklanmadığını söylemişlerdi.

ancak yaklaşık 2 ay sonra durumun farkına varmış olmalılar ki, onları uyardığım gibi sıkıntının farkına vardılar ve fazla gönderdiklerini bugün talep ediyor.Aksi takdirde icra başlatılacakmış

Bu durum karşında ise benim elimde bahsettiğim yazı çıktısı var Destek üzerinden yazmış oldukları

Hem helal ettikleri beyanı ( bu benim için daha önemli) ve kendilerinden aldığım şu yazı var "Borsadaki bu problemi bizi bildirmeniz karşılığında, en fazla 10 000 sayısının altında olmak üzere çekim yaptığınız tüm .... coinleri size ödül olarak vermeyi kabul edip ONAYLIYORUZ"  

Sıkıntının bugün farkına varmaları; sıkıntı olmadığı gerçeğini değiştirmez ve benim uyarımdan aylar sonra farkına vardılar.

Bu konuda haklı olduğumu düşünüyor ve bahsettiğim sıkıntının farkına bugün vardıkları gerçeği var.

Bu durum karşısında sunacağım belgelerin geçerliliği olduğunu düşünüyorum Siz ne düşünüyorsunuz

Pages:
Jump to: