Pages:
Author

Topic: CZ vs SBF Binance FTT Olayı. - page 4. (Read 937 times)

legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
November 07, 2022, 02:57:57 PM
Olayın ne olduğundan yada kişilerin kimler olduğundan çok daha önemli çıkarılacak dersler var.

Büyüklüğü ne olursa olsun asla borsalara güvenme, bir zamanlar en büyüğü bugün binlerce insanın mağdur olmasına sebep olan Mt-Gox.

Kişilere yada kurumlara güvenme, insan davranışları değişkendir. Olaylara göre kolaylıkla yön değiştirebilir.

Blockchain kavramı yada bitcoin ve hatta ethereum ve türevleri kişilerden bağımsız olabilmelidir. Kişilerden bağımsız olamayan hiç bir proje, şirket kişisel hırslardan, kişisel hatalardan etkilenmeden yoluna devam edemiyor. Satoshi'nin belki de yaptığı en doğru şey kimliğini ortaya koymamak, bitcoini ise sahipsiz yaratmaktır.

Olayın genel özetini geçecek olursak SBF ve FTX için çok ciddi bir stres testine dönüştü. Tanıdığım bir çok kişi FTX'teki paralarını aceleyle çekmeye başladı. Süreçten sağ çıkmayı başarırsa güven kazanabilir.
member
Activity: 739
Merit: 58
November 07, 2022, 06:56:28 AM

bır kac hatalı bılgıyı duzelteyım. cz zaten satıs yapıyordu.sebebıde zaten ftx hakkındakı dedıkodular oldugunu dusunuyorum. ftx in batacagı zaten pıyasalarda konusuluyordu(lıkıt dolar varlıgı cok dusmustu)
ustune dunku olaylar oldu. mal karının tekı 22 dolardan tum coınlerını alalım dedı. ben olsam kıvırcıgın yerınde o kadını o sanıye ısten kovardım.
ftx in iflas etme ihtimali oldukca yuksek.

ftx iflas ederse piyasayı çok kötü etkiler. Umarım etmezler.

Bu arada Cz'yi hiç samimi bulmuyorum. Lunc'yi koşa koşa listeleyen ve yeni mağduriyetler yaratan birine güvenemem. Hayırlısı bakalım.
Bizim güvenmemizi beklemiyor ki cz, o kendi komisyonuna bakar ve lunc olayında büyük kazançlar elde etti, hala kazançlarını elde etmeye devam ediyorlar lunc’den, ftx olayı büyük dönerse piyasa da büyük bir kırılma yaşanabilir, cz elindeki gücü mutlaka biliyordur, alameda blöfünü görüyorum yaptı bakalım ne olacak,

Cz'nin bizim güvenimize ihtiyaç duyacağı günler de gelebilir. Her şey para değildir. Cz bunu bir gün anlar umarım. Piyasada yeniden ayı için bahane arıyorlardı. Buldular Roll Eyes
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
November 07, 2022, 06:29:14 AM

bır kac hatalı bılgıyı duzelteyım. cz zaten satıs yapıyordu.sebebıde zaten ftx hakkındakı dedıkodular oldugunu dusunuyorum. ftx in batacagı zaten pıyasalarda konusuluyordu(lıkıt dolar varlıgı cok dusmustu)
ustune dunku olaylar oldu. mal karının tekı 22 dolardan tum coınlerını alalım dedı. ben olsam kıvırcıgın yerınde o kadını o sanıye ısten kovardım.

Bu arada Cz'yi hiç samimi bulmuyorum. Lunc'yi koşa koşa listeleyen ve yeni mağduriyetler yaratan birine güvenemem. Hayırlısı bakalım.
Bizim güvenmemizi beklemiyor ki cz, o kendi komisyonuna bakar ve lunc olayında büyük kazançlar elde etti, hala kazançlarını elde etmeye devam ediyorlar lunc’den, ftx olayı büyük dönerse piyasa da büyük bir kırılma yaşanabilir, cz elindeki gücü mutlaka biliyordur, alameda blöfünü görüyorum yaptı bakalım ne olacak,
member
November 07, 2022, 02:51:48 AM

legendary
Activity: 2912
Merit: 1150
November 07, 2022, 02:01:20 AM
member
November 06, 2022, 10:38:15 PM
Cz'nin açtığı bu kaçıncı savaş. Sadece iddaalar üzerine hareket ediyor. Cz istiyor ki hiç rakibim kalmasın. Ftx işlem hacminde dünyanın en büyük 2. Borsası. Kendi içinde iflaslar olacağını sanmıyorum. Ytd.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
November 06, 2022, 05:18:08 PM
Buradan zararlı çıkacak taraf FTT ve SBF olur, bunun etkisini de piyasaya yansır, büyük ihtimalle sıkıntısız çözecekler aralarında bu işi.
Kimse piyasanın bozulmasını istemez, umarım bozulmazda.
sr. member
Activity: 1162
Merit: 277
November 06, 2022, 02:18:33 PM
Cz ortaya çıkan son olaylardan sonra ellerinde 2.1 milyar dolar değerindeki BUSD ve FTT olduğunu ve FTT coinleri satacağını duyurdu.
CZ satışın piyasayı etkilememesi için bir kaç ay alacağını söyledi.

Bu açıklamaların ardından Alameda CEO'su Binance'in elinde bulunan tüm FTT'leri 22 dolardan alabileceklerini söyledi.

SBF son açıklaması ile : "Savaşla değil, sevgi ve blok zinciri ile yaşayalım" paylaşımı yaptı.
Pages:
Jump to: