Pages:
Author

Topic: Daha şimdiden... Chatgpt 4o - page 2. (Read 217 times)

hero member
Activity: 1204
Merit: 623
May 15, 2024, 08:01:38 AM
Şimdi yapay zeka konuşmaya ve görmeye de başladı. Yani gelecek artık bilim kurgu olmaktan çıkıyor.
Uzay yolu serisini seyretmeyeniniz yoktur sanırım.
Son serisi olan Discowery de uzay aracının yapay zekası diğer filmlerdeki gibi değil daha farklı davranıyor. Hatta bir emre karşı çıkıyor. Siz insansınız bu söylediğinizi yaparsam kendinizi yok edecek bir süreci başlatacaksınız gibi bir yargı verip verilen emri uygulamıyor. Sonradan da bir adım daha ileri götürüp kendisinin bir bilinç bir birey olduğunu ve yeni bir canlı türü olduğunu tanımlatmak istiyor.

Alin size burada geçen konuların başlangıcı. Bakalım bu ne zaman gerçekleşecek.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
May 14, 2024, 04:49:55 PM
Yakında birçok iş kolu yerini robotlara bırakacak artık işsizlik mi artar yoksa insanlık adına iyi mi olur bilemem ama nüfus konusunda bir şeyler yapılması gerekiyor. Teknolojinin gelişim hızı korkutucu boyutta ilerliyor. Dün ChatGPT-4o ile ilgili birçok videoyu izledim. Birçok sektörde çok yararlı olacak ancak birçok insanın da işini elinden alacak burası kesin. 20 yıl önce hayal denecek şeyler şu anda hızlı hızlı gerçekleşiyor, 2030'larda bu teknoloji ne seviyede olacak düşünmek bile garip. Bambaşka bir dünyada yaşayacağız görebilirsek.
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
May 14, 2024, 04:44:45 PM
Şu ana tanıklık ediyor olmamız çok farklı bir his. Hep şunu söylerdik; teknolojide bize gösterdiklerinden çok daha fazlasına sahipler diye. Chatgpt ve benzerleri ilk çıktığında ne kadar da şaşırmıştık şimdi ise yapabildiklerini gördükçe ilk çıktıklarında yaptıklarını az sayıyoruz.

Bu teknolojiyi akıllı bir şekilde kullananlar yaptıkları işlerde öne çıkacaklar. Birçok şey bir yandan kolaylaşırken bir yandan da verilen emeğin azalması iyi mi oluyor kötü mü oluyor bilemiyorum.

Yapay zeka devrimini sanayi devrimiyle kıyaslayanlar var ama ben bunu mantıklı bulmuyorum. Orada makinelere devrettiğimiz fiziksel gücümüzdü ve fiziksel güç çok anlam ifade etmiyor. öyle olsaydı dünyaya mesela ayılar ya da aslanlar, filler vb hükmederdi.
Yapay zeka devrimiyle makinalar aklımızın üzerine çıkıyor, bunun sonuçlarını kestirebilmek zor ama çok olumlu olmayacağı fikri benim için daha baskın (çok daha ileri aşamaları kastediyorum).
hero member
Activity: 966
Merit: 764
May 14, 2024, 04:34:06 PM
Şu ana tanıklık ediyor olmamız çok farklı bir his. Hep şunu söylerdik; teknolojide bize gösterdiklerinden çok daha fazlasına sahipler diye. Chatgpt ve benzerleri ilk çıktığında ne kadar da şaşırmıştık şimdi ise yapabildiklerini gördükçe ilk çıktıklarında yaptıklarını az sayıyoruz.

Bu teknolojiyi akıllı bir şekilde kullananlar yaptıkları işlerde öne çıkacaklar. Birçok şey bir yandan kolaylaşırken bir yandan da verilen emeğin azalması iyi mi oluyor kötü mü oluyor bilemiyorum.
legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
May 14, 2024, 03:59:19 PM
OpenAI sanırım gerçekten yapay genel zekayı bile çözdü ama kademe kademe açıyor. Chatgpt 4o özellikleri inanılır gibi değil, karşınızda gerçekten seyreden, dinleyen ve son derece doğal bir şekilde konuşan bir yapay zeka var. Tonlamalar, espriler, son derece hızlı, artık gerçek zamanlı diyebileceğimiz reaksiyonlar.
Ben zaten insanların geneline göre yapay zekanın çok daha hızlı gelişeceğine inanan kesimde olmama rağmen ayak uyduramıyorum.

Buyurun neler yapabildiğine bir de siz bakın (başka kanalların içerikleri de var, ben Barış Özcan'ınkini koydum):
https://www.youtube.com/watch?v=xuGfzIGl0ZE
Pages:
Jump to: