Postoje i Smart Home uređaji koji imaju daljinsku kontrolu preko SMS poruka (nije potreban internet). Evo Linka
SMS CONTROLUređaj ima i senzor za temperaturu koja može biti interesantan za one koji žele daljinski da kontrolišu temperaturu u nekoj prostoriji (npr. vikendica). Zimi daljinski uključimo grejna tela i zagrejemo prostoriju dok stignemo.
Hvala. I ovo je zanimljivo rešenje, ali ako nema interneta onda mi računar i ne treba uključen
Planiram da kupim uređaj koji će mi omogućavati da uključujem i isključujem računar kad sam van kuće. Znam da mnogi koriste tako nešto za kontrolu rigova, pa računam da je ovo pravo mesto za ovakvo pitanje. Naleteo sam na
OVAJ MODELDa li vi imate neku preporuku za sličan uređaj? Možda neki drugi modeli imaju korisne opcije koje mi nisu pale na pamet.
Uzgred, trenutno je na Ali Expressu veliki popust za ogroman broj artikala, pa možemo iskoristiti ovu temu za preporuku raznih sitnih gedžeta koji mogu, ali ne moraju imati veze sa kripro svetom.
Ovaj uređaj je ok za daljinsko paljenje i gašenje računala kad se računalo smrzne, jer on u biti samo kontrolira utičnicu te isključuje ili uključuje napajanje.
Mislim da ga nije pametno koristit za svakodnevno gašenje računala, zeznut ćeš Windowse prije ili kasnije, za gašenje računala kad je sve uredu koristi neki besplatni softver za daljinsku kontrolu računala. Npr. TeamViewer je besplatan za korištenje u ne komercijalne svrhe, ima android aplikaciju a vrlo je jednostavan za korištenje.
Da, da, svakako. Lud jesam, ali ne toliko
Koristim Team Viewer, ali mi se par puta desilo da odem na odmor, a računar ostavim uključen jer će mi MOŽDA zatrebati. Sa ovim što planiram kupiti mogu ga ostaviti ugašenog i pokrenuti daljinski ako zatreba, a pomaže i ako se računar zaglupi pa mu se ne može pristupiti Team viewerom.