Pages:
Author

Topic: Damat iyi bu sefer konuşmayı kısa kesti. - page 2. (Read 676 times)

jr. member
Activity: 546
Merit: 2
son yaşanan gelişmeler gösteriyor ki ne damadın ne de herhangi bir bakanın bir söz hakkı vs yok. tek adamlığı kabullenmiş gerizekalı bir kitle var.
hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
Anlatacak ne var 1 yılda ödemen gereken 200 milyar dolar var ülke içinden, bir de dış açık veriyorsun maliyet artmış borçlanmada. Şimdi iç piyasa durdu müşteri çekleri kabul edilmemeye başladı.
jr. member
Activity: 462
Merit: 2
September 23, 2018, 07:23:24 PM
Bir tek ben mi atılacak adımlardan çok adımların nasıl atılacağını merak ediyorum? Ben bu sessizliği ve kısa kesişleri ellerinden gelen bir şey olmamasına bağlıyorum.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
September 23, 2018, 06:57:42 PM
Durum ortada olduğu için diyecek fazla söz yok. Üzüntü ve öfkeyle karışık bir şeyler hissediyorum. Çeşitli konuşmalar yapmak yerine bizi bu durumdan kurtaracak adımlar atmak önemli.
newbie
Activity: 46
Merit: 0
September 23, 2018, 04:11:02 PM
Bu gidişle dolar aşağı inecek gibi, Rahibide vermedik, Trumpında sesi soluğu kesildi. Ve İrandaki askeri geçiş sırasındaki patlamadan ötürü ABD'yi suçladılar intikam alınacak denildi, ABD Dünyada yalnızlaşacak sonunda doların akibetide ne olur bilinmez.
member
Activity: 462
Merit: 42
September 23, 2018, 07:24:15 AM
aynen yavas yavas alışıyor mu diyelim ne diyelim bilemedim aslında çok yetenekli bir hali var diyorlar yakından tanıyanlar ben bilemiyorum
legendary
Activity: 2338
Merit: 1070
September 23, 2018, 04:46:21 AM
abi şunun konuşmalarını paylaşmayın, ya saçmalamalra doyamıyor adam. tam bir kara mizah örneği,
kripto fenoları bile lıçıyşa güler oldu tl nin volatilitesine, her geçen gün sıvamaya devam ediyorlar.
sr. member
Activity: 630
Merit: 252
September 22, 2018, 04:18:05 PM
Tam ben diyecektim, hükümet kanadından birileri konuştukça türk lirası değer kaybedip duruyor. Ne yapacaklarsa hiç konuşmadan yapsalar daha iyi valla Smiley
jr. member
Activity: 182
Merit: 3
September 22, 2018, 04:10:20 PM
Bu damada biz güvenmiyoruz tamam da yatırımcı bizden farklı değil. Onlar hiç mi hiç güvenmiyor. İstediğini söylesin artık piyasanın olumlu bir tepkisi yok
hero member
Activity: 1532
Merit: 560
September 22, 2018, 04:00:06 PM
Damat ne zaman çıkıp da tasarruf edeceğiz dediğinde kayın babasının yeni bir milyonlarca dolarlık harcaması patlıyor bir yerlerden. Uçağı da Emir'e kitlediler yersen tabi.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
September 22, 2018, 02:41:57 PM
Bu durum ve benzeri şeylerle o kadar sık karşılaşır hale geldim ki. İnsanlar oy veriyor olsa bile özelikle ekonomik görüşlerinden dolayı soğumaya başladılar, başarısız olduklarını kabul ediyorlar ve oy verenlerin yaşadığı sıkıntı arttıkça oy kaybetmeye devam edecekler
newbie
Activity: 42
Merit: 0
September 22, 2018, 12:47:32 AM
bakan ne zaman konuşsa dolar altın çıkıyor en iyisi konuşmadan önce bir miktar usd alıp konuşma bittikten sonra satmak azda olsa bir kazancımız olur
sr. member
Activity: 735
Merit: 251
September 21, 2018, 11:51:51 PM
Yav ben artık bu konularda post atmaya bile korkar oldum. Millet sosyal medyada bile rahatça eleştiri yapamıyor. Ne hallere düştük gözlerin açıkça gördüğü olumsuzlukları bile rahatça eleştiremiyoruz  Grin
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
September 21, 2018, 02:48:01 PM

Damada yakışan budur  :

https://www.youtube.com/watch?v=KDnufEilqi8
jr. member
Activity: 154
Merit: 1
September 21, 2018, 01:22:44 PM
Sadece kamuda tasarrufa gidilse bu devletin bütçe açığı hemen hemen kapanır birde tahsil edilemeyen affedilen vergiler işte devletin toparlanmasına yetecek en basit formül yap yapabiliyorsan. Herşeyi sürekli yenilemek modernize etmek gelişmişliğin göstergesi olamaz gerektiğinde ayağını yorganına göre uzatırsan israfı önlersen işte esas gelişme o zaman sağlanır.
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
September 21, 2018, 08:54:37 AM
Piyasaların gidişinden o kadar ürkmüştük şimdilik yangına ufak bir su atıldı ama hep geçici önlemler alınıyor. Ciddi ve akıllı adımlar atılmazsa ekonominin kötüye gidişinin önüne asla geçemeyeceğiz  Undecided
member
Activity: 322
Merit: 16
September 21, 2018, 08:23:29 AM
Bizim damadımız ne zaman konuşsa tl değer kaybediyor zaten. İyi ki bu sefer kısa kesti kayınpederinden tiyo almış ki prompter kullanmış ki tl o kadar değer kaybetmedi. Prompter sayesinde aynı şeyleri tekrar tekrar söylemedi.

Satır başları;

ilaç, petrokimya özellikle yazılım konusunda daha çok çaba sarfedilecek.
bütçe açığı azaltılacak.
Büyüme oranı düşürülecek.
2021'e kadar 2 milyon yeni istihdam. (Eski istihdam ataklarına benzemez umarım. Devlet desteğini alabilmek için şirkette çalışan Ali'yi işten atıp yerine devletten destek aldıkları Mehmet'i aldılar)
Enflasyon 2019'da %5 2020'de %5 düşürülecek.
İhalesi yapılmış ama başlanmamış veya ihalesi yapılmamış projeler tekrar gözden geçirilecek. Başlanmayan projeler tekrar ihale yapılabilecek.
En önemlisi bundan sonra bir daha vergi ve prim borcu yapılandırması yapılmayacak.

Yeni kurulan ofis kamudaki tasarrufu sağlayacak aynı zamanda yeni kaynak bulacaklar. Vergi analiz merkezi kurularak bütün vergiler incelenecek. Yeni vergiler gelebilir.

Gayrimenkuldeki vergi gelir kaybını önleyebilmek için bu alanda saha elemanları olacak. Aktif olarak çalışacaklar.

Doların ilk tepkisi 6.20 ile başladık konuşmaya 6.15'e düştükten sonra 6.30'a kadar çıktı. Şimdi biraz daha rahatlıyor. Piyasa damadın eski konuşması gibi büyük tepki vermedi.
Bundan sonra bu söylediklerini yaptıkça dolar daha da geriye çekilecektir. Fakat bu adımlar havada kalırsa dolar eskisinden daha büyük yükseliş gösterir.

Umarım başarılı oluruz.
Sizin kadar iyi niyetli olmayı çok isterdim.  Neden sadece gerçeklerden gitmiyoruz. İyi niyet, umut, inşallah... Bu mudur ülkeyi içine düştüğü dar boğazdan kurtaracak olan. Sadece sarayın ışıklarının yarısını kapatsa ülkenin cari açığı azalır. Doğu toplumlarının biat kültürü ana beslenme kaynakları. Ancak üretim bitiyor arkadaşlar. Üretim duruyor ülkede... Ben Egeliyim, memleketimde sadece geçen sene 150 tane besin işleyen konserve vs. yapan, yağ üreten fabrika kapısına kilit vurdu. Ülkenin önemli ovalarından birisidir Gediz ovası ve özellikle Arap dünyasını besleyen ciddi bir ihracat potansiyeli vardır. Bu sene salça yapamadı fabrikalar domates yok, domates bulursa öyle pahallı ki işleyemiyor. kış döneminden anlaşmaları yapılmış işlerde girdiler bu kadar artınca fabrikalar ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar... Bu küçücük bir örnek, şimdi siz bu insanlardan hangi vergiyi hangi prim borcunu nasıl isteyeceksiniz ya da o insanlar size nasıl ödeyecekler?

bunların özendikleri Osmanlı devletinin yıkılış döneminde ne yapıyorlarsa aynısını yapacaklar. O zaman da insanların elinden ekecek buğdaylarını vergi diye almıyorlar mıydı?
member
Activity: 504
Merit: 10
umachit.fund
September 21, 2018, 06:07:01 AM
Ben konuşurken bilgisizliğini bu kadar ortaya döken ikinci bir adam görmedim gerçekten. Ezberlediği kelimeler etrafında dönüp dolaşıyor adam ve bu haliyle ülkeyi kurtaracak, inanın trajikomik  Cheesy
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
September 21, 2018, 05:17:57 AM
Ekonominin dengelenmesi için güzel gelişmeler oldu. Kamu kurumlarındaki israf sonunda dikkat çekti ve bu konuda el atıldı. Umarım yakında ülkemiz dolar belasından kurtulur insanlar rahat ve huzurlu yaşar.

kamuda israfa dikkat çekti ama bu konuda atılmış herhangi bir adım mevcut değil. Başkanlık rejimi hızlı reaksiyon almak için getirilmemiş miydi? Hala neden aynı şeylere devamlı dikkat çekiliyor. Bu uygulamalara ne zaman ve nasıl geçilecek acaba.

Şehirlere verilen paraların %30'unun kesilmesi şeklinde bir tasarruf olamaz. Zaten müteahhitlere borçlu belediyeler ödeme yapamıyor. Başladıkları bütün işleri yarıda bırakarak çekiliyor firmalar.
member
Activity: 336
Merit: 10
Metahash
September 21, 2018, 01:42:25 AM
Klima Twitter herşey tamam. Benim rahatım yerinde, artık siz de tasarruf edin dedi gitti Smiley
Pages:
Jump to: