Pages:
Author

Topic: Damlaya damlaya okyanus olan Claymore DevFee - page 4. (Read 1367 times)

full member
Activity: 476
Merit: 102
CAT.EX Exchange
Bir süredir devfree claymore kullanıyorum. Claymoreda aldığım değer neyse erhermineda da o onu görüyorum.
newbie
Activity: 247
Merit: 0
Arkadaş sağolsun uygulamalı olarak gösterdi.. Bakalım sorunsuz çalışıyor şuan. İsteyenler olursa yardımcı olabilirim..
jr. member
Activity: 42
Merit: 13
Ben tüm işlemler bitirdim format driver vs az önce yine denk geldim adam bir girdi pir girdi..
TeamViewer ile sormuştum daha önce ama offline galiba yardımcı olabilirmisin ? Dualden vazgeçtim Smiley TeamViewer ile bağlanıp yardımcı olabilirmisin yanlış yapmamak adına soruyorum..

1 kereye mahsus yardımcı olayım Smiley hızlıca pm atarsan bakalım.
Bende öğrenince diğer arkadaşlara yardımcı olurum merak etme.. Bu arada newbie lerden mesaj kabul etmiyorsun onu ayarlarından aç atayım tekrar..

Güzel teklif Smiley. Açtım pmi
newbie
Ben tüm işlemler bitirdim format driver vs az önce yine denk geldim adam bir girdi pir girdi..
TeamViewer ile sormuştum daha önce ama offline galiba yardımcı olabilirmisin ? Dualden vazgeçtim Smiley TeamViewer ile bağlanıp yardımcı olabilirmisin yanlış yapmamak adına soruyorum..

Bende öğrenince diğer arkadaşlara yardımcı olurum merak etme.. Bu arada newbie lerden mesaj kabul etmiyorsun onu ayarlarından aç atayım tekrar..
jr. member

member
Activity: 118
Merit: 14
Arkadaşlar denemeden bilemeyiz diyerek ben format atacağım bir pc'de deneme yaptım.

Python 2.7.14'ü yükledim.

https://www.python.org/ftp/python/2.7.14/python-2.7.14.amd64.msi

CMD'yi yönetici olarak açtım. C:\Python27\Scripts   dizinine giderek  şu komutu çalıştırdım

pip install pydivert

c:\python dizinine no_dev_fee.py uygulamasını kopyaladım.

Yönetici olarak CMD'yi tekrar çalıştırdıktan sonra şu komutu başlattım.

python  no_dev_fee.py eth_adress pool_port

Claymore uygulamasını başlattım.

Benim bu konuyu açan arkadaşa iki sorum olacak.

1. Ben graft madenciliği yapıyorum. Claymore-xmr 11 ayarım şu şekilde.

-xpool stratum+tcp://usw1.graftmine.net:6666
-xwal graftcüzdanadresim
-xpsw x

-allpools 1
#-tt 75

Benim komut şu şekilde.

python  no_dev_fee.py ethereumadresim 6666

Bu port numarası doğru mu? Çünkü DevFee çalışırken sizinde belirttiğiniz gibi değişik poollara bağlanıyor. Her pool'un port adresi farklı sonuçta.

ethermine.org -> us1.ethermine.org:4444 or us1.ethermine.org:14444
nanopool.org ->    eth-eu1.nanopool.org:9999 or eth-eu1.nanopool.org:8888
ethpool.org -> eu1.ethpool.org:3333 -FS us1.ethpool.org:3333
dwarfpool.com -> eth-eu.dwarfpool.com:8008

Benim port numaram bunların hiçbiriyle uyuşmuyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

2. Github adresinde şöyle bir uyarı var.

# !Notice before package, we must modify C:\Python27\Lib\site-packages\pydivert\windivert_dll\__init__.py 35 line
# In this way, we can load WinDivert64.dll in current path avoid pyinstaller dll bug.

if platform.architecture()[0] == "64bit":
    #DLL_PATH = os.path.join(here, "WinDivert64.dll")
    DLL_PATH = "WinDivert64.dll"
else:
    #DLL_PATH = os.path.join(here, "WinDivert32.dll")
   DLL_PATH = "WinDivert32.dll"

Ben bu işlemi yapmadım. Yapmam gerekiyor mu?

newbie
1
Görselden anlaşıldığı üzere devfeeyi yakalayamamış sın, çünkü devfee 8005 üzerinden dwarf a gitmiş sen 6666 üzerinden dinleme yapıyosun. bunun sebebi configindenki -allpools 1
opsiyonunun claymore  farklı port ve adresleri kullanma iznini vermesi. Burada önemli olan devfee için oturum açılan portları dinlemek.
Claymore loglarıda  DevFee: ETH: Stratum - connecting to cümlesini arattırarak  görebilirsin. Ya logdaki devfee portlarına bakarak her port için 1 nofee çalıştırabilir yada -allpools 1 kaldırarak 6666 üzerinde çalıştırabilirsin. Fakat her ihtimalde kontrollerine devam et.

ek olarak ekrandaki gereksiz logların (tcp.payload) akmasını istemezsen code içerisinde bulunan print(packet.tcp.payload) bölümün başına # (#print(packet.tcp.payload)) koyarak tüm trafiğin boşa print olmasını kapatabilirsin.

2.
Sen zaten pip ile pydivert yüklediğin için WinDivert kütüphanesine ihtiyacın yok. Eğer pydivert  yüklemeseydin ilgili hatayı alacaktın ve alternatif olarak WinDivert kurup onu enjekte etmen gerekecekti.
[/quote]
jr. member
Arkadaşlar denemeden bilemeyiz diyerek ben format atacağım bir pc'de deneme yaptım.

Python 2.7.14'ü yükledim.

https://www.python.org/ftp/python/2.7.14/python-2.7.14.amd64.msi

CMD'yi yönetici olarak açtım. C:\Python27\Scripts   dizinine giderek  şu komutu çalıştırdım

pip install pydivert

c:\python dizinine no_dev_fee.py uygulamasını kopyaladım.

Yönetici olarak CMD'yi tekrar çalıştırdıktan sonra şu komutu başlattım.

python  no_dev_fee.py eth_adress pool_port

Claymore uygulamasını başlattım.

Benim bu konuyu açan arkadaşa iki sorum olacak.

1. Ben graft madenciliği yapıyorum. Claymore-xmr 11 ayarım şu şekilde.

-xpool stratum+tcp://usw1.graftmine.net:6666
-xwal graftcüzdanadresim
-xpsw x

-allpools 1
#-tt 75

Benim komut şu şekilde.

python  no_dev_fee.py ethereumadresim 6666

Bu port numarası doğru mu? Çünkü DevFee çalışırken sizinde belirttiğiniz gibi değişik poollara bağlanıyor. Her pool'un port adresi farklı sonuçta.

ethermine.org -> us1.ethermine.org:4444 or us1.ethermine.org:14444
nanopool.org ->    eth-eu1.nanopool.org:9999 or eth-eu1.nanopool.org:8888
ethpool.org -> eu1.ethpool.org:3333 -FS us1.ethpool.org:3333
dwarfpool.com -> eth-eu.dwarfpool.com:8008

Benim port numaram bunların hiçbiriyle uyuşmuyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

2. Github adresinde şöyle bir uyarı var.

# !Notice before package, we must modify C:\Python27\Lib\site-packages\pydivert\windivert_dll\__init__.py 35 line
# In this way, we can load WinDivert64.dll in current path avoid pyinstaller dll bug.

if platform.architecture()[0] == "64bit":
    #DLL_PATH = os.path.join(here, "WinDivert64.dll")
    DLL_PATH = "WinDivert64.dll"
else:
    #DLL_PATH = os.path.join(here, "WinDivert32.dll")
   DLL_PATH = "WinDivert32.dll"

Ben bu işlemi yapmadım. Yapmam gerekiyor mu?

1
Görselden anlaşıldığı üzere devfeeyi yakalayamamış sın, çünkü devfee 8005 üzerinden dwarf a gitmiş sen 6666 üzerinden dinleme yapıyosun. bunun sebebi configindenki -allpools 1
opsiyonunun claymore  farklı port ve adresleri kullanma iznini vermesi. Burada önemli olan devfee için oturum açılan portları dinlemek.
Claymore loglarıda  DevFee: ETH: Stratum - connecting to cümlesini arattırarak  görebilirsin. Ya logdaki devfee portlarına bakarak her port için 1 nofee çalıştırabilir yada -allpools 1 kaldırarak 6666 üzerinde çalıştırabilirsin. Fakat her ihtimalde kontrollerine devam et.

ek olarak ekrandaki gereksiz logların (tcp.payload) akmasını istemezsen code içerisinde bulunan print(packet.tcp.payload) bölümün başına # (#print(packet.tcp.payload)) koyarak tüm trafiğin boşa print olmasını kapatabilirsin.

2.
Sen zaten pip ile pydivert yüklediğin için WinDivert kütüphanesine ihtiyacın yok. Eğer pydivert  yüklemeseydin ilgili hatayı alacaktın ve alternatif olarak WinDivert kurup onu enjekte etmen gerekecekti.

newbie
Adam size hizmet edip hızlı mı hızlı, gerizekalıların anlayabileceği basitlikte bir program yapıyor siz ise adama birşey ödememe derdindesiniz. hak yiyorsunuz eğer devfee siz kullanırsanız. !!!!

Gerizekalı sensin.. Güzel kardeşim bizim yani en azından benim derdim %1 değil ben adama aylık eth atayım kazandığımın %1 ini.. Mesele kayıp %10 nu buluyor olması.. Senin rigin kaç mhs kazım yapıyor 1 rigin ? efektife olarak kaça düşüyor kaybın ne kadar %1 mi ?
sr. member
Activity: 453
Merit: 264
Adam size hizmet edip hızlı mı hızlı, gerizekalıların anlayabileceği basitlikte bir program yapıyor siz ise adama birşey ödememe derdindesiniz. hak yiyorsunuz eğer devfee siz kullanırsanız. !!!!

Kimisi kalkar böyle programlar yazar kimisi ise vaktini onun kaç para kazandığını hesaplamaya harcar...
Cem Yılmazın bir skeçini hatırlattı bu bana ...

newbie
Activity: 136
Evet neyin nasıl yapılacağı ile ilgili bir video çekilse çok iyi olur... 192 MH reported hashrate im var. Avarage hashrate 175 i geçmiyor, canımı sıkmaya başladı artık bu durum.
sr. member
Activity: 449
Merit: 250
Video çekseniz daha iyi olur hocam fee ile alakalı.
member
Activity: 118
Merit: 14
Deneyen oldu mu?
newbie
Benim paylaştığım uygulama açık kaynak kodlu. Kodu kendin okuyarak bir kaçak olmadığını aslen işlemin çok basit olduğunu görebilirsin, yani herhangi bir kaçak olma ihtimali yok Smiley
Anladım peki deniyeyim ama claymorun herhangi bir sürümünde çalışıyormu sen hangi sürümü kullanıyorsun ?

sürüm fark etmez, sonuçta benim uygulama claymore vs ayırmıyor poola gönderilen oturum açma isteklerindeki cüzdan adresinin benim belirttiğim adres olup olmadığını kontrol ediyor.
Bu şu manaya geliyor. Aşağıda paylaştığım oturum açma isteği verisindeki oturum açan cüzdan adresinin farklı olduğunu algıladığında ilgili adresi benim adresim ile değiştiriyor.

Örnek te olan 0xB9cF2dA90Bdff1BC014720Cc84F5Ab99d7974EbA devfee adresnini benim adresim ile değiştirerek poola gönderiyor.

{"jsonrpc": "2.0", "method": "eth_submitLogin", "worker": "eth1.0", "id": 2, "params": ["0xB9cF2dA90Bdff1BC014720Cc84F5Ab99d7974EbA", "x"]}
Pytona yabancıyım hocam Smiley kurulumu bitirsem teamviewer üzerinden yardımcı olabilir misin?
jr. member
Benim paylaştığım uygulama açık kaynak kodlu. Kodu kendin okuyarak bir kaçak olmadığını aslen işlemin çok basit olduğunu görebilirsin, yani herhangi bir kaçak olma ihtimali yok Smiley
Anladım peki deniyeyim ama claymorun herhangi bir sürümünde çalışıyormu sen hangi sürümü kullanıyorsun ?

sürüm fark etmez, sonuçta benim uygulama claymore vs ayırmıyor poola gönderilen oturum açma isteklerindeki cüzdan adresinin benim belirttiğim adres olup olmadığını kontrol ediyor.
Bu şu manaya geliyor. Aşağıda paylaştığım oturum açma isteği verisindeki oturum açan cüzdan adresinin farklı olduğunu algıladığında ilgili adresi benim adresim ile değiştiriyor.

Örnek te olan 0xB9cF2dA90Bdff1BC014720Cc84F5Ab99d7974EbA devfee adresnini benim adresim ile değiştirerek poola gönderiyor.

{"jsonrpc": "2.0", "method": "eth_submitLogin", "worker": "eth1.0", "id": 2, "params": ["0xB9cF2dA90Bdff1BC014720Cc84F5Ab99d7974EbA", "x"]}
newbie
jr. member
newbie
neden -nofee  ? -nofee ile hashrate düşecek.

Dual mantılık gelsede  1 aylık testlerimde çok avantajl olmadığını gördüm, keza main coin için share lerimde %5 düşüş gördüm ve dual olan coinin getirisi main coinin kaybını çok karşılamıyor gibiydi.
Hocam benim sıkıntım şu, Rx 580 li rigte 190 mhs eth kazıyorum ethermine poola bakınca 190 / 180 / 170 bile göremiyorum. Saçma sapan alakasız olur sürekli... 190 sabit anlık hasrate raporluyorum görünüyor efektif hsrt 175 oluyor 180 oluyor geri düşüyor.. avaraja bakıyorum o hepten tırlatıyor 160 170 arası sharelere bakıyorum 150 155 %10 sıkıntılı...
Wifi ile bağlıydım, ping olayını hallettim direk modemden cat6 kablo ile..
Sonra nofee deniyorum 185 / 180 /180 sabit görünüyor ethermine.org ta...
Nofee olmadan kullanınca 190 kasıyorum ama aslında sonuç tırt..kazım oranları alakasız.. durumu çözemedim gitti açıkçası.. Sonra oturup üşenmeden izledim share foundları özellikle.. Abi adam öyle bir yerde devreye giriyor ki tüm shareleri toplayıp kaçıyor 40 saniyede.. %1 değil yani o hikaye.. 3. taraf bir yazılım olacak şimdi daha önce çok denedim hep çalıyorlar daha kötüye gitti sürekli..

Dikkat ettiysen, başladıktan sonra her saat başı devfeeye başlıyor, aşağıdaki 2 log örneğine bakarsan toplamda her saat başı 36-37 saniye devfee yapıyor buda toplam 3600 üzerinden %1 e denk geliyor Smiley Lakin bunun önündeki job cancel ve arkasındaki reconnect için kaybedilen zamanada 5-7 saniye dersek toplamda  %1 ile %1.5 gibi bir devfee kayıp ortada. Bide buna şans faktörü ile senin normal mine da çıkartacağın sharelerinin devfee ye kaydığını eklersen rakam gerçekte %1 değil Smiley

Örnek teşkil etmesi açısında 3 worker ile toplamda 508mh/s report ettiğim hesaplamalarda devfee kaçağını replace ederek elde ettiğim averajım 25mh/s. 508 de  elde ettiğim averajım 465-475 arası buna 25 eklediğimde toplamda 490-500 arası bir rakam yakalayabiliyorum.

Log 1
06:33:07:976   8f4   DevFee: ETH: Stratum - connecting to 'eu1.ethermine.org' <91.121.167.111> port 4444
06:33:45:117   8f4   DevFee: stop mining and disconnect

Log 2
07:33:08:647   8f4   DevFee: ETH: Stratum - connecting to 'eu1.ethermine.org' <94.23.28.180> port 4444
07:33:45:782   8f4   DevFee: stop mining and disconnect
Ya işte sorun da bu zaten kaybım ortalama %7 oluyor benim.. O yüzden nofee ekleyerek yapacağım şuan format atıyorum sıfırdan yapacağım.. Bir sürü nofee denemeiştim sistem allak bullak oldu. Formattan sonra direk claymore 10.5 sürümünü indirip sonuna -nofee 1 ekleyeceğim heralde artık bu tür sıkıntılarla uğraşmam.. Senin söylediğininde temiz olup olmadığını, diğer nofee ler gibi kendine çaıştırıp çalıştırmadığını da bilmiyorum..
jr. member

Dual mantılık gelsede  1 aylık testlerimde çok avantajl olmadığını gördüm, keza main coin için share lerimde %5 düşüş gördüm ve dual olan coinin getirisi main coinin kaybını çok karşılamıyor gibiydi.
Hocam benim sıkıntım şu, Rx 580 li rigte 190 mhs eth kazıyorum ethermine poola bakınca 190 / 180 / 170 bile göremiyorum. Saçma sapan alakasız olur sürekli... 190 sabit anlık hasrate raporluyorum görünüyor efektif hsrt 175 oluyor 180 oluyor geri düşüyor.. avaraja bakıyorum o hepten tırlatıyor 160 170 arası sharelere bakıyorum 150 155 %10 sıkıntılı...
Nofee olmadan kullanınca 190 kasıyorum ama aslında sonuç tırt..kazım oranları alakasız.. durumu çözemedim gitti açıkçası.. Sonra oturup üşenmeden izledim share foundları özellikle.. Abi adam öyle bir yerde devreye giriyor ki tüm shareleri toplayıp kaçıyor 40 saniyede.. %1 değil yani o hikaye.. 3. taraf bir yazılım olacak şimdi daha önce çok denedim hep çalıyorlar daha kötüye gitti sürekli..

Dikkat ettiysen, başladıktan sonra her saat başı devfeeye başlıyor, aşağıdaki 2 log örneğine bakarsan toplamda her saat başı 36-37 saniye devfee yapıyor buda toplam 3600 üzerinden %1 e denk geliyor Smiley Lakin bunun önündeki job cancel ve arkasındaki reconnect için kaybedilen zamanada 5-7 saniye dersek toplamda  %1 ile %1.5 gibi bir devfee kayıp ortada. Bide buna şans faktörü ile senin normal mine da çıkartacağın sharelerinin devfee ye kaydığını eklersen rakam gerçekte %1 değil Smiley

Örnek teşkil etmesi açısında 3 worker ile toplamda 508mh/s report ettiğim hesaplamalarda devfee kaçağını replace ederek elde ettiğim averajım 25mh/s. 508 de  elde ettiğim averajım 465-475 arası buna 25 eklediğimde toplamda 490-500 arası bir rakam yakalayabiliyorum.

Log 1
06:33:07:976   8f4   DevFee: ETH: Stratum - connecting to 'eu1.ethermine.org' <91.121.167.111> port 4444
06:33:45:117   8f4   DevFee: stop mining and disconnect

Log 2
07:33:08:647   8f4   DevFee: ETH: Stratum - connecting to 'eu1.ethermine.org' <94.23.28.180> port 4444
07:33:45:782   8f4   DevFee: stop mining and disconnect
newbie

Pages:
Jump to: