Pages:
Author

Topic: Devalüasyon - page 2. (Read 223 times)

legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
March 20, 2024, 05:40:40 PM
Ekonominin durumuyla ilgili Özgür Demirtaş hoca gelinen noktayı oldukça iyi bir şekilde özetlemiş. Gerçi oldukça teknik bir dil kullanmış ama yine de defalarca okuyup anlamaya çalışmak lazım çünkü tam olarak olan bitenin resmini çekmiş bence.
https://twitter.com/ProfDemirtas/status/1770390172837859832
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
March 20, 2024, 05:19:23 PM
Uzun zamandır kafama takılan konulardan biridir dolar grafiğini veya herhangi bir döviz grafiğini açınca sanki cetvelle çizilmiş gibi bir artış var. Sözde serbest piyasa ekonomisinde olsak bile uzun zamandır bu serbest piyasayı bırakmış gibiyiz.

Zamana yayılan Devalüasyon. Eskiden bunun acısını butun vatandaşlar inanılmaz sıkıntılar yaşayarak çekti. Ancak o dönem fabrikalardan tutunda birçok üretim kalemimiz vardı şimdi ise neredeyse tamamen dışa bağımlıyiz ineğin samanina kadar dışarıdan geliyor.

Bilmiyorum benim ne ekonomi alanında bir eğitimim var nede benzer bir konuda ancak doların ve euronun serbest piyasada cetvelle çizilmiş gibi artışını başka türlü anlamlandıramiyorum.

Demek istediğim uzun zamandır bir Devalüasyon sürecinin içindeyiz gibi geliyor. Anlamadığım neden zamana yayiyorlar zamana yayarak daha ağır sonuclara sebep olmaz mı? Kanserli hücreyi cikartmadikca tedavinin ise yaradığı ne zaman görülmüş?
Pages:
Jump to: