Sen ispatlayabilir misin binanın tepesinden serbest düşüş yapıp cennetin veya cehennemin varlığını?
Asıl sormamız gereken soru şu;
Öteki dünyaya gidip de geri dönen var mı? Sadece Muhammed atla gidip geri dönmüş. Başka kimse var mı? Yok..
Sen kendin Müslüman olmadın. Bunu cahilce savunuyorsun üstüne birde bana yan çar falan diyorsun oturduğun yerde rezil olursun. Annen baban deden Müslüman olduğu için sen Müslümansın. Çoğunluğu hristiyan bir ülkede doğmuş olsaydın Hristiyan olurdun veya Hindistan'da doğsaydın Budist. Önce inandigin dinin aç kitabını oku bana ve forumdakilere saldırmadan önce.
3 din neden Ortadoğudan çıktı? Çünkü bunlar hiç bir zaman Tanrı kelamı ve evrensel değildi.
Amerika ve Avustralya kıtaları 1500 ve 1600'lü yıllarda keşfedildi. Ortadoğu tek tanrılı dinler Evrensel ve Tanrı kelamı olsaydı her şeyi bilen ve yaratan Tanrı böyle büyük bir hata yapabilir miydi? Bu insanlar 1000 yıl dinlerden habersiz yaşadı.
Şu an ilahiyat profesörleri, din hocaları, şeyhler, diyanet İslam'ın tüm zamanlara gönderildiğini ve evrensel olduğunu söylerler ama koca bir yalandır bu.
Ben en büyük çelişkiyi söyledim bunu açıklayabilir misin bizlere.
konuyu saptırmaya çalışıyorsun, belki ıq'su 80'nin altında olan bir kaç salak bu yaptığın küçük numarayı yiyebilir ama dışarıdan komik duruma düşüyorsun. konunun 1. postuna git bak! 80 yıl sıkıcı, çekilmez ve önemsiz diyerek sonsuz hayatın daha fazla sıkıcı olacağını öne sürmüşsün. ben de sana diyorum ki kardeş! bu hayatın sıkıcı olduğunu ona son vererek ispatla bize. konu içerisinde öteki tarafa gittim geldim ispatı var dene bakalım muhabbeti hiç geçmedi.
attention: bu bir safsata!! avustralya ya da amerika kıtasına ulaşmış din olsaydı. ANDROMEDA GALAKSİSİ gt-258k gezenine neden ulaşmadı diye soracaktın. sana küçük bir not, bunu yapabilmen için dinlere inanmana da gerek yok; dinler iddia ettikleri gibi ilahi bir kaynaktan vahyedilmiş olsalar bile, yeryüzündeki vakaları tarihsel bir süreç ile oluşmuştur. bu sebeple kendisine doğru bir şekilde vahyin iletilmediği beldeler mesul değildir. sevgili batı aşığı kardeşim.
ŞİMDİ BURADAN DEVAM ET
2- bir düşünceninin hatalı tarafını eleştirmeden önce kendi düşünceninin argümanlarını ve ispatını oluştur. başlığa dinler bilmem neler diye girip, hume'cu sözler köşkü vari analojiler oluşturman seni merdiven altı düşünce pozisyonun dışına taşımaz.
ek olarak 80 yıldan gerçekten bezmiş ve memnun değilsen, bir binanın tepesinden serbest düşüş yaşayarak ya da altın bir vuruş yaparak eleştirilerinin haklılık payını ispat edip aramızdan ayrılman mümkün; ancak sen iddia ettiğin realitenin aksini yaparak, kendinle derin bir çelişki oluşturmuşa benziyorsun.