Pages:
Author

Topic: Diyanet: Cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilecek - page 2. (Read 416 times)

legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
Allah yolunda yapılan ibadetlerde cemaat şartı var mı özellikle bu gibi pandemi durumlarında evden ibadetlerini yapsalar ne kaybederler en başından açılmaması lazımdı
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518
Evet arkadaşlar virüsün cami haricinde her yerde olduğunu son açıklanan yasaklar sanırım kanıtlıyor camiye ibadet etmeye gidebilirsiniz kimseden virüs bulaşmıyor.

arkadaş ülkemizde hala bilgi eksikliği var zaten bir öncekinde camiler kapatılmış kapatmayıda doğru bulmuştuk şimdi iş 30 40 bin gibi sayılara ulaştı camiler hala açık enteresan geliyor.
full member
Activity: 266
Merit: 106
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesinin gerekli hale geldiğini açıkladı.

https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/diyanet-isleri-baskani-erbas-cami-ve-mescitlerde-cemaatle-namaza-ara-verilecek/1767778

Umarım bu virüsü ülke olarak çok az vefat ile atlatırız.

Peki cami çıkışı para işi nasıl olacak?
Benim tahminimce IBAN gönderirler ve gönüllü kişiler bu IBAN a para yollar. Ama şurası bir gerçek ki camide imamlar iyi ağlıyordu şimdi ağladıklarini cemaat duymayacak ve para miktarı epey düşer artık.
Diyanete bir sürü ödenek ayrılıyo zaten ordan tırnaklarlar
member
Activity: 294
Merit: 17
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilmesinin gerekli hale geldiğini açıkladı.

https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/diyanet-isleri-baskani-erbas-cami-ve-mescitlerde-cemaatle-namaza-ara-verilecek/1767778

Peki cami çıkışı para işi nasıl olacak?
Benim tahminimce IBAN gönderirler ve gönüllü kişiler bu IBAN a para yollar. Ama şurası bir gerçek ki camide imamlar iyi ağlıyordu şimdi ağladıklarini cemaat duymayacak ve para miktarı epey düşer artık.
full member
Activity: 266
Merit: 106
Müslümanlık hijyeni önde tutar ve virüsü bir kirlenme olarak düşünebiliriz ve sağlıklı olan hamleyi müslümanlık reddetmez bence de alınması gereken karar alınmış yapılması gereken yapılmış.
Allah bizi korur mantığına sığınılmamalı
Şöyle bi fıkra vardı

Köyü sel basar. O sırada imam camide, cemaate vaaz vermektedir. Sel haberini alan köylüler kaçar; sadece imam, Allah'ın kendisini koruyacağını söyleyerek camide kalır. Kısa bir süre sonra, sular camiye ulaşır; imam, minareye kadar çıkar. Sular minarenin ilk katına yükselirken bir tekne imamı kurtarmaya gelir. Ancak, o, "Allah beni korur" diyerek, tekneye binmez. Sular daha da yükselir. İmam ikinci kata tırmanır. Bir tekne daha gelir ama, gene imam, Allah'ın kendisine yardımcı olacağını belirterek, o tekneye de binmeyi reddeder. Sular yükseldikçe yükselir, imam artık minarenin en tepesindedir. Bir helikopter yaklaşır. İmam, helikoptere de binmez. Ve tabii sonunda boğularak ölür. Ahiretin kapısında kendisini melekler karşılar. İmam, hayal kırıklığını belli eder: "Ben hayatımı hep ibadet ederek geçirdim, insanlara iyilik yaptım, günahtan uzak durdum. Yaşadığım köyü sel basınca, herkes kaçtı ben camiyi terk etmedim. Çünkü Allah'ın beni kurtaracağına inanıyordum. Ama görüyorsunuz şimdi buradayım."
Tam o sırada bir ses duyulur: "Sana iki tekne bir helikopter gönderdim, binmedin. Daha ne yapılabilir ki?"
Tevekkül etmek lazım
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
geç bile kalındı bu kararda, geçen hafta direkt olarak almaları gerekiyordu. yine de iyi bir karar hele ki ülkemizdeki yobaz tipleri düşününce. bir de şu yaşlıların sahip olduğu bedava otobüse binme imkanını 1-2 ay iptal etseler çok daha iyi olacak. adam hala otobüslerde şov yapıyor.

Daha geçen bir video vardı Cuma günü namaz öncesi soruyorlar hastalık var sizce doğru mu diye namaz kılmak. Herkes işin gırgırında.
Kimse kimsenin ibadetine karışmıyor da, namaz kılarken birbirine virüs saçmaktan çekinmeyenlerin de biraz rahat olmamaları lazım. Hasta olduğunu bilmeyenlerin bile orada virüs paylaşımı yapabileceğini unutmaması gerekir. Herkes namazını evde kılabilir bir süre. Gönül ister kim nerede isterse orada yapsın ibadetini ama hiç bir şey insan sağlığından daha önemli olamaz.
Cuma içinde Diyanet fetva verdi zaten. Cuma yerine öğle vakit namazı kılın diye... İşallah bu süreci en az kayıpla atlatırız da herkes özgürce istediği ibadetini, istediği yerde yapabilir. Allah yardımcımız olsun.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
geç bile kalındı bu kararda, geçen hafta direkt olarak almaları gerekiyordu. yine de iyi bir karar hele ki ülkemizdeki yobaz tipleri düşününce. bir de şu yaşlıların sahip olduğu bedava otobüse binme imkanını 1-2 ay iptal etseler çok daha iyi olacak. adam hala otobüslerde şov yapıyor.
legendary
Activity: 2156
Merit: 1518

Pages:
Jump to: