Pages:
Author

Topic: Diyanet İşleri'nden flaş açıklama! Bitcoin ve Ethereum... - page 2. (Read 559 times)

full member
Activity: 196
Merit: 102
“RepuX - Enterprise Blockchain Protocol”
Diyanet'in bu konuda fetva verecek durumu mu var? Önce çocuklarımızı koruyan fetvalar versin. Ülkede tecavüzcüler, hırsızlar ve sapıklar cirit atıyor, Diyanet kalkmış cripto paralar için fetva veriyor.
full member
Activity: 420
Merit: 100
Dolar, Avro sanki merkezi bir otoriteye sahip. Devlet teminatı bunlarda yok. Dolar bir ayda yüzde 20 değer artırdı TL. karşısında. Spekülasyon işte budur. Kara para aklamak için bütün yerel para birimleri kullanılır. Papağan gibi tekrar ediyorlar. Mining yapan diyanet görevlisi var, ponzi şirketlere para yatıran imamları ayıklasınlar önce. Hangi dünyada yaşıyoruz, bende ekonomik ekol açıklaması sandım.
full member
Activity: 546
daha önce paylaşılmıştı bu habere benzer bir haber içerik gene aynı ne diyelim başka şeylerle uğraşsınlar bence o kadar dert arasında bunu dert edinmesin kimse
newbie
Activity: 56
Merit: 0
bir lafa bakarım laf mı diye, bir de adama bakarım adam mı diye..
member
Activity: 378
Merit: 20
TL ile Dolar ile sanki hırsızlık yapılmıyor, kara para aklanmıyor. Bitcoinin adı çıkmış bir kere.
Mersedese de binme o zaman kardeşim nede olsa kefere işi.
member
Activity: 182
Merit: 10
açıklama açıklama demeye bin şahit istiyor allah aşkına kimin kafasında ki sorunlar tam olarak gitti bu açıklamayla ayrıca kara para aklamakta kullanılması bu piyasa da olan herkesin bu amaçla kullandığı anlamına mı geliyor
member
Activity: 182
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
Burda bitcoinden ziyade bitcoinin kullanılması ve kullanılmasındaki niyet önemlidir
Kimi yatırım için kimi imza için burda ama kara pes aklamada var yani kullanan ile alakalı bence
member
Activity: 196
Aynı şeyler konuşuluyor sürekli diyanet işlerinin başka işi gücü yok mu anlamadım. birçok şey amacı dışında kullanılıyor insanların kötüye kullandığı her şeye caiz değil mi diyecekler  Huh komik komik açıklamalar...
full member
Activity: 307
diyanete göre whatsapp'dan karınızı da boşayabiliyorsunuz. söyleyeceklerim bu kadar.
member
Activity: 448
diyanet işleriymiş külahımın hocaları neye göre kime göre fetva veriyorsunuz .ALDIĞINIZ maaş helalmidir onu sorgulayın caizmidir. Angry
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Bu Diyanet'i peygamber gibi görenler var ya, sanırsın Allah'ın emirlerini yeryüzünde bize bildiren bir kurum. Bilgisi olmayıp fikri olan insanlardan nefret ederdim, buna kurumlar da eklendi  Angry
member
Activity: 160
Diyanetin son zamanlardaki açıklamaları çok ilginç geliyor bu kanıya varmak için acaba Bitcoin yada Ethereum la ilgili nasıl bir araştırma yapmışlar. Apartman devremülk yapacağım diye dolandıran saygın iş adamlarına laf yok yerli milli diye; Bitcoin e gelince caiz değil ...
full member
Activity: 742
Merit: 112
"caiz değil" yani dine uygun değil diyor. haram diye bir kelime görmedim açıklamada.
ikinci konu sonradan bu icazet değişebilir. shiftdelete.net yt videosunda fetva hattını aramışlar ve benim anladığım o.

yani ABD'deki gibi Türkiye'de de devlet kanalı ile satışlar başlar ise bu fetva değişecektir herhalde.

Ben açıkçası çok önemsemiyorum bu açıklamayı, küresel ekonomik dünya yeniden dizayn ediliyor ve bundan kaçış yok. bir şekilde devletlerin uyumlu hale getirmesi gerekli.
member
Activity: 322
Merit: 12
Son kısımda ki açıklama gerçekten saçma olmuş. Şimdilik dinen uygun değildir ne demek ki ? Sonrasında nolacak bitcoin tövbe edip helal mi olacak.
member
Activity: 252
diyanetin ne yaptığını kimse bilmiyor biri fetva veriyor digeri vermiyor önce kendi aralarında uyumu sağlasınlar da sonra acıklama yapsınlar.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
mevzu eğer kara para aklamaksa parayla ilgili her şey haram diyanete göre, kara para işi bitcoin lemi başlamış, kökü devletlerin kurulmasına kadar gider nerdeyse.
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Biz bu ülkede hiç bir işin teknoloji boyutunu, geri kalmışlığımızı, gelişmiş ülkelerle aramızdaki uçurumu nasıl kapatacağımızı hiç konuşmayalım zaten. Bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının konuşması gerekmez mi? Konunun sadece Bitcoin kısmının konuşulması, blok zincir teknolojisinin es geçilmesi ülkemiz açısından zararlı olabilir.
jr. member
Activity: 57
Açıklama yapmak için yayınlanmış gibi, biraz daha zorlasalar reklam bile olabilir diye düşünürdüm.
full member
Activity: 392
Açıklama dalga geçer gibi olmuş. En azından şimdilik caiz değil demişler , sanki bir vahiy güncellemesi gelecekte helal olacak. Birşeyin helal olması için illa devlet kontrolünde mi olması gerekiyor.
sr. member
Activity: 1106
Merit: 273
Ben de başka bir başlıkta daha rastlamıştım ama yalnızca BTC dikkatimi çekmişti, Ethereum'la ilgili bir şey görmemiştim. Şimdi de ethereum'a mı salladılar diye bu başlığa da bakayım dedim ama sonuç olarak fark etmez diyanetin konu hakkında doğru düzgün fikri olmadan beyanat vermesi sakat bir durum. Başka şeyler devlet teminatı altında da ne oluyor? Uç bir örnek olacak ama bu ülkede devlet teminatı altında genelevler var, e bunlara caiz mi diyeceğiz bu mantıkla? Böyle şeylere asabiyet göstermek istemiyorum ama neresini tutsanız saçmalık.
Pages:
Jump to: