Pages:
Author

Topic: Dizi Önerileri - page 3. (Read 7954 times)

hero member
Activity: 918
Merit: 1001
July 17, 2015, 02:15:57 PM

Pardon tekrar konuya girdim ama en baba diziyi yazmayı unutmuşum. Tabiki de Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Smiley Bunu espri olsun diye söylemiyorum gayet ciddiyim. Tam anlamıyla bir başyapıt Smiley

kesinlikle haklısın. Nasıl unuttum bende o arada bilmiyorum amiri:)
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
July 17, 2015, 01:59:31 PM

Pardon tekrar konuya girdim ama en baba diziyi yazmayı unutmuşum. Tabiki de Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Smiley Bunu espri olsun diye söylemiyorum gayet ciddiyim. Tam anlamıyla bir başyapıt Smiley
sr. member
Activity: 266
Merit: 250
Infected Mushroom
July 16, 2015, 03:56:49 PM
Zevk meselesi abi tabii. Bana da Matt'le Tennant fazla cıvık geliyordu. Klasik seriyi izleyenler bilir (ben kesik kesik bir kaç sezonluk bölüm izledim), doktorların böyle garip bir mesafeleri var hep insanlarla. Tennant döneminde zart zurt sarılma, Matt'de sürekli Amy-Rory-Doctor aşk üçgeni beni baymıştı. 8. sezonda Capaldi'nin mesela insan ilişkilerine yabancılığı, ölüm karşısındaki kayıtsızlığı falan tam aradığım doktor tipi. Ha ayrıca aktör olarak da cuk diye oturduğunu düşünüyorum. Belki hatırlarsınız Matt'in doktor olacağı açıklandığında bi caps vardı, sonraki doktor bebek oluyordu. William Hartnell'ın da 55 yaşında doktor olduğunu göz önüne alırsak yaşlı imaj daha hoşuma gidiyor.

Magician dalgası sezon boyunca aralarda hep görüldü. Cheesy

Bir de genel olarak dizinin yapısında ciddi bir değişim var, zaten Moffat geldiğinden beri başlayan bir değişim bu. Çekimleriyle falan tipik bir İngiliz dizisi olmaktan biraz da Hollywood'lu efektli bir yapıya geçildi, geçiliyor. Hikayeler de acaipleşiyor. Bakalım nereye gidecek. Ben şahsen Capaldi'yi sevdim ama Moffat istifa diyorum artık.

(Blink'in yazarı Moffat, ilk Doctor Who scripti)
legendary
Activity: 1108
Merit: 1002
July 16, 2015, 02:33:17 PM
Ben de sıkı bir Whovian'ım. Klasik seriyi izlersem tam olacak. Bu arada Peter Capaldi'yi beğenmeyenleri anlamak mümkün değil. Ecclestone'dan sonra favorim oldu. Zaten uzun zamandır takip ediyordum. Sıkı Whovianlar bilir kendisi Donnalı dördüncü sezonda Pompei bölümünde Romalı aile babasını oynamıştı. Aynı zamanda Kaptan Jack Herkess Etrafında Torchwood'u konu alan ve güzel mi güzel Cardiff'te geçen spin-off dizisi Torchwood'un üçüncü sezonu olan Children Of Earth'de de çok iyi bir performansı vardı. Bu vesileyle söyliyeyim, mutlaka Torchwood'u izleyin.

Whovian'ların bir çoğu bu sebeple karşı çıktı Capaldi'nin Doctor'u oynamasına. "Aynı dizide (kolu da olsa konuları vs paralel, aynı dizi sayılırlar) 2 farklı rolü nası oynar bu" falan.

Çok saçma. Karen Gillian da aynı bölümde büyücü kızlardan biriydi. Birinci sezon üçüncü bölümde Eva Myles hizmetçi kız, Torchwood'un Gwen Cooper. Gerçi dördüncü sezon finalinde onu bağladılar tatlı bi şekilde, belki bilirsin. Yani kısaca bana göre problem değil. Capaldi çok sıkı bir Doktor Who fanı. Bence yeni doktora da cuk diye oturdu. Tennent'ın fazla duygusal, Matt'in ise fazla artist doktorundan sonra ben şahsen Ecclestone tarzı bir doktor istiyordum. Uzaylı gibi uzaylı, insan duygularına soğuk yaklaşan falan (mesela 8. Sezonda Clara'nın yüz ifadeleri ile ilgili yaptığı yorumlar çok hoştu). Tercih meselesi ama tabii.

He bi de 50. Yıl özel bölümde John Hurt'ü tek (8 ile 9'un arasına girdi) bölümlük doktor yaptılar, üstelik bütün sezon Matt'e eleventh dedikten sonra. Bu dizinin yapısı gereği herşey uygun ve mümkün. Sıkı bir takipçi olunca bunu kabullenmek zorunda kalıyorsunuz. Bu arada 3. Sezon 10. Bölüm Blink. İzleyin, izlettirin.

Capaldi sıkı bir Doktor Who fanı olabilir ama ben de pek yakıştıramadım açıkçası role. Matt ilk başladığında o da tuhaf gelmişti, bir kaç bölüm sonra en sevdiğim doktor oldu. Ama Capaldi o ışığı veremiyor nedense. Ayrıca benim favori bölümüm de blink, nice bilim kurgu filmlerinden daha güzel bir kurguya sahip.
sr. member
Infected Mushroom
July 16, 2015, 04:50:53 AM
Ben de sıkı bir Whovian'ım. Klasik seriyi izlersem tam olacak. Bu arada Peter Capaldi'yi beğenmeyenleri anlamak mümkün değil. Ecclestone'dan sonra favorim oldu. Zaten uzun zamandır takip ediyordum. Sıkı Whovianlar bilir kendisi Donnalı dördüncü sezonda Pompei bölümünde Romalı aile babasını oynamıştı. Aynı zamanda Kaptan Jack Herkess Etrafında Torchwood'u konu alan ve güzel mi güzel Cardiff'te geçen spin-off dizisi Torchwood'un üçüncü sezonu olan Children Of Earth'de de çok iyi bir performansı vardı. Bu vesileyle söyliyeyim, mutlaka Torchwood'u izleyin.

Whovian'ların bir çoğu bu sebeple karşı çıktı Capaldi'nin Doctor'u oynamasına. "Aynı dizide (kolu da olsa konuları vs paralel, aynı dizi sayılırlar) 2 farklı rolü nası oynar bu" falan.

Çok saçma. Karen Gillian da aynı bölümde büyücü kızlardan biriydi. Birinci sezon üçüncü bölümde Eva Myles hizmetçi kız, Torchwood'un Gwen Cooper. Gerçi dördüncü sezon finalinde onu bağladılar tatlı bi şekilde, belki bilirsin. Yani kısaca bana göre problem değil. Capaldi çok sıkı bir Doktor Who fanı. Bence yeni doktora da cuk diye oturdu. Tennent'ın fazla duygusal, Matt'in ise fazla artist doktorundan sonra ben şahsen Ecclestone tarzı bir doktor istiyordum. Uzaylı gibi uzaylı, insan duygularına soğuk yaklaşan falan (mesela 8. Sezonda Clara'nın yüz ifadeleri ile ilgili yaptığı yorumlar çok hoştu). Tercih meselesi ama tabii.

He bi de 50. Yıl özel bölümde John Hurt'ü tek (8 ile 9'un arasına girdi) bölümlük doktor yaptılar, üstelik bütün sezon Matt'e eleventh dedikten sonra. Bu dizinin yapısı gereği herşey uygun ve mümkün. Sıkı bir takipçi olunca bunu kabullenmek zorunda kalıyorsunuz. Bu arada 3. Sezon 10. Bölüm Blink. İzleyin, izlettirin.
hero member
Activity: 918
Merit: 1001
July 16, 2015, 04:31:04 AM
Dr. who
Farscape
Stargate serileri
Heroes
Dracula(1 sezonda bitti)
Buffy the vampire slayer
Angel
Carnival(kısa surdu buda)
Six feet under
Bones
Suits
True Blood
Elemantery
Forever

daha vardir sanirim ama simdi aklima bunlar geldi:)

j-drama

35 years old high school student
Dragon sakura
Gokusen
Hammer seasion
Hotaru no hikari
Kamen teacher

k-drama

God of war
49 days
burda cok fazla var:)
legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
July 16, 2015, 04:16:22 AM

legendary
Activity: 1638
Merit: 1329
Stultorum infinitus est numerus
July 15, 2015, 09:41:13 PM
Person of Interest, The Last Ship, Doctor Who, Sherlock, Hawaii Five-O, CSI, NCIS, NCIS: LA felan filan, güzel bunlar Smiley
sr. member
Infected Mushroom
July 15, 2015, 08:30:31 PM
legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
July 15, 2015, 07:07:42 PM
Person of Interest'i izlemenizi kesinlikle öneririm, şu ana kadar izlediğim en iyi dizi diyebilirim dördüncü sezonu bitirmiş bulunmakta ve her bölümü ağzım açık izliyorum

Onun ilk bölümlerini izlemiştim gerçekten çok iyi bir konusu var. Sonra fırsat bulamadım uygun bir zamanda yeniden başlamayı düşünüyorum.
Üçüncü ve dördüncü sezonda konu daha gelişiyor fakat ilk iki sezon da çok güzel gerçekten, bittikten sonra bir boşluk oluştu şu an Dr. Who'ya başladım bir de South Park izliyorum
Doctor Who candır, gerisi heyecandır Smiley

Person of interest de güzel dizidir, ancak çok fazla "heroizm" var onda, herif o kadar vuruldu ölmedi, bizim polat alemdar'ı geçti john...
Zz
legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
July 14, 2015, 12:06:42 PM
Konuyu trolleyenler Selena gibi bir başyapıtı eklemeyi unutmuş.

Selena, 2006 yılında atv'de yayınlanmaya başlayan bir bilim kurgu ve komedi türü televizyon dizisi. Vikipedi
legendary
Activity: 1445
July 14, 2015, 11:48:39 AM
Person of Interest'i izlemenizi kesinlikle öneririm, şu ana kadar izlediğim en iyi dizi diyebilirim dördüncü sezonu bitirmiş bulunmakta ve her bölümü ağzım açık izliyorum

Onun ilk bölümlerini izlemiştim gerçekten çok iyi bir konusu var. Sonra fırsat bulamadım uygun bir zamanda yeniden başlamayı düşünüyorum.
Üçüncü ve dördüncü sezonda konu daha gelişiyor fakat ilk iki sezon da çok güzel gerçekten, bittikten sonra bir boşluk oluştu şu an Dr. Who'ya başladım bir de South Park izliyorum
sr. member
Activity: 323
July 14, 2015, 11:08:38 AM

legendary
Activity: 1445
July 14, 2015, 11:06:55 AM
sr. member
Activity: 323
July 14, 2015, 10:56:22 AM

Eskiden çok dizi izlerdim ama şimdi pek izlemeye vaktim olmuyor o yüzden yenileri pek bilmiyorum. Eskilerden;

1- Lost
2- Prison Break
3- How i met your mother
4- 4400

Hatta Bizimkiler Tongue

Ne varsa eskilerde var. Big Bang Theory, How I Met Your Mother, Seinfeld, Malcolm in The Middle...
Zamanında az cnbce izlemedik.
sr. member
Activity: 574
Merit: 253
July 14, 2015, 02:57:30 AM
jarx  bence the killing'i  bir dene, izlediklerine bakınca severmişsin gibi geldi

Teşekkürler izlemeye çalışacağım.
member
Activity: 89
Merit: 10
July 13, 2015, 04:40:46 PM
1-Breaking Bad / Dexter / Spartacus
2-Better Call Saul / Game Of Thrones
3-Fargo / True Detective

jarx  bence the killing'i  bir dene, izlediklerine bakınca severmişsin gibi geldi

Aynen öyle. The Killing izlediğim en güzel dizilerden biriydi. Tee ilk çıktığı sezondan itibaren bölüm bölüm takip ettim, Netflix'li son sezon dahil. Joel Kinnaman'ı da burada takip etmeye başladım. Mireille Enos buradaki performansından sonra World War Z'de Brad Pitt'in karısını oynadı. Genel olarak dizideki (Seattle'da geçiyor, ABD'nin soğuk batı şehirlerinden bir tanesi) yaratılan kasvetli hava ve gerçekçilik, Sarah ile Stephen'ın arkadaşlığı ilginç.

NotSoBad ben de sana bir tavsiye yapayım, bu dizi aslında uyarlama (belki bilmiyorsundur). Orjinali Danimarka yapımı Forbrydelsen, BAFTA ödüllü bir çok otoriteye göre Avrupa televizyon tarihinin en başarılı yapımlarından biri.

Avrupa demişken, hem Alman sinamasını seviyorsanız hem de biraz sınırların dışına çıkmak istiyor ve Fassbinder'ın kim olduğunu, Avrupa sinemasında niçin bu kadar saygı gördüğünü öğrenmek istiyorsanız Berlin Alexanderplatz'a bir göz atın derim. Pişman olmayacaksınız.

Tavsiye için teşekkürler Starin. The killing'in  uyarlama olduğunu biliyordum ama orjinaline hala bakamadım. Dizi gerçekten insanı içine çekiyor. Berlin Alexanderplatz'ı da kesin izleyeceğim internette az önce üstün körü arattım, ilk göze çarpan yorumlar bile ilgi çekici.
legendary
Activity: 1108
Merit: 1002
July 13, 2015, 04:28:06 PM
1-Breaking Bad
2-The Wire
3-Sherlock
4-Prison Break
5-Forever(2.sezon iptal edilmiş)
6-Doctor Who (Meraklısı için)

Komedi olarak ise tabii ki Seinfield ve Malcolm in the Middle
sr. member
Infected Mushroom
July 13, 2015, 04:20:11 PM
3-Fargo / True Detective

Aynen öyle. The Killing izlediğim en güzel dizilerden biriydi. Tee ilk çıktığı sezondan itibaren bölüm bölüm takip ettim, Netflix'li son sezon dahil. Joel Kinnaman'ı da burada takip etmeye başladım. Mireille Enos buradaki performansından sonra World War Z'de Brad Pitt'in karısını oynadı. Genel olarak dizideki (Seattle'da geçiyor, ABD'nin soğuk batı şehirlerinden bir tanesi) yaratılan kasvetli hava ve gerçekçilik, Sarah ile Stephen'ın arkadaşlığı ilginç.

NotSoBad ben de sana bir tavsiye yapayım, bu dizi aslında uyarlama (belki bilmiyorsundur). Orjinali Danimarka yapımı Forbrydelsen, BAFTA ödüllü bir çok otoriteye göre Avrupa televizyon tarihinin en başarılı yapımlarından biri.

Avrupa demişken, hem Alman sinamasını seviyorsanız hem de biraz sınırların dışına çıkmak istiyor ve Fassbinder'ın kim olduğunu, Avrupa sinemasında niçin bu kadar saygı gördüğünü öğrenmek istiyorsanız Berlin Alexanderplatz'a bir göz atın derim. Pişman olmayacaksınız.
member
Activity: 89
Merit: 10
July 13, 2015, 03:45:41 PM
3-Fargo / True Detective

Pages:
Jump to: