Pages:
Author

Topic: Dogecoin - kiedy pęknie? - page 2. (Read 3854 times)

legendary
Activity: 2212
Merit: 1199
March 17, 2014, 06:41:50 PM
O Dogecoin trudno się wypowiadać "pewnie" - natomiast pewne jest jedno, że cena nie chce się za bardzo podnosić i od ogromnej pompy wolonga w sumie niewiele się dzieje.

Halvening był, cena poszła w dół.... i lipa.

Ale i tak wg mnie cena jest bardzo ok i jest WYSOKA! Smiley

3 razy wyższa niż dwa miesiące temu Tongue
full member
Activity: 196
Merit: 100
March 17, 2014, 03:48:38 PM
ehhh ja już sam nie wiem co o tym doge myśleć... na razie tylko żałuje, że jestem z tym ścierwem... może i urosnie potem ... ale obiecałem sobie że jak dzisiaj w nocy do rana będzie nadal trend spadkowy ... to jutro jak wstanę to wypie**am wszystko na BTC ... jak tak zrobię to powinienem być w stanie zapłacić chociaż za prąd za ostatnie 3 miechy kopania... Jedna wielka dupa i mam już dosyć dokładania... Od tak to widzę ... Jeden tydzień rośnie potem wali się przez ponad miesiąc rozpier****c wszystko dookoła :/

Coż... ostatni dzień prawdy z DOGE... jak tylko zwał w dół będzie.... to już temu dziadostwu nie zaufam:/

A co do społeczności DOGE ... generalnie wszyscy którzy są nadal "w" to generalnie osoby które prawie żadnych DOGE nie posiadają lub drobne kwotki... i mają w dupie czy będzie spadać czy rosnąć :/ Ci kórzy mają większe kwoty to siedzą cicho lub nie patrzą... lub liczą na efekt za rok-dwa ... lub pytają właśnie "co się dzieje" przez co są atakowani przez tych maleńkich mających w dupie kurs posiadaczy...

Przykro też patrzeć jak najbogatsze portfele ... niby tyle zainwestowali ale za cholere nic nie robią, żeby utrzymać chociaż kurs - już nawet nie mówię o wzroście :/

Co dalej?
Jak ja jutro się wyrzucę i przeliczę straty... znając życie w przeciągu tygodnia kurs podleci nieco do góry... nom tak żeby tylko dobić leżącego Wink Czemu nie ... do tej pory non stop tak było ....

pozdro i powodzenia :/
newbie
Activity: 33
Merit: 0
March 14, 2014, 06:42:05 PM
Doge zaczyna rywalizować z Bitcoinem. Wszystko nabiera coraz większego rozmachu. Na Reddit mają już chyba dobrze ponad 70 000 userów, btc ma chyba ponad 100 000, twitter 167000 tutaj pokonali btc, facebook 60000, obrót Doge na takich giełdach jak Cryptsy kilkukrotnie przewyższa obrót innych monet (nawet LTC/BTC) nie ma drugiego alta który by im dorównywał. Dlatego małe porównanie btc i doge.
Siła btc to ugruntowana pozycja i marka, btc jest wspierane przez wielkie firmy i pieniądze, cieszy się zaufaniem wielkich inwestorów a Doge tego niema, jest młode, inwestorzy jej nie ufają, ale ma za to ludzi, tysiące wyznawców. Btc ze swoim zapleczem ma spokojną przyszłość i nic nie powinno jej zagrozić. Doge jest uzależnione od ludzi, jeśli się odwrócą i odejdą to zginie. O ile btc wydaje się być walutą dla wybranych (przeciętny Kowalski albo Smith jak usłyszy cenę jednej monety to powie że to nie dla niego) to Doge jest masówką dla ludu Smiley i przez najblizszy rok z powodu wysokiego wydobycia będzie tanie, jeżeli utrzyma się takie tempo to przez ten rok może zwiększyć grono wyznawców kilkukrotnie, w przyszłym roku kiedy wydobycie zmniejszy się, ceny monety zaczną się podnosić a to przyciągnie następne tysiące.
Przed większą inwestycją zastanawia mnie tylko takie coś, czy to nie jest taka moda, taki słomiany zapał który może się wypalić i ludzie pójdą sobie do innych altów. Jak uważacie?
legendary
January 29, 2014, 10:02:16 AM
Najlepsze jest to, że wg mnie dogecoin powinien spokojnie zyskać na cenie bez sztucznych pomp.

Jest to bardzo fajna waluta, transakcje przechodzą bardzo szybko, dostępne portfele działają bardzo dobrze.

Myślę, że bez kombinacji cena powinna oscylować w okolicy 200-250 satoshi.

legendary
January 28, 2014, 07:41:35 PM
wolong ... z tego co czytalem to ten caly wolong nie ma az tylu dogeow (przynajmniej tak to wyglada/ło)...
moim zdaniem to nie od niego zalezy co bedzie z doge... tylko od reszty - od wszystkich posiadaczy ...

Jednym slowem - jak ludzie przestana wierzyc w potencjal waluty.. zaczna masowo sprzedawac z obawy ze to ostatnia szansa ... to no coz ... wtedy jest zagrozenie... jezeli jednak jakas szycha zacznie wyprzedawac tylko to obnizy sie cena ale nie znaczy to ze doge padnie ...

moim zdaniem im wiecej jeden posiadacz sprzda - tym wiecej malych uczestnikow wykupi ... tym lepiej ta waluta na tym wyjdzie Wink

Ja sie bardziej obawiam tych grubych portfeli ktore urosly w ostatnim tygodniu :/

http://bitinfocharts.com/top-100-richest-dogecoin-addresses.html

Jeszcze tydzień temu najbogatszy portfel mial okolo 1,8kkk ... a teraz ponad 5kkk :/ Nom ...

od tak uważam

zgadzam się z Twoją opinią.
Wypowiem się rano doglębniej, teraz padam Smiley

w każdym razie - fakt jest faktem - Dogecoin miał swoje 5 min Smiley

full member
Activity: 196
Merit: 100
January 28, 2014, 03:17:36 PM
wolong ... z tego co czytalem to ten caly wolong nie ma az tylu dogeow (przynajmniej tak to wyglada/ło)...
moim zdaniem to nie od niego zalezy co bedzie z doge... tylko od reszty - od wszystkich posiadaczy ...

Jednym slowem - jak ludzie przestana wierzyc w potencjal waluty.. zaczna masowo sprzedawac z obawy ze to ostatnia szansa ... to no coz ... wtedy jest zagrozenie... jezeli jednak jakas szycha zacznie wyprzedawac tylko to obnizy sie cena ale nie znaczy to ze doge padnie ...

moim zdaniem im wiecej jeden posiadacz sprzda - tym wiecej malych uczestnikow wykupi ... tym lepiej ta waluta na tym wyjdzie Wink

Ja sie bardziej obawiam tych grubych portfeli ktore urosly w ostatnim tygodniu :/

http://bitinfocharts.com/top-100-richest-dogecoin-addresses.html

Jeszcze tydzień temu najbogatszy portfel mial okolo 1,8kkk ... a teraz ponad 5kkk :/ Nom ...

od tak uważam
legendary
January 28, 2014, 02:05:57 PM
Czy myślicie, że ten cały Wolong to wielka ściema? Smiley fikcyjna postać, której fikcyjne działania spowodowały wzrost zainteresowania Dogecoinami Smiley bo wszyscy myśleli, że on tak na poważnie Smiley

Pages:
Jump to: