MENDERES'E YAPILAN DARBEDE NE CHP'NİN NE DE İSMET PAŞA'NIN ETKİSİ OLMADIĞINA İNANIYORUM. BU SÖZÜ İNANARAK SÖYLEDİĞİME YEMİN EDERİM. hadi sen Menders'e yapılan darbeyi CHP'nin veya İsmet paşa'nın yağptırdığına İNANDIĞINA YEMİN ET.
sen tek parti masallarına iman etmiş ve bu masalları tüm zırvalarıyla birlikte tekrar eden bir zavallı olduğun için "bana göre şöyle veya -daha çok olmak kaydıyla- falanca tek parti faşistine göre şöyle" diyerek konuya açıklamalar getiriyorsun.
ben bilgiyle ve belgeyle hareket etmeyi tercih ediyorum.
olayı yaşamış ve bir yakınını hain darbede kaybetmiş kişinin iddiası:
27 Mayıs darbesinden sonra gözaltına alınan ve Yassıada'da işkence sonucu hayatını kaybeden dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Faruk Oktay'ın oğlu Emre Oktay, 13 yaşında şahit olduğu darbe dönemini anlattı.
"Menderes'i 'Anayasa'yı ihlal etti.' ve 'İnönü'yü öldürmek istiyordu.' diye astılar. Bunun üzerine Menderes'in avukatları, 'İnönü'yü öldürme isteği yok. Sayın İnönü'yü çağıralım, kendisi söylesin.' diyor. Salim Başol da diyor ki, 'İnönü gibi mümtaz bir şahsiyeti bu çatının altına çağırmak sizin haddinize mi?' Topkapı'da öldürmeye niyetlendiler diye anlatıyorlar. Kasım Gülek geliyor 'Ben arabadaydım. Tamam böyle bir nümayişler oldu ama öldürmeye niyetleri vardı diye bir şey, elimi vicdanıma koyarak söyleyemem.' diyor. Bunun üzerine Kasım Gülek'i Halk Partisi'nden attılar. Bir de Muammer Aksoy'un bir anlatımı var. Muammer Aksoy darbecileri teşvik eden profesörler kurulundandır. Yeni Anayasa yapmak için Temsilciler Meclisi oluşturuluyor. Şimdi bu Temsilciler Meclisi tamamen Halk Partililerden müteşekkil. İçerisinde bir Demokrat Partili yok. Milli Birlik Komitesi'nin (MBK) bütün yetkilerini de bu Temsilciler Meclisi'ne devrediyorlar. Yani MBK'nin TBMM'den aldığı yetkileri, Temsilciler Meclisi'ne devrediyorlar. Bunun üzerine MBK'deki subaylar İnönü'ye 'Paşam şu Yassıada mahkemeleri bitmedi daha, kararlar açıklanacak. İdam kararlarının onaylanıp onaylanmamasını da Temsilciler Meclisi'ne devredelim, siz orada hakimsiniz. Ona göre istemiyorsanız onaylamazsınız, isterseniz onaylarsınız.' diyorlar. O da cevap olarak 'Başladığınız işi bitirin.' demiş."
https://www.aa.com.tr/tr/demokrasinin-infazi-27-mayis/inonu-mbk-subaylarina-basladiginiz-isi-bitirin-demis/1152379ben bu iddiayı sadece tarihi bir kayıt olarak görüyorum ve bu noktadan kesin bir sonuca ulaştığımı söylemiyorum. zaten, okuyucular kendileri karar verse daha iyi olur.
ancak, benim her zaman dikkatimi çeken şey akis dergisinin kapak fotoğrafı olmuştur. akis dergisi kimindi bilmezsin, biraz cahil bir arkadaşımızsın ama sana attığım dayak vesilesi ile herkes bir şeyler öğreniyor işte, yani ayağımın altına layık kıyak bir çocuksun...
akis dergisinin darbeden 3 gün sonraki yayını:
ehli namus her insan darbeden sonra böyle bir yayın yapmanın ne kadar çirkin bir şey olduğunu ve neye hizmet edebileceğini az-çok tahmin eder...
ben bilgiyle ve belgeyle konuşmaya devam edeceğim, sen tek parti masallarını veya hz. ömer yamalı hırkayla gezer ve cahape'ye oy atardı gibi zırvalarını yazmaya devam edebilirsin, herkesin aklı var, herkes aramızdaki kalite farkını görüyor, sen aklını kullanıp ayağımın altında paspas olmaktan vazgeçene kadar bu fark belirgin olmaya devam edecek...