Pages:
Author

Topic: Dolandırıcılıkta Yeni Trend Telegram ICO’su - page 2. (Read 235 times)

full member
Activity: 840
Merit: 103
Oltayi atip bekliyorlar iste Cheesy takilan baliklar oluyordur mutlaka saniyorum. Bazilari pek fazla anlamiyorlar parayi duyunca bilincsizce bilmedikleri seylere yatirim yapiyorlar veya bu tarz seylere kaniyorlar.
member
Activity: 448
Merit: 10
Bi bok bilmeden ICO girmeye çalışanlar az bile oluyor kardeşim senin bi bok bilmeden paranı katlamaya çalışman neyine ilk biraz takıl öğren ne dir ne değildir ondan sonra ico gir
newbie
Activity: 140
Merit: 0
Sayamadım ama, sanırım 5 tane felan oldu. Hepsi telegram icosu. Çok fazla dolandırıcı olduğu kesin. Ama aynı zaman da birazcık araştırma yapınca kesinlikle kimse parasını kolay kolay kaptırmaz. Adamların Bilgi paylaştığı bir sürü kanalı var. Mesela Twitter da takip edip sadece resmi kanal da verdikleri bilgileri ciddiye alsak. Emin olun o bile yeterli.

newbie
Activity: 210
Merit: 0
Millet projeyi umutla bekliyor. O yüzden gözü kapalı atlayan çok oluyor malesef.
full member
Activity: 644
Merit: 103
CAT.EX Exchange
Arkadaşlar özellikle şu son dönemde aşırı bir şekilde icolar üzerinden farklı siteler açıp insanları dolandırmaya kalkan tipler üredi, belki aramızdan bu şekilde anlamadan bu yöntemin kurbanı olanlar vardır. Bu konu ile ilgili çok güzel bir makale okudum bu konuyu sizinle de paylaşmak isterim.
Son zamanlarda yoğun bir şekilde gündemi meşgul eden ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram‘ın multimilyar dolarlık Initial Coin Offering (ICO)’su dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılar sahte internet siteleri açarak gelecek yatırımcıları tuzağa düşürmeye çalışmaktalar.
“Telegram Foundation” tarafından kurulan bir site Telegram (TON) koinleri ile sözde “halka açık ICO” ya para toplamaya çalışmakta. Fakat bir çok haber kaynağının daha öncede manşetlere taşıdığı gibi bu satışın büyük bir kısmı kapalı kapılar ardında gerçekleşecek. Bu satışın halka açık olarak alınabilecek tek bilgisi ise ABD menkul kıymetler ve borsalar komisyonuna sunulan D tipi formda belirtilenler ile sınırlı.

Geçtiğimiz Perşembe günü ise CoinDesk sahte e-postalarında gönderilmekte olduğunu hatta “Telegram ICO (TON)” kullanıcı adına sahip ve @ico_ton adıyla yönetilen bir twitter hesabını da ortaya çıkarmıştı.

Gönderilmiş olan bu sahte e-postanın ekran görüntüsünden de görülebileceği üzere Telegram Open Network’ün halka açık bir koin satışı yapacağını ortaya atarak ödeme olarak Bitcoin, Litecoin ve Ethereum’un da kabul edileceği iddia edilmekte.

E-posta şu şekilde devam etmekte:
” Olabildiğince çok katılımcıdan ihtiyaç duyduğumuz desteği alabilirsek eğer daha iyi bir Blockchain yaratmak için harcadığımız emekler boşa gitmez. Katkılarınızın karşılığı olarak bu Blockchain’i daha da ileri taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. Böylece Blockchain teknolojisinin daha çok avantajından faydalanabileceksiniz.”
 


 

Bu mail ile ilişkilendirilmiş internet sitesi ise 12 Şubat tarihinde açılmış gözükmekte. Bu da demek oluyor ki tam olarak koin satışının detaylarının gelmeye başladığı zamanlarda bu site yaratılmış. Whois.com‘da bulunan bilgilere göre bu site MaxiDed adına kayıtlı. İnternet sitesinde “gerçek legal bir şirket” ve “uluslararası organizasyonlarda resmi olarak MaxiDed Ltd olarak kaydedilmiştir” gibi sahte bilgiler ile doldurulmasının yanı sıra şirketin merkezi Dominika‘da gösterilmekte.

Ortaya çıkan bir başka sahte internet sitesi ise “telegram-ico.org” ve siteye ulaşmaya çalıştığınızda Cisco siber güvenlik uyarısı alıyorsunuz.Bu internet sitesi ise, Whois sitesinde belirtildiğine göre, 26 Ocak tarihinde Rusya‘da kayıt edilmiş gözükmekte. Bu kurum ile bağlantılı Twitter hesabı ise bu yıl Şubat ayında açılmış gözükmekte.

Telegram‘ın milyar dolarlık koin satışı daha öncede bu tip saldırılara maruz kalmıştı. Bu tip dolandırıcılık girişimleri özellikle bu denli çok gündeme gelen ve göz önünde bulunan bir ICO olması ve son zamanlarda artan sosyal medya bazlı kripto para birimi dolandırıcıları göz önüne alındığında pek de şaşırtıcı olmuyor.

Bu haftanın başlarında kripto para endüstrisindeki önemli bazı kişilerin ve kurumların onaylanmış Twitter hesapları hackerlar tarafından çalınarak dolandırıcılık yapmak amacıyla kullanılmıştı. ----ALINTIDIR--- Kaynak: Siberekonomi
Pages:
Jump to: