Pages:
Author

Topic: “Dolandırıldım” diyorsan suç sende - page 2. (Read 545 times)

full member
Activity: 392
Merit: 101
February 21, 2018, 10:08:09 PM
Hocam suç sende olur mu hiç ? 

ne demiş nasrettin hoca, hırsızın hiç mi suçu yok ? sonuçta bu önemli bir mesele. dolandırıcılık ciddi bir suçtur. nokta bitti.
anu
legendary
Activity: 1218
Merit: 1001
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
February 21, 2018, 04:43:11 PM
vaktiyle ponzi şemalarından kar da zarar da etmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim: uzak durun.

asla değişmeyecek tek bir kural vardır: ' kimse kimseye sebepsiz olarak kazandırmaz. '
member
Activity: 154
Merit: 10
February 21, 2018, 04:40:20 PM
Kripto paralara yatırım yapmadan once alınması gereken belli güvenlik onlemleri var ve bunlarla ilgili youtube kanalında yüzlerce video izleyebilirsiniz, kriptolarınızı hangi cüzdanlarda nasıl saklayacağınızdan, bilgisayarınıza kuracağınız antivurus uygulamasına, kripto para borsalarında nasıl işlem yapacağınıza kadar en basit düzeyden en alt düzeye kadar. Bu işlere girişmeden once küçük miktarla işi ogrenip sonra devam etmek lazım. Ancak kripta paraların saklanması için %100 güvenli bir ortam olduğunu düşünmüyorum. Bu eğitimler sizin daha temkinli ve emin adım atmanızı sağlar.
full member
Activity: 420
Merit: 100
February 21, 2018, 04:19:54 PM
Dolandırılan genelde hep iyi niyetli insanlar oluor çünkü karşı tarafıda kendisi gibi zannediyor.dolandırılan suçlu değil bence tamam belki dikkatsiz ama kimseye güvenmeyelim mi arkadaş.herkese şüpheyle bakıp herkesi potansiyel dolandırıcı gözüylemi görelim.keşke hayatta iyinin karşısına iyi kötünün karşısına da devamlı kötü adamlar çıksa.evrenin adaletini görürdük bizde
member
Activity: 504
Merit: 11
February 21, 2018, 04:01:07 PM
Dolandırıldıysak suç sizde demiş arkadaş tamam doğrudur. gerekli önlemleri almadıysak. Kolay çözülebilecek bir şifre koyduysak. Bilgisayarı tehditlere karşı savunmasız bıraktıysak.
Peki dolandıranın hiç mi suçu yok.   Smiley
full member
Activity: 413
February 21, 2018, 03:28:12 PM
Yani öyle bir yazı yazmışsınız ki, hırsızın hiç mi suçu yok? Ciddi haber kanallarında dahi Bitcoin haberleri öyle bir veriliyorki, bakkalda satılıyor sanki. İnsanlar ne olup bittiğini anlamak için sosyal medya kullanıyor. Sosyal medyada her tür tuzsk var. Uzun zsmandır bu işin içinde olup, her tür güvenlik önlemini aldığı halde dolandırılan var. İnsanlar bir umutla bir şeylere inandı diye salak muamelesi yapmayın. Kibarca uyarı yapmak başka, insanları aşağılamak başka. Keşke tavsiyelerinizi yaparken farklı üslup kullansaydınız.
sr. member
Activity: 560
Merit: 255
February 21, 2018, 02:20:20 PM
Türkiye gibi insanların aylık 1500 Türk lirasına geçinilmesi beklenen bir ülkede nasıl olurda insanlar dolandırıldığında onlar suçlu olur? O kadar çok dolandırıcı varki aklına gelmeyen 50 farklı yöntemi kullanırlar. Bu işler ağızda söylendiği kadar kolay değil, kör adama senet imzalatan yeğen bile var.
full member
Activity: 490
February 21, 2018, 02:18:57 PM
Dolandırılmak değilde çaldırmak diyelim.Bu işin tatsız tarafıda bu zaten çok dikkatli olmak gerekiyor,en ufak açıkta kötü niyetli insanların hedefi olabiliyorsun.Herkese bütün sitelere belirlediği şifrelerle girmesini tercih ederim önemli yerlerde kullanmadığı vb. bu tür yöntemlerle minimuma indirebiliriz. Bol şanslar
sr. member
Activity: 478
Merit: 250
February 21, 2018, 01:58:51 PM
Kimse dolandırıldı diye suçlu olamaz, hayatta bir anlık dalgınlıkla katil bile olabilirsiniz ayrıca başkalarının malına göz diken insanları suçlayacağınıza nasıl olurda dolandırılan kişileri suçlarsınız anlamıyorum. Herkes her an uyanık olamayabiliyor.
jr. member
Activity: 124
Merit: 3
February 21, 2018, 01:46:10 PM
Suç sende dediği nokta şu arkadaşın; İnsanlar bilinçsizce hareketler ediyor, araştırmadan okumadan heryere atlıyorlar. İlk duydukları şeye hemen inanıp kanıyorlar. Okumaya öğrenmeye anlamaya çalışan insan hiçbir zaman dolandırılmaz.
full member
Activity: 532
Merit: 102
February 21, 2018, 01:38:30 PM
Sizin de dediğiniz gibi oluyor suç hep karşı tarafta adam gidiyor private keyini forma yazıyor suç karşı taraf veya çalan kişide. Nadiren suç bizde olmuyor geri kalan kısımda sizin dediğiniz gibi bizim hatamız oluyor.

hero member
Activity: 826
Merit: 502
February 21, 2018, 01:25:59 PM
Dostum tamam dikkati elden bırakmamak lazım doğrudur. Yalnız dolandırılan insanları da çok yermemek lazım. İnsanın herşey başına gelebilir.Kimse anasının karnında öğrenmiyorki. Acemiliğinde hata yapabilir.
Hocam sadece acemiler hata yapar diye birşey yok. Ne kadar çok bilgili ve tecrübeli olursan ol bir anlık dalgınlıkla tecrübeli kişilerin bile hata yapması mümkün. Kafası yoğun olur o sıra aklında başka birşey vardır kötü bir haber almıştır insalık hali bunlar olabilecek şeyler. Ama yinede eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım tabii ki.
full member
Activity: 938
Merit: 115
February 21, 2018, 01:22:37 PM
Dostum tamam dikkati elden bırakmamak lazım doğrudur. Yalnız dolandırılan insanları da çok yermemek lazım. İnsanın herşey başına gelebilir.Kimse anasının karnında öğrenmiyorki. Acemiliğinde hata yapabilir.
member
Activity: 756
Merit: 16
February 21, 2018, 01:18:05 PM
geçen burda biri konu açtı myetherwallet adresim hackledi diye eğer private keyini vermezsen nasıl ulaşacaklar senin hesabına başka türlü. Bu yüzden dikkat etmek lazım. Bu arada hırsızın hiç mi suçu yok Smiley Araştırmadan  etmeden hiçbir işlem yapmamak lazım.
hero member
Activity: 826
Merit: 502
February 21, 2018, 01:12:24 PM
İyi insanlar herkesi kendisi gibi bildikleri için bu piyasa ilk girdiklerinde dolandırılmaları muhtemel. Bunda suçlu iyi niyetli insan değildir. O insanın iyi niyetidir. Böyle insanları dolandırarak kandırarak zaten ölmüş ağlayanı olmayan insanlığı iyicene öldürüyoruz.
member
Activity: 476
Merit: 12
February 21, 2018, 12:59:03 PM
zamanında bende yemiştim ve airdroptan gelen bütün paraları kaptırmıştım. neyseki yatırım yapmadan önceki zamanlarımdı da cebimden para kaybetmedim. ama ilk girişte ne olursa olsun iyi araştırılıp bazı temel şeyler iyi öğrenilmeli
member
Activity: 378
Merit: 11
February 21, 2018, 12:53:52 PM
hırsızın hiç mi suçu yok olmuş biraz, kripto paralarda insanın boşluğu olmayacak hep uyanık olacaksın birde bir akadaş var çok eski üye sanırım o arkadaşım bir yazısını görmüştüm slack veya telegramdan linke giriyor ve private keyini kaptırıyor sonrada 1 araba parası kaybediyor
full member
Activity: 728
Merit: 151
February 21, 2018, 12:36:15 PM
kripto para dolandırılmaz çalınır... o dolandırılan insan oluyor kardeş..anlatım bozukluğunu kes..hey allahım ya  Grin bu tür olayların önüne geçmek için en başta düzgün bi antivirüs yüklemek lazım bilgisayara
member
Activity: 364
Merit: 10
February 21, 2018, 12:33:21 PM
Suçun kimde olduğuna odaklanmak yerine bu işin nasıl çözüleceğine odaklanmak çok daha iyi bir fikir bence. Her şeyden önce bu piyasanın içinde var olmak için çok okumak çok araştırma yapmak gerekiyor bunlarda bir miktar olsun ilerleme kaydettikten sonra yatırımlara geçmek bir yatırımcı için çok daha mantıklı olur açıkcası.
full member
Activity: 546
February 21, 2018, 12:23:41 PM
Kim dolandırılmak ister ki? Bence düşüncelerin çok yanlış dostum. İnsanlar piyasaya ilk girdiklerinde neredeyse hiçbirşeyi bilmiyorlar. Private keyini kaptıran mı dersin, escrow kullanmadığı için dolandırılan mı.
Dolandırılmak bu adamların suçu değil. Piyasada dolandırılacak büyük bir kitle var fakat dolandırıcı sayısı bu kitleden fazla.
Pages:
Jump to: