Pages:
Author

Topic: Dolar 25 TL olur mu? - page 2. (Read 199 times)

hero member
Activity: 1204
Merit: 623
May 21, 2024, 08:03:55 AM
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Piyasadan döviz almasaydık dolar kuru 30 liranın altına, hatta 20 lira seviyesine düşebilirdi, rezerv biriktiriyoruz, rezerv pozisyonumuzu güçlendirmemiz lazım gibi açıklamalar yapıldı. Benim anlamadığım ekonomi yönetimi doların düşmesini neden istemiyor. Doların çıkmasıda kötü düşmeside bu nasıl bir iş çözemedim.

Doların kademeli düşmesi bence güzel olabilir ama düşmesin diye çalışmalar devam edecek sanırım.

ZekiBeyy hocam ithalat ve ihracat alanlarında çalışan şirketlerin tepetaklak olmamaları için düşme yada yükselme konusu sıkıntılı. Adamlar kendilerini doların durumu ne ise ona göre ayarlıyorlar. 10 dolarlık anlaşma yap dolar iç piyasada yükselsin sen malı 10 yerine 20 liradan al dışarıya 10 dolardan sat içerdeki mal girdisi yüzünden zarar edersin. Aynı şeyi ihracat içinde düşün.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
May 21, 2024, 04:28:37 AM
Dolari isteseler 10 lirada yaparsın mesele doların ne olduğu değil sizin kendi paranizin gercekteki değeri bu değeri korumanın en kolay yolu üretim yspmaktir biz elle tutulur yüksek teknoloji üretimi yapmıyoruz eskiden olsa gıda ürünleri yetiyordu ama artık eski dünyada degiliz.

Dusmeside cikmasida riskli bir yerde kalsın o arada takılalım millette gereken fiyatlamati yapar diğer türlü iyice milletin ahlaki cebindeki paraya göre bozulmaya başladı
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
May 21, 2024, 04:04:06 AM
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Piyasadan döviz almasaydık dolar kuru 30 liranın altına, hatta 20 lira seviyesine düşebilirdi, rezerv biriktiriyoruz, rezerv pozisyonumuzu güçlendirmemiz lazım gibi açıklamalar yapıldı. Benim anlamadığım ekonomi yönetimi doların düşmesini neden istemiyor. Doların çıkmasıda kötü düşmeside bu nasıl bir iş çözemedim.

Doların kademeli düşmesi bence güzel olabilir ama düşmesin diye çalışmalar devam edecek sanırım.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
May 20, 2024, 03:13:16 PM
Faizleri biraz daha artırırlarsa ve senelik faiz ön görülen dolar kurunun geleceği yerdeki tl karşılığının üstüne çıkarsa satış baskısı oluşturarak gerileye bilir. Ama bizdeki baskılama işi için yapılan çabadan vazgeçilmiş ve gerçekten ekonomik göstergelerin kendiliğinden oluştuğu bir ortamın hayata geçmesi kaydı ile neden olmasın.
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
May 20, 2024, 03:03:09 PM
Eski Hazine Müsteşarı ve Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, ekonomiye dair önemli tespitlerde bulundu. İhracatçının kurda artış beklediğini ancak beklenen kur artışının yaşanma ihtimalinin oldukça zayıf olduğunu söyleyen Mahfi Eğilmez, "Enflasyon şuanda yüzde 70 olan seviyelerden yüzde 45’lere gerileyecekse kur buradan yukarı gitmeyecektir.

Eğer Merkez Bankası, faizi biraz daha artırırsa dolarkuru 25’lere kadar gerileyebilir, buna hazır olmamızda fayda var. Kurun yukarı gitmesini hükümette zaten istemez. Kur yukarı gidince GSYH’miz düşüyor. Bu da Türkiye’yi uluslararası sıralamalarda 17.’likten 21.’liğe geriletiyor. Şu anki kur doğru bir kur mu? Olmayabilir. Ama göstergelere baktığımız zaman kur çok artacak gibi görünmüyor. Zaten son aylarda ve haftalarda gerilemeye başladı” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası bunu başarabilir mi ne dersiniz?

Kaynak: https://www.dunya.com/ekonomi/mahfi-egilmezden-kur-yorumu-tcmb-faiz-artirirsa-dolar-25-tlye-gerileyebilir-haberi-727788
Pages:
Jump to: