Pages:
Author

Topic: Dolar gece kısa süre içerisinde nasıl 6.37 oldu? - page 2. (Read 333 times)

jr. member
Activity: 546
Merit: 2
belediye rantı kesilince ülkenin altına iyide iyiye dinamitler yerleştirmeye başladılar ve ülkeyi borsa gibi görüyorlar olan o.
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Ülke değil sanki 2 kişilik ev evdede çalışan 1 kişi var ne iş bilir ne ekonomi.,

btcde bile bu kadar keskin hareketler kısa sürede kırılamıyor Nasıl oluyorda kocaman ülkenin parası gece vakti 0,50 tl civarında yukarı çıkıp satışa dönüyor anlamıyorum.

bu ülkede ekonomiyi kontrol edebilen bu tarz hareketlerin önüne geçebilen bir sistem yokmu. son yıllarda moda olmaya başladı bankalarda bildiğim kadarı ile dolara açıktan emir giremiyoruz.

yav hele bilenler bir beri gelsinde açıklasın böyle saçma iş olabilir mi?

https://www.haberturk.com/dolar-son-dakika-dolarda-sicak-gece-dolar-640-dan-dondu-1-dolar-kac-lira-26-agustos-dolar-kuru-2516305-ekonomi

Hocam 5/24 ve 7/24 açık foreks piyasalar var. Oralarda gece gündüz alım satım açık. Burada birileri "bir şekilde" ağır manipülasyon yaparak fiyatla oynuyor. Ve bunu ekonominin aktörleri (MB, Hükümet, Borsa oyuncuları...vs) müdahale edemesinler diye gece yarısı yapıyorlar. Haliyle tepkiler gelene kadar atı alan Üsküdar'ı geçmiş oluyor. Elbette yükselmesi hoş değil ama bu şekilde iniş çıkışlarda her zaman ülkede birileri daha fakir oluyor. Ve bir sonraki kur atağının temelleri atılmış oluyor. Doları çok olan daha çok dolar sahibi olurken, TLsi az olanın daha az TL'si olura dönüyor iş. Basit olarak anlatabileceğim bu maalesef. Hiç hoş değil bu yaşananlar.

BTC konusuna gelince. Emin olun BTC, TRY kadar tabanda yayılmış durumda olsa ve bir koca ülke gelirini BTC ile alıyor olsa Bitcoin'in fiyatı bu kadar hareket etmezdi. Bitcoin'in sadece bir kısmı dolaşımda. Sadece kazılmayan BTC'lerden bahsetmiyorum aynı zaman da HODL için ayrılan büyük cüzdanlarda var.

Gerçekten üzülüyorum bu olanlara... Daha benzine yapılan kuruşluk indirimleri hemen geri alınacağını öğreneli bir kaç saat oldu. Benzine gelen zam her şeye gelecektir...
sr. member
Activity: 840
Merit: 300

hahaha buna hiç güleceğim yoktu. mal gibi manşet atmışlar dolar sert düştü diye. saçmalık resmen.
member
Activity: 126
Merit: 53
Haber - Bilgi - Tarih
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Ülke değil sanki 2 kişilik ev evdede çalışan 1 kişi var ne iş bilir ne ekonomi.,

btcde bile bu kadar keskin hareketler kısa sürede kırılamıyor Nasıl oluyorda kocaman ülkenin parası gece vakti 0,50 tl civarında yukarı çıkıp satışa dönüyor anlamıyorum.

bu ülkede ekonomiyi kontrol edebilen bu tarz hareketlerin önüne geçebilen bir sistem yokmu. son yıllarda moda olmaya başladı bankalarda bildiğim kadarı ile dolara açıktan emir giremiyoruz.

yav hele bilenler bir beri gelsinde açıklasın böyle saçma iş olabilir mi?

https://www.haberturk.com/dolar-son-dakika-dolarda-sicak-gece-dolar-640-dan-dondu-1-dolar-kac-lira-26-agustos-dolar-kuru-2516305-ekonomi

Pages:
Jump to: