Pages:
Author

Topic: Dolar Yükselmiyor Arkadaşlar TL düşüyor anlayın artık. - page 3. (Read 574 times)

member
Activity: 588
Merit: 22
Aynen öyle,türk lirası düşüyor.Paramız dolarda olsaydı,paramızın değeri de artmayacaktı,sadece zarar etmemiz önlenecekti,duruma böyle bakmak gerek.Türk lirası her geçen gün değer kaybediyor.Gücümüz eriyor,biz eriyoruz.
member
Activity: 490
Merit: 13
BIB Exchange
Söylendiği gibi bugünlere bu ülke bir anda gelmedi. Yıllardır süregelen bir hazırcılığımız var.
Çin'den sarımsak, Meksika'dan nohut satın alıyoruz. Bu yolun sonu farklı bir yere çıkamazdı..
newbie
Activity: 70
Merit: 0
Grafik falan bakmaya gerek yok suriye lirasına karşı bile değer kaybediyosa paramız o paralar değer kazanmıyordur bizim paramız değer kaybediyordur.
full member
Activity: 420
Merit: 100
Kaç yıldır uzmanlar uyarıyor hiç kaale alan olmadı, üretin dediler onlar satın satın yiyin anladı, hayal dünyasında yaşayan onca danışman var ikiyüzmilyar tl aylık maaş alan var hele bir tane 1 dolar 1 tl diyen.
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
ne güzel yazmışsın doların yükselmediğini aksine dolara karşı tl nin düştüğünü bir anlayabilseler zaten sorun çözülür ama bunu anlayabilecek kapasite nerede.
member
Activity: 308
Merit: 11
Herkese Ukrayna ornegi veriyorum. Adamlarin topraklari isgal altina alindi ve buna ragmen son 3 yilda bizim paramiza karsi paralari 2.5 kat deger kazandi

Hadi ukrayna savaştan çıktı avrupadan destek aldı falan da suriye'de de durum farklı değil. Hem iç savaş var hem abd füze atıyor hala parası bizim paraya göre değerleniyor.
ABD bizi tehdit etti dolar böyle arttı bir de füze atsaymış demekki dolar 15 lira olacakmış.
member
Activity: 336
Merit: 10
Metahash
Herkese Ukrayna ornegi veriyorum. Adamlarin topraklari isgal altina alindi ve buna ragmen son 3 yilda bizim paramiza karsi paralari 2.5 kat deger kazandi
copper member
Activity: 1358
Merit: 523
Açın geçmişe dönük kurları karşılaştırın. Dolar/tl parametresi değişmişse sadece amenna haklısınız dolar artmış. Fakat baktıgınızda göreceksiniz ki artan dolar değil nerdeyse tüm para birimlerine karşı TL düşüyor. Ülke olarak üretmiyoruz üretemiyoruz. Ülkeye giren döviz ile bizim ithalatımız arasında ucurum var. Biz bu noktaya bir günde gelmedik. Adım adım son 5-10 yılda Özeleştirmelerle, vegilerle, Mazot fiyatıyla vb... Her sektör üretemez hale getirildi. Bundan sonrası dahada karanlık duruyor.
Pages:
Jump to: