Pages:
Author

Topic: dolardaki kur sabitleri nir mi sizce - page 9. (Read 1182 times)

newbie
Activity: 139
Merit: 0
May 22, 2018, 01:09:05 PM
Hocam valaha sabitliyecekler yada faiz artıracaklar çareleri  yok eger sabitlerlerse toplayabildigimiz kadar dolar topluyalım çünkü sonu çok kötü olucak
newbie
Activity: 168
May 22, 2018, 01:05:54 PM
Sabitlenmez insallah. Cunku sabitlenmesi hic mantikli bir hamle degil direk olarak dunya piyasasindan uzak durmak demek.
jr. member
Activity: 252
Merit: 5
May 22, 2018, 12:41:19 PM
Sabitlense nolacak hocam. Isimize gelecek bir gelisme degil ki bu hatta bu gelisme bile degil. Bariz sekilde gelisememeyi kabul ediyoruz ve surekli dusmeye devam diyoruz.
sr. member
Activity: 832
Merit: 250
May 22, 2018, 08:46:55 AM
Ülkem için üzülüyorum fakat demokratik ülkelerde  herkez hak ettiğini alıyor . Demokraside kusurlu bir yönetim sistemi olduğunu buradan anlayabiliriz.
full member
Activity: 616
Merit: 118
May 22, 2018, 08:33:41 AM
yıllardır birazcık karşı taraf da dinlenmiş olsaydı malesef bu başımıza gelmezdi eee tek başına hiçbirşeyi tam bilemezsin kabul etmediğin içinde bu durum kaçınılmaz ekonomik olarak malesef  eriyoruz battık artık.
newbie
May 22, 2018, 08:07:08 AM
Doların sabitlenmesinin hiç bir yararı olmadıgı gibi çok büyük zararları olur. Akli selim hiç bir ekonomist ya da politikacı böyle bir şey yapmaz. En son Türkiye'de dolar sabitlendikten sonra ki 1 yıl içinde devaülasyon olmuş ve her yer batmıştı. Bu işin hiç bir mantıklı yanı yok. Serbest piyasada hiç bir değeri sabitleyemezsiniz. umarım böyle bir şey yapılmaz. Felaket olur.

Ben de öyle düşünüyorum ateşe benzinle müdahale etmek gibi bir şey olur böyle bir adım. Otisabi'nin de dediği gibi Allah garibana yardım etsin zenginler paradan para kazanıyor, garibanın cebindeki para da gittikçe eriyip gidiyor.
member
Activity: 196
Merit: 12
otisbey
May 22, 2018, 04:16:05 AM
bu saatten sonra ne dolar düşer ne de dolar kuru sabitlenir atı alan üsküdarı geçti zengini zengin eden sistemler yıllardır sürüyor parası olan bir gecede paraya para katıyor allah garibana sabır versin
member
Activity: 612
Merit: 10
May 22, 2018, 04:15:05 AM
Doların sabitlenmesinin hiç bir yararı olmadıgı gibi çok büyük zararları olur. Akli selim hiç bir ekonomist ya da politikacı böyle bir şey yapmaz. En son Türkiye'de dolar sabitlendikten sonra ki 1 yıl içinde devaülasyon olmuş ve her yer batmıştı. Bu işin hiç bir mantıklı yanı yok. Serbest piyasada hiç bir değeri sabitleyemezsiniz. umarım böyle bir şey yapılmaz. Felaket olur.
jr. member
Merit: 1
May 22, 2018, 03:37:16 AM
Genel algı sabitlenemeyeceği yönünde ama ben artık hiç bir şeyden emin değilim, bu ortamda her şey mümkün. Hatta bankada döviz bulunduranların çekmesini bile tavsiye edebilirim.
RTE
full member
Activity: 294
Merit: 103
May 21, 2018, 10:50:20 PM
bende emin değilim ama yıllar önce sabitlenmiş olduğunu duydum gerçi o zamanları görmedim daha yoktum dünyada Cheesy neyse bence sabitlenmesi yerine güçlü bir para birimimiz olsa daha iyi olurdu.
full member
Activity: 624
Merit: 125
alcedoplatform.com
May 21, 2018, 09:50:17 PM
Doların yükselmesi sürpriz olmuş gibi davranmaya gerek yok. Yaklaşık iki yıldır olayın bu noktaya geldiğini ülkeyi yönetenler dahil herkes biliyordu fakat taşıma su ile değirmen döndürmeye devam ettiler. Ülkemizde daha evvel doların sabitlendiği bir dönem hatırlıyorum. Pek iyi bir fikir değil fakat sabitlemek durumunda kalabilirler.
jr. member
Activity: 112
Merit: 1
May 21, 2018, 01:28:20 PM
Dogal yollarla sabitlenme ihracat ithalatin cok gerisinde oldugu icin mumkun degil merkez bankasi mudahale eder ama kur sabitler ise cokusun baslagici olur basa cikamaz cok gec kalindi artik herkes zevk almaya baksin
full member
Activity: 616
Merit: 100
May 21, 2018, 01:08:35 PM
Yapılan açıklamalar ve gidişat biraz sabitlemeye doğru gidiliyor izlenimi veriliyor ama arkadaşların da söylediği gibi sabitleme işi ekonominin gidişatını daha da beter bir halin içine sokabilir.
sr. member
Activity: 425
Merit: 250
May 21, 2018, 10:03:15 AM
Bence sabitlenmez. Uygulanabilecek bir çok mali politika varken kur sabitlenmesi en son düşünülür. Ülkedeki döviz açığı yüzünden bu kadar yükseldi dolar. O yüzden varlık barışını getirdiler ama geç oldu. Bu derece yükseleceğini tahmin etmediler ya da tahmin edip engel olmadılar. Bu durum bir anda patlak verecek bir şey değil. Zamanında doğru uygulanmayan politikalar yüzünden bu kadar değer kaybetti paramız.
hero member
Activity: 1400
Merit: 569
May 21, 2018, 08:53:33 AM
Doları sabitlemek, bittiğimizi açıklamak ile eş anlamlıdır. Burada piyasa beklentisine yanıt olarak merkez bankasının faizleri artırması gerekir. Zaten çok fazla dayanabileceklerini sanmıyorum. Nereden bakarsak bakalım, bizi kötü günler bekliyor.
member
Activity: 336
Merit: 10
May 21, 2018, 06:49:38 AM
dolardaki veyahut eurodaki yani yabancı paralarda kur sabitlemek,yaa burası kaboçya değil..dışarı ile bağlantılı bir sürü yatırım vede yatırımcı var.bu ancak kapalı ülke yönetimlerinde olan bir yöntemden bahsediyorsunuz.ülkemiz bu konuda dünya üzerinde bir sürü antlaşmalara tabi olan demokratik bir ülke .böyle birşeyin olabilmesi bugün için imkansız....
legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
May 21, 2018, 06:44:46 AM
Dolarda kur sabitleme iki yoldan yapılabilir. Biri dolaylı yoldan. Herkesin şu anda yapmaya çalıştığ gibi. Biri de direkt sabitleme. Çıkar dersin dolar 1 lira, kapatırsın gözünü dışarıya. İşte bu kalan dünyayı görmezden gelmek demektir. Pek de hayra alamet değildir...
full member
Activity: 475
Merit: 127
May 21, 2018, 06:43:21 AM
valla düşmesi lazım bazı ileri zekalılar doları olup çıkmasını istiyor . Beyin yokki dolar cıkarsa geçici zengin olacan ama günlük hayat pahalı olacak. kısa sürede elindekinden de olacaklar. anlayana tabi...

Böyle arkadaşlar yüzünden çıkıyor dolar elimizde dolar yok dolar olursa güçlü TL mizde olur ama bunu anlayamazsınız  Wink
legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
May 21, 2018, 05:56:55 AM
Elinde limitsiz dolar varsa tabiki sabitleyebilirsin. Çünkü o zaman gücün olmuş olur. Sürekli aşağı fiyattan dolar talep edene aynı fiyattan dolar verme imkanın olması lazım bunun için. Buda imkansız olduğuna göre Smiley

Ama TL yi sabitleyebilirsin, bunun için sürekli tl basman gerekir. Gerçi tl talep eden pek yok.  Grin
sr. member
Activity: 588
Merit: 253
May 21, 2018, 04:12:55 AM
Sabitlenmeye çalışır ise bir kısa vadede yükselmeyecektir . Fakat bir günde 1 TL artıncada olmayan ekonomimiz hepten içine sıçılacaktır .  Dış güçler diyorlar evet haklılar adam üretiyor , sen üretmiyorsun tabii adamın parası artacak . Sen çalıyorsun adam çalmıyor tabii adamın parası değer kazanacak  . Tam mallık Smiley
Pages:
Jump to: