al sat ile milyon kazanılabilir mi?
eğer işlemi doğru yapıyorsa olabilir, belki de çeşitli sistemleri vardır ve bunları kullanıyordur. peki biz
doğru ile
yanlışı nasıl ayırt edebiliriz?
1- TA sade ve doğrulanabilir olmalı, teknik analiz biraz
teknik resme benzer yani dünyanın her yerinde ortak bir dildir. grafik üzerinde çizilen şey basit bir google araması ile doğrulanabilmeli. ta kullanmadan bir şeyler anlatmaya çalışanı dikkate bile almam, ayrı konulara girmeyi gerek bile görmüyorum.
doğrulanabilir bir örnek: google sorgusu: https://tinyurl.com/y6qt995lişlem stratejisi: takozun çalışması 1. beklenti, sürpriz ise trendden açığa satmak. trendi aşıp 4h de mum kapaması halinde stop. min. risk max. kazanç hedefi.
çorba ve kahve falına bir örnek: valla örnek veremedim, 80 müülyon tane ihtimal ve çızgı çekip hiç bir şey söylemeyen anlamsız grafiklerdir ve doğrulanamazlar. sadece onu çizen arkadaşlar bilir ve yorumlar, tıpkı kahve falı gibi. a be varsa bi mecalin bakayım eline. :))
2- doğrulanabilir analize rağmen terste kalabilir miyiz?
bir yerde hata yapmışızdır, analizi gözden geçirmeliyiz. bu durum böyle söyleyince alay konusu halini alabilir :)) ama en basit hali ile rastgele hareketleri değil de oluşabilecek ihtimalleri analiz ederek strateji sahibi olmayı daha makul bir tercih olarak görmeliyiz.
3- işlem her ne olursa olsun stop belirtilmeli. piyasanın nereden nereye düşebileceğini hep beraber koca ayı sezonu boyunca gördük. stop belirtemeyen kişi teknikte noksan iş yapmıştır, ikinci bir olasılığı hiç düşünmemiştir.
4- sizleri telegram/whatsaap ya da twitter vb. sosyal medya adreslerine yönlendirmemeli. bu hamle ile amacı net ve kesindir, düdüklü tencereye bağlayıp öttüre öttüre öttürmek istiyordur. şarlatanları ile beraber bir şeyler satma peşindedir, dikkatli olmak gerek.
bunun haricinde teknik kullanmadan da para kazanılabilir, piyasadaki fomoyu erken yakalayarak elbette mümkün olur. illa ki ta kullanmanın gerekliliği yok ancak ta hakkında yanlış düşüncelere sahip olmamak ve peşin hüküm vermemek gerek. son zamanda çok fazla ta ta temalı post attığım için bu başlığı oluşturdum. ta ta derken de yanlışlıkla ta yamyamlarına yönlendirmeyeyim kimseyi. herkese bol şans.
ayrıca twitterda saygı ile takip edilebilecek insanlar da var. şahsen bazen çok azının/değerli olanların fikirlerine katıldığım için işlem açabiliyorum.