Pages:
Author

Topic: Döviz kuru düşüşü, akaryakıta yansımayacak. - page 2. (Read 238 times)

full member
Activity: 308
Merit: 124
Volare.network
Halk bu zamları kabullenmişken hükümet bu paradan vazgeçmez. Asıl aklıma takılan soru ise dolar tekrardan yükselirse bu fiyatlar aynı mı kalacak yoksa ÖTV'den mi karşılanacak?
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Hocam bu olayın özeti şudur. Devlet tüm tuşlara aynı anda basıyor artık ekonomideki durum sıcak para sıkıntısına doğru gidiyor. Ne yapacağını bilemiyor artık hani, enflasyonu mu tutsun doları mı tutsun vergilere mi zam yapsın, yeni açılan mevduata mı ödeme yapsın? Bir yerden geliyorsa bir yerden gitmek zorunda idi sanırım en doğrusunun yakıt olduğuna karar verildi. Dolar düştü diye göbek atanlara söyleyin daha her şeyin yeni başladığını.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1175
Benim anlamadığım eğer para basacak kadar özgür bir merkez bankamız varsa vatandaştan almak yerine bassa ya yeni gıcır gıcır Türk liralarını hazineye sıcak girdi olur tabi piyasadaki arzı arttırır doğal olarak enflasyona sebep olur yine de ben bu döviz kuru düşüşünde yeni araç sahibi birisi olarak benzin lpg indirimlerini dört gözle bekliyordum üzüldüm bu habere her gün de resmi gazeteye bakarım dün bakmamışım sabah seviniyordum ne güzel
member
Activity: 518
Merit: 13
Zamanında ÖTV'den o kadar fazla karşılandı ki zamlar, şimdi acısını çıkarma zamanı geldi herhalde. Bir süre boyunca , ki belki de bu uzun bir süre olacak, bence gerçek anlamda yüksek bir indirim pompaya yansımayacak. Benzin ve mazot 5-6 TL civarlarına kadar gelmediği sürece ben zaten onu gerçek indirim olarak saymayacağım. Aynı doların 18'den 12'ye gelmesinin gerçek bir düşüş olmadığı gibi.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Kur korumalı vadeli tl hesaplarına bir yerden kaynak gerekiyordu. Bu sadece başlangıç. Daha bir sürü vergide bu artışları göreceğiz. Geçen de telsiz kullanım ücretine%36 gibi bir zam gelmişti.
member
Activity: 308
Merit: 10
Yine şaşırmadığım bir olay. USD/TRY kurunda yaşanan ciddi düşüş sonrası yakıt fiyatlarında da haliyle yüksek bir düşüş beklentisi oluştu. 2 lira gibi bir düşüş gayet iyi olacaktı başlangıç için ancak ÖTV denen haksız vergi yine bunun önüne geçti. Bu vatandaşın en çok çektiği şeylerden birisi de hiçbir ülkede eşi benzeri görülmemiş ÖTV denen bu saçmalık. Araba alırken de yakıtta da insanların canını ayrı ayrı sıkıyor.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Hocam cidden indirim bekleyen varmıydı? 17-18lerden mal alan toptancılar yokmu? hepsi 12tl'yimi bekliyordu? Ya günü birlik üretilen mallar?

Tabiki fiyatlara yansımayacak.

Hikayeden dolar düşürüldü. Sorsan faizde düşük dolarda ama bankadan 1 yıllık kredi çek bakalım faiz nerede. Şu düşen faizi de gören yok.

Şimdi yakıt yani gıda taşıma fiyatları düşmeyecek ama sen fiyatta indirim mi bekleyeceksin?

Yansımayacak tabiki birde yansısınmı bu denli ses çıkartmayan vatandaş bulmuşssun.
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
Dün gece yayımlanan resmî gazete yazısıyla beraber, dövizde yaşanan düşüşten dolayı beklenen akaryakıt indirimleri ÖTV olarak devletin kasasına girecek. Bizler yine akaryakıtı aynı fiyattan almaya devam edeceğiz. Yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV’ye eklenecek. Buna sebep olarak da ÖTV’de yapılan indirim gösteriliyor.

Şu ana kadar yapılan indirim farkları tamamlanana kadar pompa indirimi olmayacak. İndirimler ise şöyle :

Benzin 2.53 TL
Motorin 2.05 TL
LPG 1.10 TL .

Beklenen indirimler ise benzin ve motorinde 2 TL, LPG’de 1.10 TL idi. Bu durumda sadece LPG’de 10 kuruşluk bir indirim yaşanması bekleniyor.

Kaynak linki : https://haberglobal.com.tr/amp/ekonomi/resmi-gazetede-yayimlandi-akaryakit-fiyatlarinda-yeni-donem-150215
Pages:
Jump to: