Pages:
Author

Topic: Dünya Ekonomi Forumunda Türkiye 48. Oldu - page 3. (Read 505 times)

hero member
Activity: 756
Merit: 505
Türkiye bilişim sektörüne daha fazla önem vermeli ve ülkece bunu kullanmaya eğilimli olmalıyız. İlerleyen yıllarda çoğu şey internet ve bilgisayar ortamına taşınacak. Bir yerden başlanmak gerekiyor treni kaçırmamak için. Ayrıca bence Türkiye gibi bir ülkenin daha üst sıralarda olması gerekir her konuda. Bu sadece bilişim için değil ekonomi, sanayi,  üretim.. Ülkemizin kalkınması lazım ve geri kalmaması lazım.
member
Activity: 196
Merit: 12
otisbey
bu sonuca hiç şaşırmadım anca laf kalabalığında birinci çıkarız biz iş icraata gelince malesef bir siki beceremeyiz kuru fasulye bile dışardan geliyorsa fay halimize türkiyenin ekonomisi ciddi manada dibi gördü bu şak şakcıların alkış tuttuğuna bakmayın 1600 lirayı bir nimet sanıyorlar kira parası ve diğer ihtiyaçların nasıl giderileceğini düşünmüyorlar ver mehteri
member
Activity: 154
Merit: 16
ilerleyen sıralarda olmalıyız gelişen ve üreten türkiye diye slogan atan siyasetciler ne diyor bu hususta üreten geliştiren bir toplum değiliz malesef birde çalışanın hakkı verilmediği için bir çok bilim adamı mühendis veya iş güçü sağlaycak kişi şartlardan ötürü başka ülkeye akıyor bunların önüne geçilmeli
jr. member
Activity: 252
Merit: 6
Daha fazla teknolojiye açık olmalıyız.  Stratejik olarak ve gelecek için gelişmeye devam etmeliyiz ve buna açık bir ülke olmalıyız. Vatandaşlarımızda açık olmalı bu tür ilerlemelere.   Bu konu da 48 olmak bence çok kötü bir durum. Daha çok çalışmalı ve daha çok öğrenmeliyiz. Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Ülkemizde vatansever ve ülkesini seven gençlik yetişmeli bu uğurda caba harcamalıdır...
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
Aslında degerlere sasmamak gerekiyor yani zaten hangi olaylarda dünya sıralamasında güzel yerlerdeyiz ki genelde basta abd ve cin vs güclü ülkeler var bize ne hacet ilklerde olmak
newbie
Activity: 168
Merit: 0
Türkiyenin çok ciddi ekonomik reformlar yapması lazım ki listenin ilk sıralarına doğru çıkabilsin. Bu gidişle bu mantıkla çok zor. Bilişimdeki yatırımlarda çok yetersiz listeye bakınca anlaşılıyor zaten.
sr. member
Activity: 434
Dünya ekonomisinde üst sıralarda olmamamızın sebeplerinden biri de beyin göçüdür. insanlar emeklerinin karsılıgını ya da destegini bu ülkede alamadıgı icin baska ülkelerin kalınmasına ve teknolojilerini geliştirmelerine yönelmek zorundalar.
newbie
Activity: 140
Türkiye olarak bilişim teknolojilerine yatırım yapmaya başladık özellikle teknokent projeleri çok iyi gidiyor diye biliyorum ama diğer ülkelere göre çok gerideyiz demek ki, özellikle singapura göre çok gerilerde kalmışız. Ben amerika birinci olmuştur sandım.
member
Activity: 308
Merit: 10
Ülke ekonomimizin hali ortada çok konuşacak birşey yok en ufak bir krizde kur nelere çıkıyor gördük. Teknolojik olarak ta çok gerilerde olduğumuz aşikar en basiti türkiyede blok zincir teknolojisiyle ilgili bir tane habere rastlamadım. O yüzden 48lik bile iyi bence.
member
Activity: 220
ilk sıralarda türkiye olması gerekirdi diyen bazı arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorlar cidden merak ediyorum yok öyle bir dünya izlediğiniz kanalları değiştirin acilen.
member
Activity: 252
daha üst seviyelerde olmamız lazımdı . acaba singapuru neye göre belirlediler kriter neydi. sonuçta en iyi yazılımcılar hintliler ..   bana göre ilk sırayı brezilya rusya türkiye almalıydı.
newbie
Activity: 150
çok kötü bir durum çok.48 nedir ya gerçekten, g20 ülkesiyiz diye geçinip nasıl 48. olabiliriz?durum o kadar kötü yani..
full member
Activity: 624
Merit: 125
alcedoplatform.com
World Economic Forum’un yayımladığı The Global Information Techonology Report’da yer alan Network Readinees Index verileri, bilişim teknolojilerine ne kadar entegre olma sıralamasında Türkiye’nin 48. olmasına şaşırmayan bir yüzdelik dilim var bu ülkede ve onlar bizim gelişmiş bir ülke olup kıskanıldığımızı falan düşünüyor. Bu 48. olmaktan bile daha üzücü doğrusu.
newbie
Activity: 101
dılş güçlerin oyunu hep bunlar. bizim ne kadar büyük olduğumuzu gölgelemek için böyle oyunlar yapıyorlar yer miyiz biz bunları koçum.
newbie
Activity: 196
48. olduysak çok iyi ya ben ilk 100'e giremeyiz diye düşünüyordum.süper güç olma yolunda devam, 1. olmaya şunun şurasında ne kalmış..
sr. member
Activity: 420
Ülkemizde bilime bilişime destek saglanmadıgı sürece şu beyin göçü denen olay her zaman yaşanır malesef.İnsanların her fırsatta yurtdısında egitim görmek be projelerine orada yön vermek istemesinin sebebi türkiye yeterince desteklenmemesidir
newbie
Activity: 238
Ulkemiz maalesef bircok yenilikten geri kaldigi icin 48. Sirada olmasi bence iyi bile. Daha fazlasi icin bilincli hareket etmemiz gerekiyor bence.
member
Activity: 322
Merit: 15
Bilişim alanında 48. olmamız bile iyi bir şey. bilişim alanında ne üretiyoruz? nerede kullanıyoruz?
e-devlet, okulların siteleri, vergi dairesinin sistemleri her yüklenmede patlamıyor mu? yabancıların ürettikleri programları ve sistemleri 10 yıl sonra araklamaktan başka yaptığımız herhangi bir şey var mı?

blockchaine hiç girmiyorum bile. hala arap zihniyetiyle haram mı helal mi diye tartışıyoruz veya bazı embesiller çıkıp bu ilüminatinin oyunu mason bunlar diye insanları korkutmaya çalışıyorlar.
sr. member
Activity: 642
Merit: 259
Dünyanın en büyük ekonomisi olmak üzere olan kripto dünyasına "haram" diyen bir memleketten daha iyi bir sonuç beklenemezdi zaten, burada birileri bu gidişe dur demediği sürece daha da kötüye gidecektir bu vaziyet.
full member
Activity: 322
Merit: 100
Her şeyin zaman zaman yasaklandığı bir ülkekede mesela zaman zaman instagram watsapp ve süresiz bir şekilde wikipedianın kapatıldığı bir ülkeye 48 çok iyi bir rakam bu rakama ulaşabildikleri için dua etmeliler.
Pages:
Jump to: