Dünyanın en büyük bitcoin madenlerinden birini işleten Bitmain, küresel bitcoin ağındaki tüm işlemci gücünün yüzde 29'unu elinde tutuyor. Uluslararası basının yakında izlediği Bitmain, yaakın zamanda Bloomberg ve Quartz gazetecilerine kapılarını açtı. Meraklıları için son görüntüleri de içeren bir tur.
Bitmain'in Çin ile birlikte Moğolistan'da veri merkezleri bulunuyor. Aurelien Foucault'nun Quartz için görüntülediği Bitmain'in Moğolistan'daki veri merkezi toplam 25 bin mining rig'e ev sahipliği yapan 8 binadan oluşuyor.
2013'te Pekin'de kurulan şirketin bugün Amsterdam, Hong Kong, Tel Aviv, Qingdao, Chengdu, Shanghai ve Shenzhen'de ofisleri bulunuyor.
Bitcoin madeincileri tarafından kullanılan ASIC çiplerini üreten Bitmain son olarak Antminer S9'ı piyasaya sundu.
Bitmain Bloomberg'e yaptığı açıklamada madencilik aktiviteleriyle günde ortalama 250 bin dolar kazandığını belirtiyor. Moğolistan'daki veri merkezinde günlük elektrik faturası ise ortalama 39 bin dolar.
Burada 50 kişiyi istihdam ettiğini söyleyen Bitmain, dünya çapında 600 çalışana sahip.
Aurelien Foucault'nun Quartz için görüntülediği Bitmain madenindeki tamir işçileri.
Bitmain çalışanlarının önemli bir bölümü veri merkezinde kalıyor. Makinelerin 7/24 gözetimde olması gerekiyor. Bu, acil durumlarda hızlı müdahale imkanı sağlıyor. Görsel: Aurelien Foucault, Quartz
Bitmain'in arkasındaki anahtar isim Jihan Wu, sansasyonel bir kişilik. Bitcoin ekonomisini kontrol etmek istediği düşünülen Wu, bitcoinin yaşadığı ilk bölünmenin ana sorumlularından biri olarak görülüyor. Kendisi bunu inkar etse de, Bitmain ikinci bölünmeyi açıkça destekliyor.
Bitmain bundan sonrası için ürettiği çiplere yapay zeka desteği eklemeyi planlıyor. Şirket, böylece yapay zeka teknolojileri yarışında söz sahibi olacağını umuyor.
https://webrazzi.com/2017/08/25/bitcoin-madeninin-icinden/10/