Pages:
Author

Topic: Durukan Şekerleme Sanayi Halka arzı - page 2. (Read 330 times)

legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
September 09, 2024, 02:11:14 AM
Şekerleme firması ne kadar iyi olabilir de halka arz ediliyor? Ülker olsa anlarım ama Ülker gibi bir firma olmadıktan sonra ne anlamı var ki arz olmanın? Birilerinin parasını alıyorlar ve buna izin veren kurumlar maalesef yanlış yapıyor.

Ülker gibi şirketler yüksek değerleme ile geliyor buda fiyatı yukarı çıkartamıyor. Bu arza katılacağım artık üç beş gün tavan yapıyor 3 gün tavan yapsa %33 üstü bir kar sonuçta bedava para.
Tabi hocam sen de haklısın %33 kâr kafadan kazanç. Ne kadarlık alım gireceksiniz? Eskisi gibi 200 lira civarında mı dağıtım yapıyor yoksa çoğu kişi arzlardan uzaklaşmaya mı başladı?

2000-2500 tl civarı katılacağım valla hocam %33 verse fena olmayan bir kar olur 2 hesapla katılsam evin elektrik suyunu öder. Sanırım hemen hemen her bireyde bebnim gibi düşünüyor.

Katılımcı konusunda bayağı bir azalma var.
sr. member
Activity: 714
Merit: 407
September 08, 2024, 02:47:21 PM
Şekerleme firması ne kadar iyi olabilir de halka arz ediliyor? Ülker olsa anlarım ama Ülker gibi bir firma olmadıktan sonra ne anlamı var ki arz olmanın? Birilerinin parasını alıyorlar ve buna izin veren kurumlar maalesef yanlış yapıyor.

Ülker gibi şirketler yüksek değerleme ile geliyor buda fiyatı yukarı çıkartamıyor. Bu arza katılacağım artık üç beş gün tavan yapıyor 3 gün tavan yapsa %33 üstü bir kar sonuçta bedava para.
Tabi hocam sen de haklısın %33 kâr kafadan kazanç. Ne kadarlık alım gireceksiniz? Eskisi gibi 200 lira civarında mı dağıtım yapıyor yoksa çoğu kişi arzlardan uzaklaşmaya mı başladı?

Sanırım bu sorunuza cevap olur hocam. Son 5 arzda katılımcı sayısı böyle. Özata hariç diğerlerinde düşüş görünüyordu sürekli. Eskisi gibi 100-200 lira değil yani. Çoğu kişi bırakıp kendi haline döndü. Tahminime göre son arza 1600-1700 liralık dağıtım olur. Eskiden 200 liranızı 400 lira yapıyordunuz ama 1600’ü 2000 yapmak daha kolay ve bence %20 alır. Bu yüzden bence girilebilir özellikle şu sessiz dönemde ve tamamen eşit dağıtım.
hero member
Activity: 1092
Merit: 631
September 08, 2024, 01:29:03 PM

hero member
Activity: 1428
Merit: 931
September 07, 2024, 04:57:39 AM
Bankalar yatırım hesaplarından 300-400 para kesiyorlar bu nedenle zaten pek kazandırmayan halka arzlar neticesinde yatırım hesabımı kapattım. Tekrar eski kazançlı günlere döner miyiz bilemiyorum şimdilik uzunca bir süre halka arzlara katılma planım bulunmuyor.
Tamamı eşit dağıtım halka arz olması nedeniyle katılmayı düşünürdüm, tamamı eşit dağıtım olanlar tavan serisi yakalama potansiyeli daha fazla olabiliyor.
legendary
September 07, 2024, 02:24:00 AM

hero member
Activity: 1092
Merit: 631
September 06, 2024, 04:00:21 PM
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
September 06, 2024, 03:19:06 PM
Son halka arzlarda biraz biraz kıpırdanmalar oldu. Uzun vade yatırım yapmak için elbette mantıklı bir dönemde değiliz ama birkaç gün tavan yapma potansiyelini göz ardı etmek doğru olmaz.
Ufak ufak da olsa bu yatırımlara başlamak mantıklı görünüyor. Son yapılan halka arzlarda hem eskiden olan balon gibi şişmiş katılım oranı düştü hem de kazanç miktarı arttı gibi görünüyor Smiley
legendary
September 06, 2024, 06:48:24 AM
Yeni Arz Hayırlı Olsun.
#DURKN
Durukan Şekerleme Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Fiyat : 17,00 TL
Adedi : 42.500.000 LOT
Arz Büyüklüğü : 722.500.000 TL
Dağıtım Şekli : TAMAMI EŞİT

%25-30'unu finansal borçların ödenmesine
%40-45'ini işletme sermayesine harcayacak!!!
%35-40'ını yatırıma ayırmayı planladı.

Bu en azondan kötünün iyisi sayılır Cheesy Bistte artık halka arz olacak şirketler batık durumda ancak birkaç günlük tavan veriyor şansınızı denemek isteyebilirsiniz.
Pages:
Jump to: