Aranızda deneyen var mı bilmiyorum ama son dönemde yeni bazı düşüncelerim var ve bunlardan birisi bu Duvarda sebze yetiştirme olayı.
Şehir hayatında ne yazık ki topraktan uzak kalıyoruz ve küçüklüğümde bahçemizde yetiştirdiğimiz sebze-meyveleri hatırlayınca özlüyorum.
Bu nedenle son dönem meşhur olan bu duvarda sebze yetiştirme işine merak saldım. Malzeme toplama aşamasındayım. Alışveriş öncesi fikirleri olanlara danışmak istedim.
Farklı yöntemler olsa da benim denemek istediğim bu tür bir çalışma. Boru içerisinde de yetiştirenler var. Ama bu daha sağlıklı gibi geliyor bana. Bazı bitkiler daha derin toprağa yayılmayı sever çünkü.
Sadece bitki ve bazı çiçek türleri için bir de şöyle bir yöntem var ama bu sanırım sebze için pek doğru olmaz;
En azından hafta sonu kahvaltıları için bir kaç domates, biber ve salatalık yetiştirilebilir diye düşünüyorum. İşimden vakit bulup ilgilenemeyebilirim belki ama onun dışında bence çok kolay bir yöntem gibi. Doğru fideyi bulduktan sonra gerisi kolay olur gibi düşünüyorum.
Üretimi yapabilirsem çatı dubleks evin çatı katında yapacağım o nedenle bahçe tipi öneriler işime yaramaz.