Pages:
Author

Topic: Ekonomik Güven Endeksi Mart 2022’de %2.5 düştü - page 2. (Read 196 times)

member
Activity: 103
Merit: 19
Ekonomiye güven müven kalmadı ben bugün aldığım şeyi yarın zamlı alıyorsam bu şartlarda kimse bana ekonomiye güvenmekten bahsedemez.
Tarım ülkesiyiz diyoruz ama pazarda bugün domatesin kilosu 20 liraydı yani 10 tane domates 20 lira bu da demek oluyor ki domatesin tanesi 2 lira, eskiden hani avrupada yaşayanlarla dalga geçerdik taneyle meyve sebze alıyorlar diye şimdi biz onların o bahsettiğimiz hallerinden bile daha kötü haldeyiz.
Zaten ülkemizde etin her türlüsünü yemek çok zordu şimdi sebze yiyeceklerini yemekte zorlaştı, sürekli karbonhidrat ağırlıklı besinlere yüklenmek zorunda kalacağız gibi görünüyor böyle nereye kadar devam edebiliriz bilmiyorum ama şartlar bu şekilde devam ederse çocuklarımız da tehlike altında demektir, sürekli yediğinden içtiğinden tasarruf eden doğru düzgün et yiyemeyen sebze yiyemeyen bir nesil fiziksel ve zihinsel olarak ne kadar sağlıklı gelişebilir ki ?  
legendary
Activity: 1120
Merit: 1064
Tüik verilerini baz alıyorum. Devletin resmî kurumunun yaptığı açıklamaya göre ekonomik güven endeksi %2.5 azalmış. Ben hayatımın bir yerinde azalma göremiyorum, güven endeksi bana göre Mart ayında %50 azaldı. Benim cebimdeki para eridi de eridi. Sizin ekonomik güven oranınız nasıl?

Kaynak https://data.tuik.gov.tr/Bulten/Index?p=Ekonomik-Guven-Endeksi-Mart-2022-45556
Pages:
Jump to: