Pages:
Author

Topic: Ekran Kartlarınızın Tozlarını Nasıl Uzaklaştırıyorsunuz? - page 2. (Read 739 times)

full member
Activity: 308
Merit: 100
hocam, fön makinası dediğiniz nedir, normal saç kurutma gibi mi ?

ben de, bu air blower dedikleri, bilgisayarcıların kullandığı üfleme aletlerinden var çok memnunum,  (Google a yazın resminden anlarsınız hemen)

fakat siz bu air blowerı kullandınız da onun yerine komprasör mü aldınız yani komprasör daha mı faydalı ?

ben de uygun fiyatlı bir tane alsam mı diyorum da.

cevap için şimdiden teşekkürler.
full member
Activity: 840
Merit: 111
Ben 350TL'ye attlas 50 lt kompresör almıştım tozları temizlemek için bunu kullanıyorum gerçekten işe yarıyor. Ama havayı fana tutugunuzda fan dönmesin yoksa fan  bozulabilir.

Eskiden diş fırçası, elektrikli süpürge, fön makinası kullanmıştım ama onlar gerçekten istediğim sonucu vermiyor 7 bar havayı karta tutunca acayip toz çıkıyor Grin

Kartı açıp temizlicem diye uğraşma eğer garantileri var ise, garantisi yoksa ben söküp temzilerim ve macununu da değiştirirdim.
sr. member
Activity: 449
Merit: 250
Merhaba arkadaşlar,

Malum uzun süre çalışınca birde camı yarı açık bıraktığım için ekran kartlarının fan kısımlarında gözle görülür tozlanmalar mevcut. Aldığım hashrate'lerde bir değişim olmasa da gerek görsel, gerek donanımsal olarak tozları uzaklaştırmak istiyorum. Fakat ideal bir şekilde nasıl uzaklaştırabilirim bilmiyorum. Fön makinası tutmayı düşündüm, ne kadar etkisi olur bilmiyorum.

Asus ve MSI TURBO modelde, 2 tane de 3'er fanlı ekran kartım mevcut. İçerisini açmayı, tornavida vs tarzında birşeylerle kurcalamayı düşünmüyorum, uzaktan, zarar vermeden bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim? Sizler neler yapıyorsunuz?
Pages:
Jump to: