Pages:
Author

Topic: Elazığ Depremi Yardım Kampanyası - page 2. (Read 323 times)

legendary
Activity: 1918
Merit: 1727
Be A Hope
January 27, 2020, 05:29:15 AM
Öğrendiğime göre Yurtiçi kargo, Elazığ depreminde mağdur olanlara destek için bir kampanya başlatmış. Fiziksel yardımlarınızı ücretsiz olarak o bölgeye ulaştırıyorlar. Hanım evde bir çok eşyayı toparladı. Çocuk kıyafeti, battaniye, sıcak tutacak elbiseler vesaire toparladık yurt içi kargoya teslim edeceğiz bugün. Yaşananları görüp bir şeyler yapmamak elde değil. Sizde içinizden geliyorsa böyle bir yardımda bulunabilirsiniz.

https://twitter.com/YurticiKargo/status/1221702901095174144

Yozlaşma var mıdır bilmiyorum ama nihayetinde ihtiyacı olan insanlar kullanır diye düşünüyoruz.

Çok geçmiş olsun...
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
January 27, 2020, 05:21:12 AM
Elazığ’da 6.8 şiddetinde deprem oluyor ve televizyonda insanlar yardım için para topluyorsa devlet üzerinde bir sıkıntı var demektir. Devletimizin şu anki ekonomik krizde bile yardım toplamaya ihtiyacı olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu tür yardım kampanyaları sadece duygulara oynama amaçlı, hükümet hakkındaki pozitif tutumun devamı için yapılan showlardır. Olması gereken şey ekrandan para toplamak değildi, deprem vergileri ile toplanan para ile Elazıglı kardeşlerimize 81 ilden geçici ev hazırlanmalı bu sırada Elazıg’da hasar almış binalar tekrar inşaa edilmeliydi. Devlet dediğin budur.

Youtube’ye Ruhi Çenet Elazığ yazarsanız Elazıg’daki yağmayı göreceksiniz.
Yapılan cadır yardımlarının %30’unda Türkler kaliyor, kalan %70’ini fırsatçı garip kişiler almış durumda (bu ülkenin vatandaşı değiller) ve mahalleli bu insanların nereden geldiğini bilmiyor, firsatçılar depremde zor durumda olan halkın çadırını bile tam anlamıyla ‘çalmış’ durumda. Elazığlı çoğu vatandaş yapılan yemek yardımlarını başkaları 3’er 5’er aldığı için akrabalarının yanına gitmiş.

Bu bozuk düzeni nereye kadar kabul edebiliriz? Herkese geçmiş olsun.
legendary
Activity: 2170
Merit: 1526
January 27, 2020, 12:53:36 AM
@fa0ti2h 21 yıldır ülkemiz depremde kullanılması için para topluyor deprem vergisi altında eğer bir ayıp varsa oda devletin ayıbıdır. devlet o paralarla bu gibi durumlarda eksiğini düşünmeyip tamamlamadı ise kusura bakba ben devletten büyük değilim kimse büyük değil.

kusura bakmayın sosyal yardım vs diye gündemi iyi değiştirip milletin yine duyguları ile oynayarak para topluyorlar

bir deprem olduğunda bu para toplanıyordu bari neden deprem vergisi veriyoruz biz?

eğer utanması gereken biri varsa bu para toplama organizasyonunu yapan devletin yöneticileridir.

bakın çin 1000 kişilik hastaneyi 15 günde yapacak biz kaçıncı gün hala binalardan insan çıkartıyoruz kusura bakmayın deprem olacağını çoğu profosör söylüyor yukarıda yazdığınız çoğuşey stoklanıp yıllarca saklanabilen ürünler devlet en önemli olan  bu konuda sınıfta kaldı. milleten para toplayacağına  daha önceden hazırla stok yap

ozaman soruyorum neden deprem vergisi topladın yıllarca? ne gerek vardı? deprem olunca sosyal yardım hazırla para topla bir gecede

50.000.000 tl para toplandı değilmi şuan o para ile yıkılan çoğu ev ve çoğu masraf karşılanır yazık değilmi bu milletin alınterinden parça parça her ay aldın ne gerek vardı?

eğer bir sosyal yardım ihtiyacı varsa ki olduğuna kesinlikle inanmıyorum bu para toplama vb konular sayesinde sadece amaç insanları duygusal olarak etkilemektir zaten yapılan şeyde bu.hani dinimizde yardımın ve bağışın en hayırlısı gizli kalanı idi?

https://www.youtube.com/watch?v=wm9I9Zd1mjo
member
Activity: 854
Merit: 20
January 26, 2020, 06:20:02 PM
yeter bea ne kadar yardım toplandı bellı degıl.cok buyuk bırseey olmadı abartılıyor cok fazla gene tayyıbın cebe kalcak mk

bilmeden etmeden yazı yazmak için yazmışsın belide kardeş bunu yazmadandaki maksat nedir ? battaniye çocuk bezinimi satıp parasını alacak insanların ne durumda olduğunu belliki bilmiyor anlamıyorsunda barima sus zarar verme ! bunu oraya bağlamak insanlık dışı ve ahmakça  içinizdeki siyasi kini klavye başında artistlik ederek çıkartıyorsunuz açıktan konuşacak cesarete sahip olmadığınız  belli de bu konu en azından yeri değil bence . para göndermekte şüphesi olan çocuk bezi alsın yollasın buradaki amaç bir farkındalık oluşturmak cahil siyaseti yapmak değil.
ayrıca çok birşey olamdı nedemek ? utanmanız lazım bu söylediğinden kaç kişi vefat etti kaç kişi yaralı kaç kişi evsiz kaldı haberin yok anlaşılan... neyse uzatmaya değmeyecek birisisin benim anladığım...
member
Activity: 454
Merit: 37
January 26, 2020, 06:10:52 PM
yeter bea ne kadar yardım toplandı bellı degıl.cok buyuk bırseey olmadı abartılıyor cok fazla gene tayyıbın cebe kalcak mk
member
Activity: 854
Merit: 20
January 26, 2020, 05:31:40 PM
Evet arkadaşlar malumunuz yaşadığımız çok üzücü bir deprem hadisesi gerçekleşti ve bu deprem sonrası insanlar evlerinde kalamıyorlar elazığ gibi soğuk bir yerde dışarıda çadırlarda yaşıyorlar allah yardımcıları olsun deprem ile bir konu açıldı oraya mesaj olarak yazacaktım fakat herkeze ulaşabilmek adına konu başlığı olarak açmak istedim.
Yardım kampanyaları başladı
Futbol takımlarından gönüllü derneklere kadar bir çok kurumsal yapılar desteklerini açıkladılar NBA yıldızı cedi osman yine herkesin gönlünü fethetti yardım açıklaması ve destekleri ile ve son olarak acun medya yardım programı düzenledi peki biz ne yapabiliriz
en çok ihtiyaç olan malzemeleri kızılaya veya en yakınınızda bulunan bir hayır kurumuna veya şahsen kargo ile elazığ valiliği belediyesi veya afad merkezine kargolaya bilirsiniz. bu ihtiyaçlar başlıca olarak
1- Battaniye
2- Kışlık elbiseler
3- Çocuk Bezi
4-  Kadın Pedi
5-  ayakkabı atkı bere vs.
gibi günlük yaşantıda kullanılacak acil ihtiyaçlar olarak listelenebilir bunları yollamaya fırtası veya imkanı olmayanlar telefonlarından DEPREM yazıp 1866’ya göndererek afetzede vatandaşlarımıza 10 TL bağışta bulunabilirler.
ayrıca son olarak hesap numaralarını paylaşmak isterim.
benim 10 liram la ne ocak diye düşünmeyin desteklerinizi esirgemeyeceğinizden eminiz.

Saygıyla arz olunur.

hesap numaraları afad sitesinden alınmıştır kontrol edilmesinde herzaman fayda vardır. link ekdedir.
https://www.afad.gov.tr/nakdi-yardimda-bulunmak-isteyen-vatandaslarimiz-icin-gerekli-sms-ve-hesap-numaralari
Pages:
Jump to: