Pages:
Author

Topic: electroneum rudarenje - page 4. (Read 12760 times)

legendary
Activity: 2632
Merit: 1239
May 30, 2018, 02:01:25 AM
Evo, kažu na Twitteru Electronera da je snapshot napravljen, a i vidim da smo prošli block 307,000. Ja sam svoj ETN vratio sa paper wallet-a u mobilni i moram priznati da je puuuuno lakše prebaciti ETN s walleta na wallet nego primjerice vidjeti stanje paper walleta. Baš je čudan taj Electroneum.
hero member
Activity: 728
Merit: 506
May 29, 2018, 05:00:27 AM
Po tome dobit čemo još jednog(electronero) "mobilnog majnera" koji ne majna nego samo skuplja kao i electroneum, ako oni hoče dijeliti može kaj se mene tiče samo neka dijle besplatno.
newbie
Activity: 76
Merit: 0
May 29, 2018, 04:48:19 AM
Pridružio sam se danas vlasnicima paper walleta.
Trenutni blok je 306266 pa tko nije još uvijek stigne prebaciti.
Electronero će također biti moguće majnati mobitelom prema njihovom sajtu.
legendary
May 28, 2018, 02:38:01 AM
Evo, uspio sam prije bloka 307,000 prebaciti svoj ETN pa ćemo vidjeti... Nadam se da će biti nešto od toga Smiley
full member
Activity: 588
Merit: 103
May 27, 2018, 02:06:25 PM
Samo da potvrdim da sam i ja prebacio na paper wallet zbog tog airdropa. Bahatim se sa 440 ETN. Eee, da je bar ETH Grin
hero member
May 27, 2018, 10:58:26 AM
Moze biti da sam nesto pogresno razumeo. Ja sam skapirao da zbog sigurnosti na https://blockexplorer.electroneum.com/ mozes da vidis sve podatke o pojedinacnim transakcijama, ali ako hoces da vidis ukupan iznos u paper walletu moras da uneses transaction hash za svaku transakciju koju si imao i onda rucno saberes iznose.

Ne znam ja sam imao za sad samo jednu transakciju na paper wallet i kad odem na tu transakciju imam opciju pod Decode outputs da unesem electroneum adresu i private viewkey i stisnem decoe outputs i ispiše sve transakcije za tu adresu i stanje na wallet-u pa bi se tu trebale pojaviti sve transakcije i ukupno stanje ako se ima više transakcija.

Pa koliko ste vi skupili tog ETNa da radite paper wallet? Pa nije valjda da se već za par dolara zezate s paper walletom?

Nismo skupili puno(bar ja nisam, ne znam za drege) nego se pripremamo za airdrop Electroner-a koji bi se trebao dogoditi na bloku 307000
i ovo su ti instrukcije sa telegram grupe Electroner-a:

Instructions :

To be safe, you may follow this guide:
1: Keep your ETN secure in your web wallet or preferred Exchange storage.
2: Create an ETN paper wallet, or an ETN desktop wallet before the snapshot occurs on block # 307,000
3: Transfer some or all of your ETN tokens to your ETN paper wallet, or ETN desktop wallet before the snapshot occurs on block # 307,000
4 : Wait for block 307,000 and the hard fork to occur where a snapshot of the entire blockchain will be taken
5: After the snapshot, transfer your ETN back to your ETN web wallet or preferred Exchange storage for safe keeping.
6: Retrieve your private spend and view keys, along with your address and/or mnemonic seed word key from the ETN wallet you transferred tokens to on step 3
7: Restore your paper wallet / desktop wallet that you emptied on ETNX network and claim your new Electronero 1:1 ETNX for ETN

sr. member
Activity: 1491
Merit: 320
🐪
May 27, 2018, 05:45:21 AM
Moze biti da sam nesto pogresno razumeo. Ja sam skapirao da zbog sigurnosti na https://blockexplorer.electroneum.com/ mozes da vidis sve podatke o pojedinacnim transakcijama, ali ako hoces da vidis ukupan iznos u paper walletu moras da uneses transaction hash za svaku transakciju koju si imao i onda rucno saberes iznose.

Ne znam ja sam imao za sad samo jednu transakciju na paper wallet i kad odem na tu transakciju imam opciju pod Decode outputs da unesem electroneum adresu i private viewkey i stisnem decoe outputs i ispiše sve transakcije za tu adresu i stanje na wallet-u pa bi se tu trebale pojaviti sve transakcije i ukupno stanje ako se ima više transakcija.

Pa koliko ste vi skupili tog ETNa da radite paper wallet? Pa nije valjda da se već za par dolara zezate s paper walletom?

Jeste li primjetili možda da se Electroneum aplikacija sama od sebe gasi?

Ja je koristim već malo više od dva tjedna i prvih par dana mi je sve normalno funkcioniralo.

Aplikacija je "rudarila" u pozadini i slala ETN na wallet kad bi se skupilo 12-15 ETN.

Nakon par dana sam primjetio da mi aplikacija počela gasiti sama od sebe pa sam je trebao ponovno pokretati.

Problem je u tome što pri svakom takvom gašenju aplikacije bez moga znanja gubim ETN, jer se zna dogoditi da prođe i par dana bez "rudarenja".

Da li se i vama događa sličan problem? Pokušavam razumjeti da li je problem u mom mobitelu ili je do same aplikacije...

Meni se nešto slično događalo na početku, aplikacija bi prestala rudariti, nije se gasila ali nisu ni išli novčići. Rješenje je bilo u postavkama štednje baterije podesiti da aplikacija mora uvijek biti aktivna ili kako se već zove postavka. Poanta je da daš uputu Android OS da tu aplikaciju nikad ne smije gasiti.

Hvala na pomoći! Izgleda da mi je na Electroneumu bila uključena opcija da se kasi kada se ne upotrebljava...
member
Activity: 176
Merit: 17
May 27, 2018, 05:14:48 AM

Ja je koristim već malo više od dva tjedna i prvih par dana mi je sve normalno funkcioniralo.

Aplikacija je "rudarila" u pozadini i slala ETN na wallet kad bi se skupilo 12-15 ETN.

Nakon par dana sam primjetio da mi aplikacija počela gasiti sama od sebe pa sam je trebao ponovno pokretati.

Problem je u tome što pri svakom takvom gašenju aplikacije bez moga znanja gubim ETN, jer se zna dogoditi da prođe i par dana bez "rudarenja".

Da li se i vama događa sličan problem? Pokušavam razumjeti da li je problem u mom mobitelu ili je do same aplikacije...

Meni se nešto slično događalo na početku, aplikacija bi prestala rudariti, nije se gasila ali nisu ni išli novčići. Rješenje je bilo u postavkama štednje baterije podesiti da aplikacija mora uvijek biti aktivna ili kako se već zove postavka. Poanta je da daš uputu Android OS da tu aplikaciju nikad ne smije gasiti.
sr. member
Activity: 1491
Merit: 320
🐪
May 27, 2018, 01:29:51 AM

hero member
May 26, 2018, 07:11:50 PM

full member
May 26, 2018, 03:58:29 PM
hero member
May 26, 2018, 11:37:26 AM
Ja sam prebacio sve na paper wallet, transakcija je prošla i  na blockexplorer.electroneum.com da vidiš stanje na wallet-u treba ti private view key.
legendary
May 26, 2018, 08:22:26 AM
Nemam baš nekog iskustva s Electroneumom, ali zar ne bi njihov paper wallet trebao biti kao i drugi? Upišeš adresu u explorer i vidiš stanje. Uglavnom, nisam još prebacio sve na paper wallet ali budem u ponedjeljak. Preko vikenda jedva imam vremena pogledati novosti na forumu...
full member
May 25, 2018, 04:39:22 PM
Samo da javi da Electronero [ETNX] ASIC-RESISTANT Electroneum Fork(airdrop) je pomaknut na negdje 29.05 na bloku #307000 tako da valjda če svi koji imaju pending na ETN-u do tada dobiti ETN na svoji wallet

i još vam ljepin sa njihovog telegrama FAQ:

When is the launch?
May 29th 2018
Tesntet : May 11th 2018

How do I claim ETNX with my current ETN Wallet ?
To be safe, you may follow this guide:
1: Keep your ETN secure in your web wallet or preferred Exchange storage.
2: Create an ETN paper wallet, or an ETN desktop wallet before the snapshot occurs on block # 307,000
3: Transfer some or all of your ETN tokens to your ETN paper wallet, or ETN desktop wallet before the snapshot occurs on block # 307,000
4 : Wait for block 307,000 and the hard fork to occur where a snapshot of the entire blockchain will be taken
5: After the snapshot, transfer your ETN back to your ETN web wallet or preferred Exchange storage for safe keeping.
6: Retrieve your private spend and view keys, along with your address and/or mnemonic seed word key from the ETN wallet you transferred tokens to on step 3
7: Restore your paper wallet / desktop wallet that you emptied on ETNX network and claim your new Electronero 1:1 ETNX for ETN

Is this affiliated to ETN?
No, we do not work for ETN and have no contacts with their team members.

Jeste li se spremili za ovo? Malopre sam prebacio na paper wallet, ali ako sam dobro razumeo prilicno je komplikovano proveriti stanje u njemu. Mogu relativno lako da se prate transakcije, pa kad vidis da je prosla nadas se da si poslao na pravu adresu Smiley
legendary
May 24, 2018, 03:01:09 AM
Potonuo je topic Cheesy
Posljednje vrijeme se situacija popravila i uredno transakcije sjedaju u wallet.
U grubo, svaka 2 dana 'izmajnam' 10-13 ETNa s Samsung S6 Edge.
Vidim da je i broj minera skočio na 150K.
Potonuo je topic kao i cena Electroneuma (doduse i ostalih valuta). Uskoro nece biti dovoljno ni da se plati cena struje za punjenje telefona Grin
Zena i ja koristimo telefone koji su po performansama dva razlicita sveta, ali je broj dobijenih ETN-a skoro isti, tako da mislim da nije previse bitno sto koristis S6 Edge.

Ma da. Već je nekoliko puta bilo govora o tome da zapravo uopće nije bitno koji telefon se koristi. Oni daju određenu količinu coina i ona je očito za svaki korisnički račun ista, bez obzira koliko mobitela "rudari" na taj korisnički račun. Zato je bolje da svaki telefon ima svoj korisnički račun, a onda se izrudareno prebaci na jedan wallet. Transaction fee je ionako skoro nikakav (0.2 ETN).
full member
May 23, 2018, 03:47:10 PM
Potonuo je topic Cheesy
Posljednje vrijeme se situacija popravila i uredno transakcije sjedaju u wallet.
Potonuo je topic kao i cena Electroneuma (doduse i ostalih valuta). Uskoro nece biti dovoljno ni da se plati cena struje za punjenje telefona Grin
Zena i ja koristimo telefone koji su po performansama dva razlicita sveta, ali je broj dobijenih ETN-a skoro isti, tako da mislim da nije previse bitno sto koristis S6 Edge.
hero member
May 23, 2018, 02:04:33 PM
Tako i kod mene svaka dva dana od 10 do 14 ETN-a skupi i bude isplačeno na wallet barem su to za sada popravili.
Mobitel je Xiaomi Mi Max 2.
newbie
Activity: 76
Merit: 0
May 23, 2018, 12:30:34 PM
Potonuo je topic Cheesy
full member
May 17, 2018, 04:31:14 PM
Evo da se nadovezem sa svojom pricom o "mobilnom" kopanju Electroneuma na Windowsu 10.
I ja sam krenuo slicnim putem kao RegulusHr, da bih posle dva dana zezanja i pokusaja instalacije procitao da VirtualBox ne radi na Windows 10 Home, nego trazi Pro verziju Angry
Onda sam instalirao BlueStacks i sve je proradilo mnogo brze i jednostavnije. Bluestacks mozete preuzeti ODAVDE. Bukvalno nikakvih problema nisam imao i veoma brzo sam poceo sa rudarenjem. Doduse, istom brzinom sam i odustao jer mi je samo BlueStacks pri "mobilnom" rudarenju opterecivao procesor sa preko 30% (u pitanju je AMD A10-7890K). Shvatio sam da cu vise potrositi struje nego sto cu iskopati (a i ventilator je postao bucniji), pa sam deinstalirao Bluestacks, ali ako neko hoce da proba neka zna da ima i ova varijanta.
sr. member
Activity: 602
Merit: 260
May 17, 2018, 01:59:51 PM
Kako na jedan od mobitela koji koristim ne volim instalirati kojekakve programe odlučio sam isprobati da li je moguće u VirtualBoxu pokrenuti simulaciju androida i na nju instalirati ETN mobilni wallet/rudar verziju 2.4.2. Uz dosta truda i zezancije sam uspio te sam za sad skupio 6.5ETNa.

Odlučio sam ukratko opisati na koje sam poteškoće naišao i kako sam ih riješio, možda nekome pomogne.
Odmah da napomenem da vam je za svaki wallet potreban jedan telefonski broj koji može primati SMSove i dvije email adrese, od toga bi jedna trebala biti gmail zbog android sustava.

VirtualBox sam imao instaliran tako da se oko njega nisam morao zezati, kome treba ima ga ovdje : https://www.oracle.com/virtualization/virtualbox/index.html
Kako ne bih trebao iz nule kreirati novu virtualnu mašinu sa ove stranice sam skinuo image Android Virtualboxa. Na stranici ima raznih verzija Android sustava, ja sam gledao da izaberem neku od starijih verzija kako bi mi trošila što manje resursa. Odlučio sam se za Android 5.1 mada sam ETN wallet podržava i android 4.4. Upute kako importirati image u virtualbox možete pronaći ovdje: https://www.osboxes.org/guide/

Nakon što sam pokrenuo Android 5.1 ustanovio sam da se za simulaciju koju sam instalirao ne nudi ETN wallet kao kompatibilni softver. To sam riješio ručnim skidanjem walleta i pokretanjem instalacije. APK sam skinuo s ove stranice: https://apkpure.com/electroneum/com.electroneum.mobile

Sljedeći problem je bio ekran ETN walleta koji mi je bio zaokrenut za 90° pa je bilo jako nezgodno raditi na njemu. Problem sam riješio instaliranjem softvera za kontrolu rotacije ekrana, nakon nekoliko pokušaja pronašao sam softver koji je radio svoj posao zadovoljavajuće, radi se o Screen Rotation Control-u.

Nakon toga je slijedilo setiranje samog novčanika, aplikacija odnosno njihova web stranica je jako zagušena i  slabo radi tako da nisam uspio sve korake proći u istom danu, recimo prvi dan nisam dobivao SMS sa sigurnosnim kodom, drugi dan me zezalo upisivanje pina, tako da sam tek treći dan završio instalaciju.

Od tada „rudarenje“ radi bez problema.
Pages:
Jump to: