Merhaba abilerim ve kardeşlerim. Hep aynı konulara yazmaktan sıkılmış olabilirsiniz kusura bakmayın. Uykularım kaçıyor her geçen gün zaman/nakit kaybı çünkü.
Elektriğim bedava ve şuan BTC CALCULATOR ( hesaplama ) ile hesap kitap yaptığımda elektiriği sıfır ( 0 ) yazdığımda aylık ortalama bir tane Antminer S7 makinesi 200USD para bırakıyor.
1- Hesap makinesinin hesabı doğru mudur? Aylık 200USD verir mi ?
2- Bitmain'den toplam 5 adet s7 sipariş versem gümrükde büyük ihtimal takılır ne kadar ekstra vergi öderim? ( önceden getirtenlerden cevap bekliyorum )
3- Şu anda S7'nin Web Sitesi satış fiyatı 720USD + 140USD PSU fiyatı toplam 1 cihaz = 860USD geliyor. Türkiyede daha pahalı satılıyor 3 katı fiyatına belki. Bu 860USD fiyattan başka ekstra ne öderim?
4- 5 Cihaz 12.700TL yapıyor. Kredi çekip alacağım. 5 makine aylık 1000USD = 3000TL verir ise ROİ/AMORTİ süresi 4 ayda tamamlanır ve kar etmeye başlar mıyım?
Güzel cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
1. külliyen yanlış hesaplıyorsunuz.
2. TR den almak daha mantıklı olabilir. resmi ithalata girdin mi aklını alırlar gümrükte
3. gümrük vergisi
4. bir S7 ayda 2000 USD lik BTC kazamaz
5 BTC yapıyor yaklaşık bu mümkün değil
5. böyle bir kazanç yok dolayısı ile ROI de yok. ben zamanında 500USD BTC kuru ile S5 için sıfır elektrik gideri ile 380 gün gibi bir şey hesaplamıştım. onun üzerine zorluk katlanarak arttı.
bu işlere kredi ile girilmez. sakın böyle bir şey yapmayın.
Öncelikle süper dikkatinizden dolayı tebrik ediyorum. 200USD yi nasıl 2000USD gördünüz acaba. 200$ !dan bahsediyorum aylık.
1- Daha tecrübeli birisinden cevap gelmesini beklerdim. S5 kullanan birisinden s7 hakkında bilgi almam ne kadar doğru?
2-TR deki fiyatları 5-6bin tl psu olmadan. Ben çinden 2500tl getirtip gümrükte yakalansam içim acımaz yine çinden getirtirim. Türk ile Türk ticaret yapamaz çünkü her zaman Türk aklı karşısındakini yolma parçalama kanını emme mantığıyla çalışır.
3. Ben gümrük vergisi ne kadar öderim diye soruyorum. Siz gümrük vergisi ödemeniz gerek yazıyorsunuz gayet açıklaycı ve bilgili birisiymişsiniz gerçekten.
4- Siz bitcoin calculator'den daha iyi mi hesap yapıyorsunuz?
ÖNEMLİ NOT: Lütfen bana bilgili yaşı büyük biri yardımcı olsun. Bu işe başlamalı mıyım başlamamalı mıyım. Elektrik ücretsiz ise herkes s7 nin çok da olmasa aylık kazanç getireceğini söylüyor.