hocam "a billion lives" belgeselini izlemenizi tavsiye ederim bende. türkiyede satışı yasak olmasına rağmen 100 bin kullanıcısı olan bir üründen bahsediyoruz ben kendimden ornek vereyim :
günde 2.5 - 3 paket sigara içen beni bile sigara gibi bir zararlı alışkanlıktan uzaklaştırdıysa benim açımdan zararlı bir şey değil aksine hayat kalitemi yükselten bir şeydir. en basiti sabah kalktığımda aç karnına 3-4 dal sigara içmiyorum artık .
şu anda bütün dünyada sigaraya karşı nispeten bir bilinçlenme yaygınlaştığı için, konvansiyonel tütün şirketleri yeni pazarlama yöntemleriyle
ürünlerini satmaya çalışıyorlar. Nargile ve e-sigara gibi ürünlerde patlama yaşanmasının ana sebebi budur, zaten incelerseniz en büyük e-sigara
şirketlerinin çoktan British American Tobacco ve RJ Reynolds gibi konvansiyonel tütüncüler tarafından satın alındığını görürsünüz.
1-2 basit makyajla aynı zehirli ürünü size çakıyorlar, bunu sağ duyuyla düşünen eğitimli birinin 2 saniyede çözebilmesi lazım.
Sigara kullanmadan duramayan birinin öncelikle yaşam tarzını değiştirmesi önerilir, kendinize yeni tutkular, hobiler falan bularak yaşamınızı zenginleştirmeniz gerekir, yoksa bağımlılığın biri gider diğeri gelir...