Afrika ülkeleri;
Sıcağı çekilmez Afrika ülkelerinin. En medeni olan yerler Kuzey afrikadaki ülkeler fas, cezayir, mısır vs görülebilir turistik amaçlı; ama sonrasını istemem eksik olsun. Hangi akla hizmet bir arkadaş giderim demiş şuraya buraya; anlamadım ama, "Sağ salim git, sana hayırlı yolculuklar dilerim" derim başka da bişi demem.
Latin Amerika ülkeleri;
Arjantin'den başlanıp yukarı doğru tüm güney amerika kıtasını ülke ülke gezildikten sonra venezuella'dan, porto riko, dominik cumhuriyeti, haiti, jamaika, KÜBA, falan dan sonra tekrar geri panama'ya, sonrasında nikaragua, honduras, guetamala diyip meksikaya geçiş. Meksikada bir süre gezinip turistik yerleri Abd'ye ziyaret. Fazla değil yani şöyle dünya nufusunun 1,2 milyarını bi ziyaret edip gelicen gerisin geri. Kalıcı kalacaksan sermaye büyük olacak cebinde harcayıp bitirmeye.
Bu hali ile bile baksan BTC bazında konuşalım 4 aydan evvel güney ve kuzey Amerika turu bitmez. Tarih olarak sanırım biz kuzey yarım küre olduğumuza göre işte Ocak sonu Arjantinden giricen Şubat'ta rio karnavalı; öyle işte devam edicen yolculuğa. Tutarı da hadi günlük 0.2btc olsa temiz yer cebinden 24-25BTC. Gidiş-dönüş uçak biletlerine, ıvır zıvır eşantiyon almaya falan ayırsan, 4-5 bitcoin de onlara gider; rahat bi 30BTC toplamda gözden çıkartılmalı ki doya doya tatil yapılsın 4 ay boyunca dünyanın öbür ucunda.
Dersen ki ben herhangi bir takas borsasında o btc'yle günlük %1 alsam 0.3Btc günlük işlemlerimden; yaşarım canım memleketimde gül gibi, haklısının ama onu yapabilmek için de önce 30BTC'yi biriktirecek kadar çok yıl çalışıp, hiçbir şeye bir kuruş harcamadan kenara atmış olmalısın. Yani her yiğidin harcı değil bu tatil.
Avrupa ülkeleri;
Belçika, hollanda, avusturya, lüksemburg, fransa, almanya pek çok kez gittim geldim. Oraları görünce buraların havasını özlüyor insan; bir de kende evinin rahatını. Yoksa git dönme; O derece yani.
Asya ülkeleri;
Bi arkadaş umreye hacca giderim demiş. Çok güldüm
. Allah sana uzun ömür versin. Hiçbir asya ülkesine gitmedim. Ama kore, çin, japonya gibi uzak doğu ülkelerini ve kültürlerini gidip görmeyi planlıyorum. Nasip ise gideriz inşâllah. Ama bu aralar şu ilgili 30BTC'yi biriktirmeye uğraşıyorum, güney amerika turu için.
O yüzden kıyasla daha ucuza mâlolan Rusya, Ukrayna vs eski doğu bloğu ülkeleri turlarını birkaç sene ertelemem gerekecek. Zaten yeteri kadar Rus Ukrayna'lıyla tanış yaptık, çağırıp davet ediyorsun, alıyorsun uçak biletini çıkıp geliyor yanına, senin hiç yol eziyeti çekmene gerek yok.