Pages:
Author

Topic: Enflasyona ‘topyekün’ şoklama - page 2. (Read 371 times)

jr. member
Activity: 448
Merit: 2
October 18, 2018, 11:57:01 PM
Tamamen göstermelik hareket. her şeyi 3 katına çıkarıp %10 zam yapmak mı müdehale. Madem öyle indirin doların iniş yüzdesi kadar daha %10'un üzerine.
member
Activity: 210
Merit: 11
♦ SIMDAQ ♦
October 18, 2018, 11:23:56 PM
Afedersiniz hayvan gibi zam yaptılar herşeye zaten %10 indirim yapsalar ne değişecek acaba. Kaldıki üreticiler henüz maliyetlerini bile tam anlamıyla fiyatlara yansıtamamışken indirim yapmaları onlar için zarar, bu da bizi yeni konkordato ve iflaslara götürecek. Sonra ver elini bol bol işsizlik.
jr. member
Activity: 322
October 18, 2018, 08:21:49 PM
Şirketlerin ve firmaların bu indirim sebebi zaten stoklarında eski döviz fiyatlarından aldığı malları 2-3 misli zamla satıp parayı cukkalamaları. Kimse halkını veya ülkesini sevdiği için yapmıyor. Önce kendi cebi sonra halkı ve ülkesi. O indirdikleri %10-20'ler de dolar inişi sayesinde kendilerine zarar olarak yazılmıyor artık.
jr. member
Activity: 462
October 18, 2018, 08:02:00 PM
Bu açıklamaların ve eylem planlarının neden sorunun zirvesinde değil de piyasalar ve sorun kendiliğinden yatışmaya başladığında oluşturulduğunu merak ediyorum.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
October 18, 2018, 07:50:39 PM
Ya demeyeyim demeyeyim diyorum da sanki iktidara dün gelmişler gibi bu açıklamalar bildirimler beni öldürüyor. 15-16 senedir baştaydınız şimdi mi aklınıza geldi bu tarz yapısal reformlar.
member
Activity: 392
Merit: 10
October 18, 2018, 07:09:17 PM
 Hoş bir fantezi gibi.. Önce şoklamak, sonra paketlemek, daha sonra öğütmek derken uzun bir yolda olduğumuzu anlıyoruz.Geçmiş ögrenilmiş alışkanlıkları unutturarak tasarruf etmek bile mümkün. Millette ne yaratıcılık var ya..
member
Activity: 406
Merit: 14
October 18, 2018, 05:56:50 PM
Şirketler bu %10 ların üzerine bir %10 %20 lere varan indirimler yapmaya başladı. Çünkü malın satılmamasından iyidir. Sonuçta serbest piyasa yani diyelimki çay alacaksın ama Çaykur olmuş 30 lira gidip Tirebolu çayını alabilirsin. Ya da marketten kapalı baldo pirinç alacaksın ama fiyatı %70 artmış gidip açık pirinç alırsın. Bu örnekler çoğaştılabilir.
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
October 18, 2018, 01:54:29 PM
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın orkestrasyonunda, Ticaret, Enerji, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın katkılarıyla yürütülecek olan ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele’ Programı’nın detayları, fiyat istikrarı adına yürütülen ‘dengeleme- disiplin’ sürecine 4 önemli noktadan olumlu yönde etkide bulunacak. Birincisi, 1970’ler, 80’ler ve 90’lar Türkiye’sinin enflasyonla mücadele konusunda beklenen başarıyı yakalayamamış olmasının en temel gerekçelerinden birini ‘fiyat belirleme alışkanlıklarındaki bozulma’ oluşturmaktaydı. Son 15 yılda, iş dünyasında, reel sektörde fiyat belirleme alışkanlığında önemli bir düzelme ve disiplin gözlemekteydik.

Firmalarımız, şirketlerimiz, ticaret erbabımız, küresel rekabette başarılı olmak adına yurt içi ve yurt dışında doğru fiyatlandırma davranışları sergilemekteydi. Ancak, bilhassa son 6 ayda, özellikle de son 3 ayda, tüm ekonomi paydaşlarının fiyat belirleme alışkanlıklarında bir bozulma emaresi baş göstermişti.

Bu nedenle, MÜSİAD ve TÜSİAD’dan başlayarak, Türk iş dünyasının geniş bir kesimini temsil eden STK’ların, sektör STK’larının, finans sisteminin önemli aktörleri olarak TBB, TKBB, TSPB ve TFKB gibi öncü birliklerin elini taşın altına koydukları bir ‘topyekûn mücadele’ programı ve 3 ay boyunca tüm paydaşların ‘minimum’ yüzde 10 fiyat indirimini sahiplenmeleri, bozulma riski gösteren ‘fiyat belirleme alışkanlıklarına’ çeki düzen getirecektir.

Kaynak: https://www.paraborsa.net/i/enflasyona-topyekun-soklama/
Güldüm ben buna. Yok artık," fiyat belirleme alışkanlıklarına" çeki düzen getirmek. Siz şuna düpedüz benim gözümü diktiğim hangi kuruluş ya da sanayici olursa olsun, ne kadar zarar ederse etsin ben dedim % 10 düşürücen fiyatını yoksa görürsün 2 günde kapında kayyumu şarkısı çalıyor bu orkestrasyon  Undecided
jr. member
Activity: 336
Merit: 1
October 18, 2018, 06:10:16 AM
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın orkestrasyonunda, Ticaret, Enerji, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın katkılarıyla yürütülecek olan ‘Enflasyonla Topyekûn Mücadele’ Programı’nın detayları, fiyat istikrarı adına yürütülen ‘dengeleme- disiplin’ sürecine 4 önemli noktadan olumlu yönde etkide bulunacak. Birincisi, 1970’ler, 80’ler ve 90’lar Türkiye’sinin enflasyonla mücadele konusunda beklenen başarıyı yakalayamamış olmasının en temel gerekçelerinden birini ‘fiyat belirleme alışkanlıklarındaki bozulma’ oluşturmaktaydı. Son 15 yılda, iş dünyasında, reel sektörde fiyat belirleme alışkanlığında önemli bir düzelme ve disiplin gözlemekteydik.

Firmalarımız, şirketlerimiz, ticaret erbabımız, küresel rekabette başarılı olmak adına yurt içi ve yurt dışında doğru fiyatlandırma davranışları sergilemekteydi. Ancak, bilhassa son 6 ayda, özellikle de son 3 ayda, tüm ekonomi paydaşlarının fiyat belirleme alışkanlıklarında bir bozulma emaresi baş göstermişti.

Bu nedenle, MÜSİAD ve TÜSİAD’dan başlayarak, Türk iş dünyasının geniş bir kesimini temsil eden STK’ların, sektör STK’larının, finans sisteminin önemli aktörleri olarak TBB, TKBB, TSPB ve TFKB gibi öncü birliklerin elini taşın altına koydukları bir ‘topyekûn mücadele’ programı ve 3 ay boyunca tüm paydaşların ‘minimum’ yüzde 10 fiyat indirimini sahiplenmeleri, bozulma riski gösteren ‘fiyat belirleme alışkanlıklarına’ çeki düzen getirecektir.

Kaynak: https://www.paraborsa.net/i/enflasyona-topyekun-soklama/
Pages:
Jump to: