Parasını vererek Eos cüzdanı nasıl açılır? Bu konuyla alakalı da bi rehber şart. Forumda hep ücretsiz cüzdan açma rehberleri var, uğraşmadan parasını vererek açacakar için rehber yok.
Para verip cüzdan açmak ne kadar saçma da olsa ihtiyacı olanlar olabilir.
Ayrıca şu "olmuş eos'ları toplamak" terimini açar mısınız?
Foruda Eos çok konuşuluyor ama üstün körü. Detaylı teknik bilgi içeren ilk konu burası oldu teşekkürler.
Bir de kafama takılan bir nokta var yazdıklarınızda.
İlk hack bi çakal carlosun Eos tokenı üretmesi ile başladı. Bu adam Eth daki gibi bir token çıkardı. İsmine BTC dedi. Oluşturduğu o BTC tokenini Binanceye yolladı ve binance ona hoş geldin dedi. Adam 10.000 btc yolladı binanceye ve binance bunun bir Eth tokenı olduğunu anlamadı !!!!!! Btc hesabına yattı adamın 10.000 adet.
Bir eth tokeni ya da eos tokeni farketmez, sadece ismi "BTC" diye nasıl Binance'ın Btc deposit adresine gidebiliyor? Teoride yanlış ve imkansız bi kere.
Binance kişiye btc deposit adresi verir, bu adrese btc blockchain'i dışında bir coin gitmez. Giderse de puf olur uçar hatalı gönderimden dolayı.
Eth/eos blockchain'ininden btc blockchain'inie coin gitmesini olanaksız görüyorum.
Çok güzel cüzdan uygulamaları mevcut. Konusunda uzman olanlar. Bir tanesi infinito wallet adamlar hakkini veriyorlar. İnfinito wallet da hem btc,eth,neo ve eos da saklayabiliyorsunuz. Bu tarz cuzdanlarda eth nuz varsa eos hesabi açmak istediğinizde size free yada minik bir meblağ karşılığı açıyorlar.
Olmuşlari toplamak deyimi para ile eos almadim. Airgraplar sayesinde ve popüler dapp lara stake yaparak hatırı sayılır minik bir sermaye arttırmaya devam ediyorum.
Hack mevzusunu şöyle anlatayim. Forumalacali eos accountum var. Bu hesap sayesinde sözleşme oluşturabiliyorum. Forumlacali owner olarak kendime EOS tagli bir token cikarabilirim. Gerçek eos tokeninin sözleşme adresi eiose dir. Mevzu burdan çıkıyor. Bi çakal kendi hesabı üzerinden EOS tokeni olusturuyor. Çöp yani bi işe yaramaz ama şöyle birşey oluyor. Borsa EOS ismini görünce kapıları açıyor. Genelde sözleşme adresine göre yapması gereken bir hareket. Saçma dimi ama oldu iste bir borsanin salakligi diyelim.
Hack mevzusunda hala oturmayan yerler var.
Btc gönderdi dediniz, şimdi eos örneği üstünden gidiyorsunuz.
Binance eth deposit adresinize hangi eth tokenini gönderirseniz gönderin, eğer bu token binance'ta listelenmişse hesabınıza o token olarak yansır.
Bunu da tokenlerin contract adreslerini kontrol ederek yapar.
Ben şimdi Eth üstünden ethereum isimli bir token üretsem ve bu çöp tokeni binance eth deposit adresime 10k kendi üretimimim ethereum olarak göndersem binance hesabımda 10k gerçek ethereum görünmez. Çünkü kontratlar farklıdır.
Bi gariplik var anlattığınız durumda. Bu konuyla alakalı yerli yabancı kaynak varsa okumak isterim.
Kaba tabir anlattım olayı hocam.
Söyle özetleyebiliriz aslinda kafanizda oturması açısından.
Eth da bir sözleşme miz var ve buna BMW diyelim. Bu token işlem görüyor vs..
Şimdi ben Forumalacali olarak BMW tokeni oluşturmak istiyorum. Eth da sistemde BMW tokeni olduğundan bir tane ben ikinci bir token oluşturamiyorum.
Ama EOS farkli, eos da herşey kullanıcı özgürlüğü ile alakalı.
Siz bir proje yaptiniz diyelim.PH81618 Eos kullanicisi olarak siz kendiniz bir token çıkardınız. AUDİ olsun çıkardınız token. Bunu borsalara soktunuz vs.. vs..
Bende forumalacali kullanici olarak bir AUDİ token cikarabilirim. Başkasında aynı isimde AUDİ token çıkarabilir.
Ben benim çıkardığım AUDİ tokeni borsaya gonderirsem bu kabul edilmez. Derki bu tokenin sözleşmesi PH81618 buna kayıtlı diye.
Ama newdex ne yazık ki sozlesmeyi doğrulamadan bunu kabul etti.
Olay bundan ibaret...
Ben herkes anlasın diye kaba tabir örnek ler verdim. Olayı basit bir dille hikaye babında anlattım.
Hack mevzusunda var olan Eos tokenini benim çıkardığımi düşün. Burda newdex salaklık yapti. PH81618 kullanici olarak sende EOS tokeni cikarabilirsin. Burda önemli olan sözleşme yi kimin oluşturduğu.