Pages:
Author

Topic: Equihash ASIC cihaz duyuruldu - Bitmain Z9 Mini - page 2. (Read 430 times)

full member
Activity: 398
Merit: 101
Zaten bi içine etmedikleri Equihash kalmıştı, onada başladılar.
sr. member
Activity: 449
Merit: 250
Tam konuyu acıcaktım benden önce davranmıssın hocam. Fiyat olarak 2k dolar güç olarakda 10.000 Sol verecekmiş.

Hashing algorithm: Equihash

Power consumption: 300W

Hashrate: 10k Sol/s ± 5%

Şu an ki şartlarda 10k sol cihaz, 1k doların üzerinde Zcash kazıyor. 2k dolarsa cihaz, 2 ayda ROI olur. Bi saçmalık yok mu? Zorluk artacağı hesaplanarak mı 2k dolar demişler acaba?
sr. member
Activity: 434
Merit: 278
Tam konuyu acıcaktım benden önce davranmıssın hocam. Fiyat olarak 2k dolar güç olarakda 10.000 Sol verecekmiş.

Hashing algorithm: Equihash

Power consumption: 300W

Hashrate: 10k Sol/s ± 5%
hero member
Activity: 2170
Merit: 612
Online Security & Investment Corporation

Bir süredir Equihash algoritmasındaki zorluk seviyesinin artışını farketmiştim ve yakında ASIC cihaz çıkar diye bekliyordum.
Bitmain yeni ASIC cihazını Equihash algoritması için çıkardığını açıkladı.
Antminer Z9 mini satışa sunuldu. İlk bunu satıp sonra da mini olmayanını piyasaya sürecekler.
Kısa sürede mining işindekilerin parasını almaya yönelik bir tuzak bence.
GPU mining sistemini devredışı bırakmaya çalışıyorlar gibi bir algı oluştu bende.

Aslında ASIC cihazları çok severim ama bu şekilde milletin parasıan göz dikerek yapmasalar çok daha iyi olacak.
Piyasaya sürülecek makinelerin düşük hash gücü ve düşük elektrik tüketimine sahip olması en önemli faktör olmalı.
Fiyat konusunda ise ekran kartlarına yakın fiyatlarda olmalı. Yüksek hash gücüne sahip cihazların üretilmesi sektörü kötü etkiliyor bence.

Bir de şunu farkettim bu cihazlardaki çipleri istedikleri gibi yeniden programlayarak diledikleri algoritmalarda çalıştırabiliyorlar sanki.
Baikal X10 örneğinde olduğu gibiilk önce beş algoritma ekleyip ardından iki algoritmayı çiplere dokunmadan eklediler ve daha algoritma ekleneceğini söylediler.
Demek ki oluyormuş.
Pages:
Jump to: